Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

İŞİ BİLMEK…

Dilimizde bir işi layıkı ile yapmayı anlatan, ‘işi bilmek’ diye bir deyim var. ‘İşi bileceksin işe gitmeyeceksin’ ‘At binenin, kılıç kuşananın’ gibi birçok Atasözü işi bilmenin önemini anlatıyor bizlere. Bu sözlerin her biri zaman içerisinde yaşanmış olumlu ya da olumsuz tecrübelerin ışığında söylenmiş ve geçmişten günümüze kadar dilden dile söylenilerek hafızalarda yer etmiş sözler. *** Geçtiğimiz hafta Meteoroloji Batı Karadeniz’de şiddetli sağanak yağmur olayı yaşanacağını günler öncesinden bildirdi. AFAD ve Zonguldak Valiliği sel baskınları, heyelan riski vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda vatandaşları uyardı. Sadece vatandaşlar değil işi bilen yerel yönetimler ve yöneticiler de tedbir alma yoluna gitti. Öyle ya, daha önce şiddetli sağanak yağışlarda Zonguldak ve Kozlu Merkezlerinde yaşanan sel baskınlarını hatırlayacak olursak, Bu bağlamda yerel yönetimlerin işi bilmesi ve tedbir alması vatandaşların tedbir almasından çok daha önemli olarak öne çıkıyor. *** Bu durumu önemseyen ve Kozlu’da daha önce yaşanan olumsuzluklardan ders çıkaran Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, uyarıları kulak ardı etmeyerek günler öncesi ekipleri seferber etti. Kozlu girişindeki Döner Kavşak ve Kozlu yeni çarşı mevkiinde Vakıfbank önünde su birikintilerini tahliye amacı ile alt yapı çalışması başlattı. Normal şartlarda birkaç haftada bitirilecek alt yapı çalışması bizzat başkanın takibi, idarecilerin hassasiyeti ve ekiplerin cansiperane çalışması ile birkaç günde bitirildi. Geçtiğimiz hafta sonu gelen ve şimdiye kadarkilerden daha yoğun olarak iki gün aralıksız devam eden yoğun sağanak yağmur Batı Karadeniz Bölgesinde birçok şehirde yıkıcı hasarlara sebep olurken, Şükürler olsun ki, işi bilen ve erken müdahale ile alt yapı çalışmalarını başlatıp, yağmur öncesi bitiren başkan ve yöneticiler sayesinde Kozlu şehir merkezinde olumsuz bir durum yaşanmadı. *** Bu vesile ile işi bilmenin ve erken müdahalenin birçok bakımdan hayati öneme sahip olduğunu bir kere daha yaşayarak görmüş olduk. Kozlu olarak yaşadığımız tecrübelerden ders alıp, tedbir alan, işi bilip, vatandaşlara yeni mağduriyetler yaşatmayan başta Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş olmak üzere tüm yöneticilerimize bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum. Şimdi sıra yoğun sağanak yağış dolayısı ile tahrip olan su hatlarının yenilenmesinde. Havanın düzelmesi ile çalışmalara hız verildi ve bitmek üzere. Yaşanan su kesintileri vatandaşlarımızda tahammülsüzlük ile karşılansa da, ekipler tam gaz çalışıyor. Belki de gazete yayınlandığında çalışmalar sonuçlanmış ve yaşanan geçici su sıkıntısı sona ermiş olacak. Gerekli olan sadece birazcık sabır… 
Ekleme Tarihi: 13 Temmuz 2023 - Perşembe

İŞİ BİLMEK…

Dilimizde bir işi layıkı ile yapmayı anlatan, ‘işi bilmek’ diye bir deyim var.

‘İşi bileceksin işe gitmeyeceksin’

‘At binenin, kılıç kuşananın’ gibi birçok Atasözü işi bilmenin önemini anlatıyor bizlere.

Bu sözlerin her biri zaman içerisinde yaşanmış olumlu ya da olumsuz tecrübelerin ışığında söylenmiş ve geçmişten günümüze kadar dilden dile söylenilerek hafızalarda yer etmiş sözler.

***

Geçtiğimiz hafta Meteoroloji Batı Karadeniz’de şiddetli sağanak yağmur olayı yaşanacağını günler öncesinden bildirdi.

AFAD ve Zonguldak Valiliği sel baskınları, heyelan riski vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda vatandaşları uyardı.

Sadece vatandaşlar değil işi bilen yerel yönetimler ve yöneticiler de tedbir alma yoluna gitti.

Öyle ya, daha önce şiddetli sağanak yağışlarda Zonguldak ve Kozlu Merkezlerinde yaşanan sel baskınlarını hatırlayacak olursak,

Bu bağlamda yerel yönetimlerin işi bilmesi ve tedbir alması vatandaşların tedbir almasından çok daha önemli olarak öne çıkıyor.

***

Bu durumu önemseyen ve Kozlu’da daha önce yaşanan olumsuzluklardan ders çıkaran Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, uyarıları kulak ardı etmeyerek günler öncesi ekipleri seferber etti.

Kozlu girişindeki Döner Kavşak ve Kozlu yeni çarşı mevkiinde Vakıfbank önünde su birikintilerini tahliye amacı ile alt yapı çalışması başlattı.

Normal şartlarda birkaç haftada bitirilecek alt yapı çalışması bizzat başkanın takibi, idarecilerin hassasiyeti ve ekiplerin cansiperane çalışması ile birkaç günde bitirildi.

Geçtiğimiz hafta sonu gelen ve şimdiye kadarkilerden daha yoğun olarak iki gün aralıksız devam eden yoğun sağanak yağmur Batı Karadeniz Bölgesinde birçok şehirde yıkıcı hasarlara sebep olurken,

Şükürler olsun ki, işi bilen ve erken müdahale ile alt yapı çalışmalarını başlatıp, yağmur öncesi bitiren başkan ve yöneticiler sayesinde Kozlu şehir merkezinde olumsuz bir durum yaşanmadı.

***

Bu vesile ile işi bilmenin ve erken müdahalenin birçok bakımdan hayati öneme sahip olduğunu bir kere daha yaşayarak görmüş olduk.

Kozlu olarak yaşadığımız tecrübelerden ders alıp, tedbir alan, işi bilip, vatandaşlara yeni mağduriyetler yaşatmayan başta Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş olmak üzere tüm yöneticilerimize bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum.

Şimdi sıra yoğun sağanak yağış dolayısı ile tahrip olan su hatlarının yenilenmesinde. Havanın düzelmesi ile çalışmalara hız verildi ve bitmek üzere.

Yaşanan su kesintileri vatandaşlarımızda tahammülsüzlük ile karşılansa da, ekipler tam gaz çalışıyor. Belki de gazete yayınlandığında çalışmalar sonuçlanmış ve yaşanan geçici su sıkıntısı sona ermiş olacak.

Gerekli olan sadece birazcık sabır… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.