Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KİMLERİN İŞİ ZOR?

Bu seçim zorlu geçecek! Çünkü bu seçim diğer seçimlere benzemiyor. Lider odaklı siyasetin yapıldığı Türkiye’de, Önceki seçimlerde adaylar sevilse de, sevilmese de listeye girdiği an liderin rüzgarı ile bir şekilde seçiliyordu. Bu sefer farklı! Seçmen tuttuğu siyasi partinin liderine cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verecek belki, Ama istemediği beğenmediği, Partisi tarafından kendisine dayatılan Milletvekili adayına oy vermeyebilecek. Bu yüzden en başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işi zor. Peki diğer Partilerin işleri kolay mı? Kesinlikle hayır! Partilinin, ya da Cumhurbaşkanı Adayına gönül veren seçmenin karşısına kabul görmeyen dayatma Milletvekili listesi ile çıkan tüm partilerin ve o partilerin Genel Başkanlarının işi de zor.    *** Gelelim Zonguldak’a; Zonguldak’ta kimlerin işi zor? Ak Parti’nin 3. Sıra adayı Hamdi Uçar’ın işi zor! Çünkü; Görünen tabloda Zonguldak’ta Ak Parti ve CHP 2’şer milletvekili çıkartıyor! Üçüncü sıra bıçak sırtı! Merkezden 4, Vadiden 1 adayla seçmenin karşısına çıkan Ak Partiye, Aday göstermediği Ereğli-Alaplı ilçelerinden tepki büyük. Onun için bıçak sırtı olan 3. Sırada olan Hamdi Uçar’ın Ereğli-Alaplı adayı gibi çalışması, Merkezi de boş bırakmaması gerekiyor. Bu yüzden Uçar’ın işi oldukça zor! *** CHP’de Umut Başoğlu’nun işi zor! Çaycuma İl Genel Meclisi üyeliği,İlçe başkanlığı ve son olarak ta kısa bir süre İl Başkanlığı yapıp, CHP’nin 3.sıra Milletvekili Adayı olan Umut Başoğlu Vadi’de Ak Parti’nin adayı Çolakoğlu ile yarışacak. Gökçebey, Çaydeğirmeni ve Devrek’te Satılmış Gebeş, Mustafa Semerci ve Özcan Ulupınar’ın da desteğini arkasına alacak Çolakoğlu, Vadide Başoğlu’na göre daha avantajlı görünüyor. Bu yüzden seçilmesi bıçak sırtı olan Başoğlu’nun da işi oldukça zor olacak! ***  MHP’nin 1. Sıra adayı Hamdi Ayan’ın işi hem zor hem kolay! Hamdi Ayan uzun zamandan beri sürdürdüğü İl başkanlığı vesilesi ile tüm ilçe teşkilatlarına hâkim bir isim. Seçim sürecenin en sıcak kanlı, en çalışkan ismi Hamdi Ayan. MHP’nin İkinci ve üçüncü sıra adayları Ereğli-Alaplı bölgesinden olması da büyük bir avantaj. Hepsinden öte, Ayan Ak Parti listesini beğenmeyip oy vermek istemeyecek Ak Partili seçmenin Cumhur İttifakı vesilesiyle, ilk oy vermek isteyeceği kişi! Ancak bu güne kadar Zonguldak’ta seçilmek için 65 bin oy almayı başaramayan MHP’de bu oy oranını yakalaması da kolay değil! Bu yüzden Ayan bu süreçte 7 Haziran seçimlerinde seçilecek oy oranını yakalayarak MHP’ye uzun yıllar sonra Zonguldak’ta Milletvekili kazandıran Enerji ve tabii Kaynaklar eski Bakanı, Zonguldak’ın sevilen siyasetçisi Zeki zakan’ın desteğini de kamuoyuna yansıtması gerekiyor. Yoksa Ayan’ın da 65 bin oyu yakalayıp seçilmesi biraz zor olacak!
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2018 - Perşembe

KİMLERİN İŞİ ZOR?

Bu seçim zorlu geçecek!

Çünkü bu seçim diğer seçimlere benzemiyor.

Lider odaklı siyasetin yapıldığı Türkiye’de,

Önceki seçimlerde adaylar sevilse de, sevilmese de listeye girdiği an liderin rüzgarı ile bir şekilde seçiliyordu.

Bu sefer farklı!

Seçmen tuttuğu siyasi partinin liderine cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verecek belki,

Ama istemediği beğenmediği,

Partisi tarafından kendisine dayatılan Milletvekili adayına oy vermeyebilecek.

Bu yüzden en başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işi zor.

Peki diğer Partilerin işleri kolay mı?

Kesinlikle hayır!

Partilinin, ya da Cumhurbaşkanı Adayına gönül veren seçmenin karşısına kabul görmeyen dayatma Milletvekili listesi ile çıkan tüm partilerin ve o partilerin Genel Başkanlarının işi de zor.   

***

Gelelim Zonguldak’a;

Zonguldak’ta kimlerin işi zor?

Ak Parti’nin 3. Sıra adayı Hamdi Uçar’ın işi zor!

Çünkü;

Görünen tabloda Zonguldak’ta Ak Parti ve CHP 2’şer milletvekili çıkartıyor!

Üçüncü sıra bıçak sırtı!

Merkezden 4, Vadiden 1 adayla seçmenin karşısına çıkan Ak Partiye,

Aday göstermediği Ereğli-Alaplı ilçelerinden tepki büyük.

Onun için bıçak sırtı olan 3. Sırada olan Hamdi Uçar’ın Ereğli-Alaplı adayı gibi çalışması,

Merkezi de boş bırakmaması gerekiyor.

Bu yüzden Uçar’ın işi oldukça zor!

***

CHP’de Umut Başoğlu’nun işi zor!

Çaycuma İl Genel Meclisi üyeliği,İlçe başkanlığı ve son olarak ta kısa bir süre İl Başkanlığı yapıp,

CHP’nin 3.sıra Milletvekili Adayı olan Umut Başoğlu Vadi’de Ak Parti’nin adayı Çolakoğlu ile yarışacak.

Gökçebey, Çaydeğirmeni ve Devrek’te Satılmış Gebeş, Mustafa Semerci ve Özcan Ulupınar’ın da desteğini arkasına alacak Çolakoğlu,

Vadide Başoğlu’na göre daha avantajlı görünüyor.

Bu yüzden seçilmesi bıçak sırtı olan Başoğlu’nun da işi oldukça zor olacak!

*** 

MHP’nin 1. Sıra adayı Hamdi Ayan’ın işi hem zor hem kolay!

Hamdi Ayan uzun zamandan beri sürdürdüğü İl başkanlığı vesilesi ile tüm ilçe teşkilatlarına hâkim bir isim.

Seçim sürecenin en sıcak kanlı, en çalışkan ismi Hamdi Ayan.

MHP’nin İkinci ve üçüncü sıra adayları Ereğli-Alaplı bölgesinden olması da büyük bir avantaj.

Hepsinden öte, Ayan Ak Parti listesini beğenmeyip oy vermek istemeyecek Ak Partili seçmenin Cumhur İttifakı vesilesiyle, ilk oy vermek isteyeceği kişi!

Ancak bu güne kadar Zonguldak’ta seçilmek için 65 bin oy almayı başaramayan MHP’de bu oy oranını yakalaması da kolay değil!

Bu yüzden Ayan bu süreçte 7 Haziran seçimlerinde seçilecek oy oranını yakalayarak MHP’ye uzun yıllar sonra Zonguldak’ta Milletvekili kazandıran Enerji ve tabii Kaynaklar eski Bakanı, Zonguldak’ın sevilen siyasetçisi Zeki zakan’ın desteğini de kamuoyuna yansıtması gerekiyor.

Yoksa Ayan’ın da 65 bin oyu yakalayıp seçilmesi biraz zor olacak!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.