Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

İNSANIN KALİTESİ ARTTIKÇA SİYASETİN KALİTESİ DE ARTAR

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Kozlu İlçe Başkanlığı Kongresi gerçekleşti. Delege seçimlerinde tüm mahallelerde seçimleri kazanan mevcut İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan tek liste ile girdiği kongrede İlçe Başkanı seçildi. Ceylan kongre sonrası klasik birlik beraberlik mesajı verdi. Herkesi kucaklayacaklarını ifade etti. Ancak kongre salonunda fotoğraflara yansıyan tablodan da anlaşılacağı üzere Ceylan parti içi muhalefeti kucaklasa da parti içi muhalefetin Ceylan ve ekibini kucaklamaya niyeti yok şeklinde görünüyor. Anlaşılacağı o ki, CHP’de yönetimler değişse de anlayış değişmiyor; ‘Küçük olsun benim olsun’ zihniyeti her zaman geçerliğini koruyor. Bu tablo da haftalar önce yazdığımız yazıdaki, bir tespitimiz yine ön plana çıkıyor; ‘Yani CHP’de seçimi kim kazanırsa kazansın, bu anlayışla yine kaybeden olacaktır’ öngörüsü doğrulanmış oluyor. Diğer yandan Ceylan’ın ekibinde birleştirici, kucaklayıcı yapıcı siyasetten uzak, sadece mevki, makam ve hatta siyaseti paraya çevirmeye meraklı, bazı isimlerin varlığı da, Ceylan’ın zaten dağınık olan bu yapıdaki teşkilatı derleyip toparlamasına bırakın yardımcı olmayı işini zorlaştıracak gibi görünüyor. Dileğimiz o ki, Kozlu’da hangi partide olursa olsun, siyasetin kalitesi yüksek olsun. Bunun içinde siyasi partilerde ve yönetimlerinde, donanımlı, eğitimli, kültürlü ve siyasetten nemalanmayı hesap etmeyen, siyaseten ve temsil ettiği makamlardan itibar sağlamayı değil, kendi itibarından temsil ettiği makamlara bir şeyler katmayı sağlayacak kişilerin bulunması gerekir. İşte ancak o zaman siyasetin kalitesi artar! O zaman, Belediye Meclis üyeliklerinin sıralamaları para ile satılmaz, Herkes gönül verdiği siyasi partiye severek, koşa koşa gider oy verir… Sözün özü; insanın kalitesi arttıkça, siyasetin de kalitesi artar… 
Ekleme Tarihi: 19 Aralık 2019 - Perşembe

İNSANIN KALİTESİ ARTTIKÇA SİYASETİN KALİTESİ DE ARTAR

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Kozlu İlçe Başkanlığı Kongresi gerçekleşti.

Delege seçimlerinde tüm mahallelerde seçimleri kazanan mevcut İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan tek liste ile girdiği kongrede İlçe Başkanı seçildi.

Ceylan kongre sonrası klasik birlik beraberlik mesajı verdi. Herkesi kucaklayacaklarını ifade etti.

Ancak kongre salonunda fotoğraflara yansıyan tablodan da anlaşılacağı üzere Ceylan parti içi muhalefeti kucaklasa da parti içi muhalefetin Ceylan ve ekibini kucaklamaya niyeti yok şeklinde görünüyor.

Anlaşılacağı o ki, CHP’de yönetimler değişse de anlayış değişmiyor; ‘Küçük olsun benim olsun’ zihniyeti her zaman geçerliğini koruyor.

Bu tablo da haftalar önce yazdığımız yazıdaki, bir tespitimiz yine ön plana çıkıyor;

‘Yani CHP’de seçimi kim kazanırsa kazansın, bu anlayışla yine kaybeden olacaktır’ öngörüsü doğrulanmış oluyor.

Diğer yandan Ceylan’ın ekibinde birleştirici, kucaklayıcı yapıcı siyasetten uzak, sadece mevki, makam ve hatta siyaseti paraya çevirmeye meraklı, bazı isimlerin varlığı da, Ceylan’ın zaten dağınık olan bu yapıdaki teşkilatı derleyip toparlamasına bırakın yardımcı olmayı işini zorlaştıracak gibi görünüyor.

Dileğimiz o ki, Kozlu’da hangi partide olursa olsun, siyasetin kalitesi yüksek olsun.

Bunun içinde siyasi partilerde ve yönetimlerinde, donanımlı, eğitimli, kültürlü ve siyasetten nemalanmayı hesap etmeyen, siyaseten ve temsil ettiği makamlardan itibar sağlamayı değil, kendi itibarından temsil ettiği makamlara bir şeyler katmayı sağlayacak kişilerin bulunması gerekir.

İşte ancak o zaman siyasetin kalitesi artar!

O zaman, Belediye Meclis üyeliklerinin sıralamaları para ile satılmaz,

Herkes gönül verdiği siyasi partiye severek, koşa koşa gider oy verir…

Sözün özü; insanın kalitesi arttıkça, siyasetin de kalitesi artar… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.