Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Mevzuu, Devletin yüz küsur milyon lirası harcanarak Kozlu İlçe girişine yapılan kavşak düzenlemesi. Kime sorsan olmadı diyor! Karayolları Bölge Müdürlüğünün dönemin yetkilisi Müdürünün, projenin eski Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın talebiyle değiştirildiği yönündeki açıklamaları günlerce kamuoyunda haber konusu olarak işlendi. Kozlu girişini rahatlatması, Ereğli istikametine transit trafik akışı sağlaması için viyadük modeli bir proje kamuoyuna görselleri ile birlikte tanıtımı yapılmış iken, yapımı bittikten sonra çok farklı bir proje ile karşılaşıldı. Eleştirilerin ana konusu; Yeni Kavşak projesinin Ereğli istikametine transit gidişi sağlamaktan uzak, Kozlu girişinde geçişin ışıklı işaret cihazları ile kontrol edildiği ve buna bağlı trafik sıkışıklıklarının yaşanmasına sebebiyet verdiği yönünde. Hatta ve hatta aynı ışıklı kavşakta Ereğli istikametine gitmek isteyen ancak daha boş olduğu için sağa yani Aquapark istikametine dönüş şeridine yerleşip yeşil ışık yandığında direksiyonu sola kırarak düz devam etmek isteyen birçok sürücü nedeniyle kavşakta her gün birçok kaza tehlikesi yaşanıyor. Hal, vaziyet böyle iken, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, sırf muhalefetin eleştirilerine cevap vermek adına geçtiğimiz günlerde bu kavşak düzenlemesini savunan bir açıklama yaptı. Öncelikle hakkını teslim edelim; Hamdi Uçar, Kozlu Başkanı Ali Bektaş ile olan yakın dostluğunun da etkisi ile Kozlu için en çok uğraşan, Kozlu’nun menfaatleri ve yatırımlar için Ankara’da en çok kapı aşındıran Milletvekillerinin başında gelir. Uçar’ın bazı Milletvekillerinin tam aksine istediğiniz zaman ulaşabilir olması, imkânlar ölçüsünde kendisine ulaşan tüm vatandaşların sorunlarına çözüm üretme gayretindeki samimiyetini de yok saymak haksızlık olur. Ancak; Uçar’ın geçtiğimiz gün Kozlu Kavşak düzenlemesi ile yaptığı açıklamalar, yanlışı savunurken gaf yapmış misali olmuş… Kozlu girişindeki köprünün tehlike oluşturduğunu, ikinci bir Çaycuma köprü faciası yaşanmaması için acilen yıkılıp yerine yenisi yapılmasını yazılarımızda bizde dile getirdik. Bu bağlamda proje kapsamında köprünün yıkılıp yenisinin yapılması çok isabetli oldu. Ancak merkezi hükümetin ülkenin birçok yerinde özellikle Marmara bölgesinde köprülü, viyadüklü, yonca şeklindeki kavşaklarla transit akışı sağlayıp kent merkezlerine girişleri kolaylaştıran projeleri göz önünde dururken sırf yanlışı eleştiren muhalefete cevap vermek adına Kozlu’daki bu yanlış projeyi savunmak Uçar’a yakışmadı. Açıklamasında viyadük kavşakların demode olduğunu Kozlu Kavşağının Yonca Kavşak olduğuna dikkat çeken Uçar’ın en çok bu sözleri eleştiri konusu oldu. O gün bugün Kozlu’da yaşayan herkes Kozlu girişinde Yonca Kavşak arıyor… Sonuç olarak; Bu kavşak belki eskisinden bir kademe daha iyi oldu, Belki çeşitli şerit düzenlemeleriyle trafik akışı bir kademe daha rahatlatılabilir, Ama özünde kamuoyuna görselleri ile tanıtılan ve yapılacağı söylenen ilk proje çok daha güzel ve kalıcı çözüm sağlamış olurdu.
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2021 - Çarşamba

KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Mevzuu, Devletin yüz küsur milyon lirası harcanarak Kozlu İlçe girişine yapılan kavşak düzenlemesi.

Kime sorsan olmadı diyor!

Karayolları Bölge Müdürlüğünün dönemin yetkilisi Müdürünün, projenin eski Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın talebiyle değiştirildiği yönündeki açıklamaları günlerce kamuoyunda haber konusu olarak işlendi.

Kozlu girişini rahatlatması, Ereğli istikametine transit trafik akışı sağlaması için viyadük modeli bir proje kamuoyuna görselleri ile birlikte tanıtımı yapılmış iken, yapımı bittikten sonra çok farklı bir proje ile karşılaşıldı.

Eleştirilerin ana konusu;

Yeni Kavşak projesinin Ereğli istikametine transit gidişi sağlamaktan uzak, Kozlu girişinde geçişin ışıklı işaret cihazları ile kontrol edildiği ve buna bağlı trafik sıkışıklıklarının yaşanmasına sebebiyet verdiği yönünde.

Hatta ve hatta aynı ışıklı kavşakta Ereğli istikametine gitmek isteyen ancak daha boş olduğu için sağa yani Aquapark istikametine dönüş şeridine yerleşip yeşil ışık yandığında direksiyonu sola kırarak düz devam etmek isteyen birçok sürücü nedeniyle kavşakta her gün birçok kaza tehlikesi yaşanıyor.

Hal, vaziyet böyle iken, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, sırf muhalefetin eleştirilerine cevap vermek adına geçtiğimiz günlerde bu kavşak düzenlemesini savunan bir açıklama yaptı.

Öncelikle hakkını teslim edelim;

Hamdi Uçar, Kozlu Başkanı Ali Bektaş ile olan yakın dostluğunun da etkisi ile Kozlu için en çok uğraşan, Kozlu’nun menfaatleri ve yatırımlar için Ankara’da en çok kapı aşındıran Milletvekillerinin başında gelir.

Uçar’ın bazı Milletvekillerinin tam aksine istediğiniz zaman ulaşabilir olması, imkânlar ölçüsünde kendisine ulaşan tüm vatandaşların sorunlarına çözüm üretme gayretindeki samimiyetini de yok saymak haksızlık olur.

Ancak;

Uçar’ın geçtiğimiz gün Kozlu Kavşak düzenlemesi ile yaptığı açıklamalar, yanlışı savunurken gaf yapmış misali olmuş…

Kozlu girişindeki köprünün tehlike oluşturduğunu, ikinci bir Çaycuma köprü faciası yaşanmaması için acilen yıkılıp yerine yenisi yapılmasını yazılarımızda bizde dile getirdik.

Bu bağlamda proje kapsamında köprünün yıkılıp yenisinin yapılması çok isabetli oldu.

Ancak merkezi hükümetin ülkenin birçok yerinde özellikle Marmara bölgesinde köprülü, viyadüklü, yonca şeklindeki kavşaklarla transit akışı sağlayıp kent merkezlerine girişleri kolaylaştıran projeleri göz önünde dururken sırf yanlışı eleştiren muhalefete cevap vermek adına Kozlu’daki bu yanlış projeyi savunmak Uçar’a yakışmadı.

Açıklamasında viyadük kavşakların demode olduğunu Kozlu Kavşağının Yonca Kavşak olduğuna dikkat çeken Uçar’ın en çok bu sözleri eleştiri konusu oldu.

O gün bugün Kozlu’da yaşayan herkes Kozlu girişinde Yonca Kavşak arıyor…

Sonuç olarak;

Bu kavşak belki eskisinden bir kademe daha iyi oldu,

Belki çeşitli şerit düzenlemeleriyle trafik akışı bir kademe daha rahatlatılabilir,

Ama özünde kamuoyuna görselleri ile tanıtılan ve yapılacağı söylenen ilk proje çok daha güzel ve kalıcı çözüm sağlamış olurdu.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.