Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KAYMAK ALERJİSİ

Başlığı okuyup da sakın ola ki, birilerinin yoğurt ya da süt kaymağına alerjisi gelmesin aklınıza… Bu alerji Kozlu’da siyasete tepeden inme giren, Gebe kalmadık kimse bırakmadan seçilen ve hırsı aklının önüne geçenlerin, beyefendi bürokrat, devlet adamı ve siyasetçi Akın Kaymak’a olan alerjisi!   *** Evet Kozlulu bürokrat (müfettiş) Akın Kaymak’ın ismi 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Kozlu Belediye Başkanlığına A.Adayı olması ile sıkça telaffuz edildi Kozlu’da. Elini sıkan, iki kelam eden herkes tarafından beyefendi kişiliği takdirle anıldı. Bana ve birçok kişiye göre Kozlu’da siyasetin çıtasını yükselten, kalitesini artıran kişi olarak tanındı Akın Kaymak. Ancak ne yazıktır ki, siyasetin kirli ve karanlık yüzü Kozlu’nun kalite ile buluşmasına fırsat vermedi. Benim zavallı halkım her zamanki gibi önüne konulanı yedi.   *** Ama ne yazıktır ki, olan Kozlu’ya oldu. Şimdi, o karanlık siyasi entrikaları çevirenler dahi o gün yaptıkları ve bugün başımıza musallat ettikleri bela için kendilerine lanet ediyorlar. Bunu ben demiyorum, kendileri diyorlar! Ne güzel söylemiş yüce peygamber, ‘Neye layık iseniz öyle yönetilirsiniz ‘ diye… Ama inanıyorum ki, bu millet buna layık değil! Bu durum sadece siyasetin kirli yüzü ve yol kazasından ibaret.   *** Aradan bir yıl dahi geçmedi. Şimdi önümüzde Milletvekilliği Genel Seçimleri var. Bir yıldır layık olmadığı koltukta oturup, hırslarını kılavuz edinen, Yaptığı işi yüzüne gözüne bulaştıranlar, Şimdide Akın Kaymak’ın hangi partiden A.Adayı olduğunu unutmuşçasına bir yıl önceki gibi kendilerine rakip gördükleri Akın Kaymak’ın adaylığına karşı çıkıyor, kara propaganda yapıyorlar… Diğer ilçeler bizim ilçemizden bir milletvekili çıksın diye kendilerini paralarken, Bizim hırsı aklını yenenler çıkmasın diye Ankaralara gidiyorlar. Tek anlamıyla akıl tutulması!   *** Onları oraya taşıyanlar anladı, onlar hala anlayamadı oturduğu koltuğu dolduramadıklarını. Neymiş efendim, bir dahaki dönem milletvekili adayı olacakmış vatandaş. Hayal dünyası işte. Bir dahaki dönem seni 19’a muhtar adayı yapmazlar be! Ha bak hiçbir şey olamazsın demiyorum. Bu kafayla gidersen Beycuma’da Koğuş Başkanı kesin olursun. Bende ziyaretine gelirken sana, şayet alerji yapmazsa bir kutu KAYMAKLI Kızılcakese kadayıfının yanında,’GÜNAYDIN gazetesi, Kırmızı TURP, kafeste sempatik KARA KUŞ, BERBER tarağı’ getiririm. Baktıkça geçmişi hatırlarsın artık
Ekleme Tarihi: 19 Şubat 2015 - Perşembe

KAYMAK ALERJİSİ

Başlığı okuyup da sakın ola ki, birilerinin yoğurt ya da süt kaymağına alerjisi gelmesin aklınıza…

Bu alerji Kozlu’da siyasete tepeden inme giren,

Gebe kalmadık kimse bırakmadan seçilen ve hırsı aklının önüne geçenlerin, beyefendi bürokrat, devlet adamı ve siyasetçi Akın Kaymak’a olan alerjisi!

 

***

Evet Kozlulu bürokrat (müfettiş) Akın Kaymak’ın ismi 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Kozlu Belediye Başkanlığına A.Adayı olması ile sıkça telaffuz edildi Kozlu’da.

Elini sıkan, iki kelam eden herkes tarafından beyefendi kişiliği takdirle anıldı.

Bana ve birçok kişiye göre Kozlu’da siyasetin çıtasını yükselten, kalitesini artıran kişi olarak tanındı Akın Kaymak.

Ancak ne yazıktır ki, siyasetin kirli ve karanlık yüzü Kozlu’nun kalite ile buluşmasına fırsat vermedi.

Benim zavallı halkım her zamanki gibi önüne konulanı yedi.

 

***

Ama ne yazıktır ki, olan Kozlu’ya oldu.

Şimdi, o karanlık siyasi entrikaları çevirenler dahi o gün yaptıkları ve bugün başımıza musallat ettikleri bela için kendilerine lanet ediyorlar.

Bunu ben demiyorum, kendileri diyorlar!

Ne güzel söylemiş yüce peygamber, ‘Neye layık iseniz öyle yönetilirsiniz ‘ diye…

Ama inanıyorum ki, bu millet buna layık değil!

Bu durum sadece siyasetin kirli yüzü ve yol kazasından ibaret.

 

***

Aradan bir yıl dahi geçmedi.

Şimdi önümüzde Milletvekilliği Genel Seçimleri var.

Bir yıldır layık olmadığı koltukta oturup, hırslarını kılavuz edinen,

Yaptığı işi yüzüne gözüne bulaştıranlar,

Şimdide Akın Kaymak’ın hangi partiden A.Adayı olduğunu unutmuşçasına bir yıl önceki gibi kendilerine rakip gördükleri Akın Kaymak’ın adaylığına karşı çıkıyor, kara propaganda yapıyorlar…

Diğer ilçeler bizim ilçemizden bir milletvekili çıksın diye kendilerini paralarken,

Bizim hırsı aklını yenenler çıkmasın diye Ankaralara gidiyorlar.

Tek anlamıyla akıl tutulması!

 

***

Onları oraya taşıyanlar anladı, onlar hala anlayamadı oturduğu koltuğu dolduramadıklarını.

Neymiş efendim, bir dahaki dönem milletvekili adayı olacakmış vatandaş.

Hayal dünyası işte.

Bir dahaki dönem seni 19’a muhtar adayı yapmazlar be!

Ha bak hiçbir şey olamazsın demiyorum.

Bu kafayla gidersen Beycuma’da Koğuş Başkanı kesin olursun.

Bende ziyaretine gelirken sana, şayet alerji yapmazsa bir kutu KAYMAKLI Kızılcakese kadayıfının yanında,’GÜNAYDIN gazetesi, Kırmızı TURP, kafeste sempatik KARA KUŞ, BERBER tarağı’ getiririm.

Baktıkça geçmişi hatırlarsın artık

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.