Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KİMLER ADAY OLMALI!

Yerel seçimlere sayılı aylar kaldı. Kamuoyunda merak konusu olan; Başkan adayı olarak kimlerin adı geçiyor? Tabi bununla ilgili daha önceden ismi ön plana çıkan, Makama talip olduğunu çok önceden deklere edenler var. Ama bazıları kamuoyu tarafından dikkate dahi alınmıyor. Kötülükleri ile nam salmış, yakın çevresine dahi zarar vermiş şahısların Kozlu gibi Zonguldak’ın en önemli ilçelerinden birinin yönetimini eline geçirdiğini hayal etmek dahi korku filmi izlemekten daha dehşet verici bir şey olsa gerek. Ticaretinde başarılı olamayanlar, Ya da üstlendiği kamu görevi süresince, görevi sadece emir alıp vermekten öteye gitmemiş olanlara da Zonguldak’ın parlayan yıldızı Kozlu’yu yönetmek bir değil birkaç gömlek büyük gelir. Ama görünürde herkes Belediye Başkanlığı makamının temsil gücüne yani nimetlerine talip. Sadece makama odaklanmış bu tipler, gelirleri yetersiz bir yerel yönetimde bırakın hizmet yapacak parayı, işçi maaşı ödeyecek parayı dahi bulup dağıtamazlar. Bu bağlamda Ankara bağlantısı ve merkezi hükümetin desteğini almak ta çok önemli. Proje üretmek, o projelerle Ankara’nın kapısını çalıp, ödenek çıkartabilmek gerekli. Ortaya çıkanlardan kaçı bu meziyetlere sahip bilemem. Yani ortaya çıkıp ben adayım demekle olmuyor! Halkta karşılığı olmak demek; Belediyecilik, yöneticilik bağlamında bilgi birikimine sahip olmak, vizyon sahibi olmak ve buna halkı inandırmak anlamına geliyor. Makama talip olanların da bu bağlamda kendini sorgulaması gerekir. Diğer yandan makama talip olanların kendisi gibi donanımlı, liyakatli ve toplumda saygı ve itibar sahibi bir ekiple halkın karşısına çıkması ve o ekiptekilerin de en az Belediye Başkan adayı kadar toplumda, güvenirliğe ve inandırıcılığa sahip olması gerekir. Öyle seçim kazanmak için ganimetten mal dağıtır gibi etrafa meclis üyeliği sözü vermekle bu işler olmaz. Gerçekliği su getirmez bir başka konu ise; Aday olacakların seçim masrafları için gerekli olan ekonomik güce ve bütçeye sahip olmaları. Cebinde broşür bastıracak parası dahi olmayanların, Ya da onun bunun parası ile seçime girecekler unutmamaları gerekir ki, daha seçime girmeden iradesini başkasına teslim etmiş demektir. Kozlu önemli bir ilçe! Kozlu halkı bilinçli. Hatta o kadar bilinçli ki; Genel seçimde oy kullandığı partinin çıkardığı aday yerel yöneticilik bağlamında yetersiz ise hizmet için farklı bir partiye oy verecek kadar bilinçli! Bu bağlamda böyle bir seçmenin, Böyle bir Kozlu halkının karşısına, Kafasının arkasında başka hesaplar olan boş, inandırıcılığı ve güvenirliği olmayan insanlar boş yere çıkmasınlar. Bu saatten sonra kişisel hırsları ve ikbal beklentileri uğruna sonucu belirsiz maceralara Kozlu halkını sürüklemeye kimsenin hakkı olmadığı gibi, Her geçen gün Zonguldak’ın parlamaya devam eden yıldızı Kozlu İlçesinin kaybedecek zamanı da yok.
Ekleme Tarihi: 10 Kasım 2023 - Cuma

KİMLER ADAY OLMALI!

Yerel seçimlere sayılı aylar kaldı.

Kamuoyunda merak konusu olan;

Başkan adayı olarak kimlerin adı geçiyor?

Tabi bununla ilgili daha önceden ismi ön plana çıkan,

Makama talip olduğunu çok önceden deklere edenler var.

Ama bazıları kamuoyu tarafından dikkate dahi alınmıyor.

Kötülükleri ile nam salmış, yakın çevresine dahi zarar vermiş şahısların Kozlu gibi Zonguldak’ın en önemli ilçelerinden birinin yönetimini eline geçirdiğini hayal etmek dahi korku filmi izlemekten daha dehşet verici bir şey olsa gerek.

Ticaretinde başarılı olamayanlar,

Ya da üstlendiği kamu görevi süresince, görevi sadece emir alıp vermekten öteye gitmemiş olanlara da Zonguldak’ın parlayan yıldızı Kozlu’yu yönetmek bir değil birkaç gömlek büyük gelir.

Ama görünürde herkes Belediye Başkanlığı makamının temsil gücüne yani nimetlerine talip.

Sadece makama odaklanmış bu tipler, gelirleri yetersiz bir yerel yönetimde bırakın hizmet yapacak parayı, işçi maaşı ödeyecek parayı dahi bulup dağıtamazlar.

Bu bağlamda Ankara bağlantısı ve merkezi hükümetin desteğini almak ta çok önemli.

Proje üretmek, o projelerle Ankara’nın kapısını çalıp, ödenek çıkartabilmek gerekli.

Ortaya çıkanlardan kaçı bu meziyetlere sahip bilemem.

Yani ortaya çıkıp ben adayım demekle olmuyor!

Halkta karşılığı olmak demek;

Belediyecilik, yöneticilik bağlamında bilgi birikimine sahip olmak, vizyon sahibi olmak ve buna halkı inandırmak anlamına geliyor.

Makama talip olanların da bu bağlamda kendini sorgulaması gerekir.

Diğer yandan makama talip olanların kendisi gibi donanımlı, liyakatli ve toplumda saygı ve itibar sahibi bir ekiple halkın karşısına çıkması ve o ekiptekilerin de en az Belediye Başkan adayı kadar toplumda, güvenirliğe ve inandırıcılığa sahip olması gerekir.

Öyle seçim kazanmak için ganimetten mal dağıtır gibi etrafa meclis üyeliği sözü vermekle bu işler olmaz.

Gerçekliği su getirmez bir başka konu ise;

Aday olacakların seçim masrafları için gerekli olan ekonomik güce ve bütçeye sahip olmaları.

Cebinde broşür bastıracak parası dahi olmayanların,

Ya da onun bunun parası ile seçime girecekler unutmamaları gerekir ki, daha seçime girmeden iradesini başkasına teslim etmiş demektir.

Kozlu önemli bir ilçe!

Kozlu halkı bilinçli.

Hatta o kadar bilinçli ki; Genel seçimde oy kullandığı partinin çıkardığı aday yerel yöneticilik bağlamında yetersiz ise hizmet için farklı bir partiye oy verecek kadar bilinçli!

Bu bağlamda böyle bir seçmenin,

Böyle bir Kozlu halkının karşısına,

Kafasının arkasında başka hesaplar olan boş, inandırıcılığı ve güvenirliği olmayan insanlar boş yere çıkmasınlar.

Bu saatten sonra kişisel hırsları ve ikbal beklentileri uğruna sonucu belirsiz maceralara Kozlu halkını sürüklemeye kimsenin hakkı olmadığı gibi,

Her geçen gün Zonguldak’ın parlamaya devam eden yıldızı Kozlu İlçesinin kaybedecek zamanı da yok.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.