Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

İYİMİSİN ESKİ VALİ?

Daha önce de gündeme taşıdık. ‘Zonguldak’ın siyasi tablosu Türkiye tablosunun minyatürüdür’ demiştik. Zonguldak’ta siyasi tablo hangi partiden yana çıkarsa Türkiye genelinde de sonuçlar o yönde olur. Yıllardır solun kalesi olarak anılan Zonguldak’ta AKP milletvekili sayısı olarak liderliğini koruyor. Ülke çapında da tablo böyle… Ancak son yıllarda AKP içerisindeki güç savaşları ve diğer nedenlerden dolayı kan kaybediyor. Anketlerde gün geçtikçe eriyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in liderliğinde yükselişini sürdürüyor. Ancak şu da yadsınamaz bir gerçek ki; Olası bir seçimde kim halk ile daha çok bütünleşir, kim insana daha çok dokunan adaylar ile ortaya çıkarsa başarıyı da o yakalar. İyi Parti’nin ülke çapında yakaladığı bu ivmeyi Zonguldak’ta yakalayamamasının nedeni İl Başkanı eski Vali Yavuz Erkmen. İl Başkanlığını siyasetçi gibi değil, bürokrat gibi yapıyor. Valilik döneminin bittiğinin farkında değil. Halka dokunmasını bilmiyor. Bunu Akşener’in son Zonguldak ziyaretinde işyerini ziyaret ettiği bir esnafta açık yüreklilikle dile getirdi. Etrafındaki insanların priminden faydalan Vali’nin tek hesabı Milletvekili olup kapağı meclise atmak. Yoksa hangi emekli vali evini barkını bırakıp da gider başka bir şehirde siyasi bir partinin il başkanlığını yapar! Zonguldak halkı bu durumu iyi biliyor ve Erkmen’in kendisine karşı samimiyetsiz tavırlarının farkında. Bu yüzde aday yapılsa bile Zonguldak Erkmen’i Ankara’ya temsilcisi olarak yollamaz! En cafcaflı zamanda MHP’den Zeki Çakan’ı TBMM’ne yollayan Zonguldak Erkmen’i yollamamıştı. Şimdi hiç yollamaz! Dolayısı ile İYİ Parti ülke çapında yakaladığı yükselişi Zonguldak’ta böyle bir il başkanı böyle bir adayla yakalayamaz. Küçük hesaplar ile yol alan, büyük hedeflere ulaşmaya çalışan, etrafındakileri kullanarak bir yerlere gelmek isteyenlere Emeğin Başkentinin insanları şimdiye kadar prim vermedi. Şimdiden sonra da vermez… Bu yüzden her fırsatta erken seçimden dem vuran İYİ Parti Genel Başkanı ve Genel Merkez yöneticileri şimdiden bu erken seçime kiminle ya da kimlerle gideceklerinin analizini iyi yapması gerekir.
Ekleme Tarihi: 08 Temmuz 2021 - Perşembe

İYİMİSİN ESKİ VALİ?

Daha önce de gündeme taşıdık.

‘Zonguldak’ın siyasi tablosu Türkiye tablosunun minyatürüdür’ demiştik.

Zonguldak’ta siyasi tablo hangi partiden yana çıkarsa Türkiye genelinde de sonuçlar o yönde olur.

Yıllardır solun kalesi olarak anılan Zonguldak’ta AKP milletvekili sayısı olarak liderliğini koruyor.

Ülke çapında da tablo böyle…

Ancak son yıllarda AKP içerisindeki güç savaşları ve diğer nedenlerden dolayı kan kaybediyor.

Anketlerde gün geçtikçe eriyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in liderliğinde yükselişini sürdürüyor.

Ancak şu da yadsınamaz bir gerçek ki;

Olası bir seçimde kim halk ile daha çok bütünleşir, kim insana daha çok dokunan adaylar ile ortaya çıkarsa başarıyı da o yakalar.

İyi Parti’nin ülke çapında yakaladığı bu ivmeyi Zonguldak’ta yakalayamamasının nedeni İl Başkanı eski Vali Yavuz Erkmen.

İl Başkanlığını siyasetçi gibi değil, bürokrat gibi yapıyor.

Valilik döneminin bittiğinin farkında değil.

Halka dokunmasını bilmiyor.

Bunu Akşener’in son Zonguldak ziyaretinde işyerini ziyaret ettiği bir esnafta açık yüreklilikle dile getirdi.

Etrafındaki insanların priminden faydalan Vali’nin tek hesabı Milletvekili olup kapağı meclise atmak.

Yoksa hangi emekli vali evini barkını bırakıp da gider başka bir şehirde siyasi bir partinin il başkanlığını yapar!

Zonguldak halkı bu durumu iyi biliyor ve Erkmen’in kendisine karşı samimiyetsiz tavırlarının farkında.

Bu yüzde aday yapılsa bile Zonguldak Erkmen’i Ankara’ya temsilcisi olarak yollamaz!

En cafcaflı zamanda MHP’den Zeki Çakan’ı TBMM’ne yollayan Zonguldak Erkmen’i yollamamıştı.

Şimdi hiç yollamaz!

Dolayısı ile İYİ Parti ülke çapında yakaladığı yükselişi Zonguldak’ta böyle bir il başkanı böyle bir adayla yakalayamaz.

Küçük hesaplar ile yol alan, büyük hedeflere ulaşmaya çalışan, etrafındakileri kullanarak bir yerlere gelmek isteyenlere Emeğin Başkentinin insanları şimdiye kadar prim vermedi. Şimdiden sonra da vermez…

Bu yüzden her fırsatta erken seçimden dem vuran İYİ Parti Genel Başkanı ve Genel Merkez yöneticileri şimdiden bu erken seçime kiminle ya da kimlerle gideceklerinin analizini iyi yapması gerekir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.