Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KAFA YORULACAK O KADAR ÇOK ŞEY VARKEN...

Memleketin bütün sorunları bitmiş gibi ülke gündeminde yeniden başörtüsü var. Partisi iktidarı muhalefeti hayat pahalılığını bir keara bıraktılar başörtüsü ile ilgileniyorlar. Milletin kış günü tabiri caiz ise kıçı açık, bunların derdi başının örtüsü. *** Zonguldakta da arkadaşlarımız suni gündem yaratmayı seviyor... Amasradaki  41 canın acısı unutuldu, Hayat pahalılığı sanki yaşanmıyor. Geçen yıl motorini 8 TL ye alırken çok değil sadece 1 yıl sonra neredeyse 28 TL ye alan araç sahipleri sanki bu vatanın evladı değil. Sadece motorin mi? Hemen hemen her şeyin fiyatı üçe dörde katlanmış! İnsanların çok değil daha bir yıl önce yaptığı bir çok şey bugün lüks olur hale gelmiş... Ama siyasetcisi, gazetecisi herkes ölü balık takliti yapıyor. Sahte gündemler arkasına saklanıp içinde bulunduğumuz gerçeklikten uzk yaşamak herkesin işine geliyor herhalde. *** Onarımı yapılıp boyanan şehrin girişindeki madenci heykelinin çizmelerinin, kıyafetinin rengi olmuş Kozlu'nun gündemi! Daha düne kadar evinde yakacak kömürü olmadığı için aynı madenci heykelinin ayaklarının ucundaki kömürlerin vatandaşın biri tarafından çalındığını ve daha sonra oraya gerçek kömür yerine tekrar çalınır diye siyaha boyanmış taş konulduğunu unuttu Zonguldak! Kent meydanındaki Altın sarısı yaldızlı boya ile boyanan Atatürk heykeli sanırım daha kimsenin dikkatini çekmemiş.  Yakında onunla ilgili de çatlak sesler çıkartmaya başlarlar... E durum böyle olunca da, sırf yıpratmak için eleştirilen belediye başkanı da alır sazı eline; 'Ne mutlu ki; Kozlu'da tüm sorunları çözdüğümüzün kanıtı madencinin çizmesinin rengi tartışma konusu oldu' diyerek sizin topunuzla sizin kalenize gol atar. Ne de olsa Ali Bektaş eski futbolcu! ***  Bu ülkenin, bu şehrin gelişmesini istiyorsak siyasetçisi, bürokratı, gazetecisi, vatandaşı hepimiz gerçek gündemlerle katkı sunmalıyız. Kozlu'daki heykelin rengine odaklanacağımıza, Kozlu'da bir an önce Kapalı Spor Salonunun yapılmasına odaklanmalıyız. Birbirinden güzel Sahillerimize turizme nasıl katkı sağlayacak şekilde işlev kazandırılır buna kafa yormalıyız. Ilıksu'nun üst tarafında yoldan geçenin dahi rahatlıkla gördüğü, insanın içini acıtan taş ocağı tarafından gerçekleştirilen çevre katliamına dikkat çekmeliyiz! Önceki senelerde arabalarımızla gidip bidonlarımızı doldurduğumuz su kaynakları neden kurumuş, yok olmuşlar buna dikkat çekmeliyiz! Kafa yorulacak o kadar çok şey varken, madenci heykelinin kıyafetinin rengine kafa yormak boş iş azizim...  
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2022 - Perşembe

KAFA YORULACAK O KADAR ÇOK ŞEY VARKEN...

Memleketin bütün sorunları bitmiş gibi ülke gündeminde yeniden başörtüsü var.
Partisi iktidarı muhalefeti hayat pahalılığını bir keara bıraktılar başörtüsü ile ilgileniyorlar.
Milletin kış günü tabiri caiz ise kıçı açık, bunların derdi başının örtüsü.

***

Zonguldakta da arkadaşlarımız suni gündem yaratmayı seviyor...

Amasradaki  41 canın acısı unutuldu,
Hayat pahalılığı sanki yaşanmıyor.
Geçen yıl motorini 8 TL ye alırken çok değil sadece 1 yıl sonra neredeyse 28 TL ye alan araç sahipleri sanki bu vatanın evladı değil.
Sadece motorin mi?
Hemen hemen her şeyin fiyatı üçe dörde katlanmış!
İnsanların çok değil daha bir yıl önce yaptığı bir çok şey bugün lüks olur hale gelmiş...
Ama siyasetcisi, gazetecisi herkes ölü balık takliti yapıyor.
Sahte gündemler arkasına saklanıp içinde bulunduğumuz gerçeklikten uzk yaşamak herkesin işine geliyor herhalde.
***
Onarımı yapılıp boyanan şehrin girişindeki madenci heykelinin çizmelerinin, kıyafetinin rengi olmuş Kozlu'nun gündemi!
Daha düne kadar evinde yakacak kömürü olmadığı için aynı madenci heykelinin ayaklarının ucundaki kömürlerin vatandaşın biri tarafından çalındığını ve daha sonra oraya gerçek kömür yerine tekrar çalınır diye siyaha boyanmış taş konulduğunu unuttu Zonguldak!
Kent meydanındaki Altın sarısı yaldızlı boya ile boyanan Atatürk heykeli sanırım daha kimsenin dikkatini çekmemiş. 
Yakında onunla ilgili de çatlak sesler çıkartmaya başlarlar...
E durum böyle olunca da, sırf yıpratmak için eleştirilen belediye başkanı da alır sazı eline;
'Ne mutlu ki; Kozlu'da tüm sorunları çözdüğümüzün kanıtı madencinin çizmesinin rengi tartışma konusu oldu' diyerek sizin topunuzla sizin kalenize gol atar.
Ne de olsa Ali Bektaş eski futbolcu!

*** 

Bu ülkenin, bu şehrin gelişmesini istiyorsak siyasetçisi, bürokratı, gazetecisi, vatandaşı hepimiz gerçek gündemlerle katkı sunmalıyız.
Kozlu'daki heykelin rengine odaklanacağımıza, Kozlu'da bir an önce Kapalı Spor Salonunun yapılmasına odaklanmalıyız.
Birbirinden güzel Sahillerimize turizme nasıl katkı sağlayacak şekilde işlev kazandırılır buna kafa yormalıyız.
Ilıksu'nun üst tarafında yoldan geçenin dahi rahatlıkla gördüğü, insanın içini acıtan taş ocağı tarafından gerçekleştirilen çevre katliamına dikkat çekmeliyiz!
Önceki senelerde arabalarımızla gidip bidonlarımızı doldurduğumuz su kaynakları neden kurumuş, yok olmuşlar buna dikkat çekmeliyiz!
Kafa yorulacak o kadar çok şey varken, madenci heykelinin kıyafetinin rengine kafa yormak boş iş azizim...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.