Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Ne kadar güzel söylemiş atalarımız ‘Korkunun ecele faydası yok’ diye. Kozlu’nun egoları tavan yapmasıyla ünlü Belediye Başkanlığı makamında oturan şahıs geçtiğimiz günlerde yerel bir televizyon kanalına ısmarlama olduğu her bakımdan olan bir programa çıktı. Ismarlama olmasının en büyük kanıtlarından biri de, programa çıkan konuklardan bir tanesinin Kozlu’da Belediye’nin yayın organı gibi yayın yapan, Ertan’ı her sayısında yağlayıp övmesi ile tanınan gazetelerden birinin yazı işleri müdürü olan bir şahıs olarak seçilmiş olmasıydı. İkinci en büyük kanıt ise sokak röportajlarının tamamının Ertan’ı öven kişilerle yapılmış olmasıydı. Kozlu’da Ertan’a oy vermeyen, oy verip de şimdi pişman olan 8 Binden fazla kişi varken bunlardan hiçbirinin sokak röportajlarına denk gelmemesi tesadüf olmasa gerek… *** Program formatının, Zonguldak’ın ikinci en büyük ilçesi olan Kozlu’yu ve bir belediyenin icraatlarını anlatması şeklinde olması beklenirken, Ertan’ın egolarının ve korkularının sayesinde formatından çıktı. Ertan, enkaz şeklinde devraldığı bir belediyeden başladı, borç içerisinde yüzen bir belediyenin borçlarını ödemekle mücadele ettiğini, 52 yıllık belediye borcunu kendisine yıkıldığını, eski AKP’li Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın sorumsuzca belediyeyi borçlandırdığını vs. anlattı durdu. TV Programını ağlama duvarına çevirdi. Yanında getirdiği yandaş besleme gazetecinin çanak soruları bile onun ağlamasının önüne geçemedi. *** Bir ara lafı ‘Alt yapıda sorun var geldiğimiz günden beri alt yapı ile uğraşıyoruz’ demeye getirmesin mi? Dondum kaldım… Ak Partili önceki dönem Belediye Başkanı Ali Bektaş’In döneminde alt yapının en tepedeki sorumlusu olan Fen İşleri Müdürü sen değil miydin Ertan? Yine o Yandaş, besleme gazeteler, senin Fen İşleri Müdürlüğü Döneminde ‘Kozlu Belediyesi Alt Yapıda Tarih Yazıyor’ başlıklarını atarken zevkten dört köşe olan, yapılan işlerin kabullerini imzalayan sen değil miydin Ertan? *** Pes doğrusu!  Adam kendisini elinden tutup aday yapan sonrada seçilmesine vesile olan bir kişiye karşı bu kadar kin nefret besler mi hiç? Bu kininin nefretinin kaynağı koltuğunu altından alacağından mı kaynaklanıyor? Programı izleyen herkesin varacağı tek bir kanı var, ‘Bu adam geçmişe takılmış, geleceği göremiyor. Geçmişten gelen korkuları onu doğruları seçmekte engelliyor.’ Şeklinde olacaktır. *** Hepimizin gözden kaçırdığı en büyük şey, Ertan’ın egoları ve korkuları ile uğraşırken, Kozlu her geçen gün kaybediyor…
Ekleme Tarihi: 25 Şubat 2016 - Perşembe

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Ne kadar güzel söylemiş atalarımız ‘Korkunun ecele faydası yok’ diye.

Kozlu’nun egoları tavan yapmasıyla ünlü Belediye Başkanlığı makamında oturan şahıs geçtiğimiz günlerde yerel bir televizyon kanalına ısmarlama olduğu her bakımdan olan bir programa çıktı.

Ismarlama olmasının en büyük kanıtlarından biri de, programa çıkan konuklardan bir tanesinin Kozlu’da Belediye’nin yayın organı gibi yayın yapan, Ertan’ı her sayısında yağlayıp övmesi ile tanınan gazetelerden birinin yazı işleri müdürü olan bir şahıs olarak seçilmiş olmasıydı.

İkinci en büyük kanıt ise sokak röportajlarının tamamının Ertan’ı öven kişilerle yapılmış olmasıydı.

Kozlu’da Ertan’a oy vermeyen, oy verip de şimdi pişman olan 8 Binden fazla kişi varken bunlardan hiçbirinin sokak röportajlarına denk gelmemesi tesadüf olmasa gerek…

***

Program formatının, Zonguldak’ın ikinci en büyük ilçesi olan Kozlu’yu ve bir belediyenin icraatlarını anlatması şeklinde olması beklenirken, Ertan’ın egolarının ve korkularının sayesinde formatından çıktı.

Ertan, enkaz şeklinde devraldığı bir belediyeden başladı, borç içerisinde yüzen bir belediyenin borçlarını ödemekle mücadele ettiğini, 52 yıllık belediye borcunu kendisine yıkıldığını, eski AKP’li Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın sorumsuzca belediyeyi borçlandırdığını vs. anlattı durdu.

TV Programını ağlama duvarına çevirdi.

Yanında getirdiği yandaş besleme gazetecinin çanak soruları bile onun ağlamasının önüne geçemedi.

***

Bir ara lafı ‘Alt yapıda sorun var geldiğimiz günden beri alt yapı ile uğraşıyoruz’ demeye getirmesin mi?

Dondum kaldım…

Ak Partili önceki dönem Belediye Başkanı Ali Bektaş’In döneminde alt yapının en tepedeki sorumlusu olan Fen İşleri Müdürü sen değil miydin Ertan?

Yine o Yandaş, besleme gazeteler, senin Fen İşleri Müdürlüğü Döneminde ‘Kozlu Belediyesi Alt Yapıda Tarih Yazıyor’ başlıklarını atarken zevkten dört köşe olan, yapılan işlerin kabullerini imzalayan sen değil miydin Ertan?

***

Pes doğrusu! 

Adam kendisini elinden tutup aday yapan sonrada seçilmesine vesile olan bir kişiye karşı bu kadar kin nefret besler mi hiç?

Bu kininin nefretinin kaynağı koltuğunu altından alacağından mı kaynaklanıyor?

Programı izleyen herkesin varacağı tek bir kanı var, ‘Bu adam geçmişe takılmış, geleceği göremiyor. Geçmişten gelen korkuları onu doğruları seçmekte engelliyor.’ Şeklinde olacaktır.

***

Hepimizin gözden kaçırdığı en büyük şey,

Ertan’ın egoları ve korkuları ile uğraşırken, Kozlu her geçen gün kaybediyor…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.