Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

İLGİSİZ YETKLİLER VE BASIN

Bize değil, yetkililere sorun Diyemiyoruz! Çünkü görevimiz halkı aydınlatmak, bilgilendirmek. Sorunlarını yetkililere iletmek, Ardından da takipçisi olmak! *** Ancak bazen bizim üzerimize düşeni tam olarak yerine getirmemize rağmen mevcut sistem içerisinde herhangi bir şeyin değişmediğini görmek, kamu vicdanı ile birlikte bizimde vicdanımızı sızlatıyor. Vatandaş çözüm amacı ile sorununu bizlere ilettikten sonra yükü üzerinden atıyor. Sorun artık bizim sorunumuz oluyor. Sorunun çözümü noktasında da hesabı yetkililerden değil gazetecilerden sormayı tercih ediyor. *** Netice alındıysa, vatandaşın problemi çözümlendiyse ne ala. Mutluluğu bize yetiyor… Yok, sonuç alınamamışsa yandık. E doğal olarak vatandaştan gelecek tepkileri de göğüslemek te bizim görevimiz oluyor. İlk tepkiler şöyle oluyor; ‘Yazdın da ne oldu? Ne değişti?’ ‘Bak seni de takan yok!’… ‘Vallahi bizim derdimiz, hesabımız bizim yazdıklarımızı birilerinin dikkate alıp almaması, Takması ya da takmaması değil, Bir şey değişmediyse bizim sorunumuz değil, Hesabını bizden değil git yetkililerden sor’’ diyemiyoruz. *** Adana’daki 11 çocuğumuzun yaşamını yitirdiği öğrenci yurdu yangınından sonra Kozlu’daki  öğrenci yurtlarının durumuna dair kamuoyundan gelen tepkileri birkaç kere gündeme getirip satırlarımıza taşımıştık. Ancak ne Kozlu Kaymakamlığı’dan ne de Belediye’den kamuoyunu aydınlatan bir bilgilendirme, bir açıklama gelmedi. Doğal olarak gündemi takip eden vatandaşlar soruyor; ‘‘Kozlu’daki öğrenci yurtlarının durumu ne oldu? Çoğunda yangın merdiveni yok! Depreme dayanıklı değil! Kaymakamlık ya da belediye bir denetim yaptı mı? Şartları yerine getirmeyenlere karşı bir yaptırım uygulanıyor mu?’’diyor. Ardından bize, ‘Yazdınız da ne değişti?’ diyerek sitem ediyor… *** Yetkililerin kamuoyunu bilgilendirmemesinin hesabını kamuoyuna biz veriyoruz. Kendimiz için mi bir şey istiyoruz? Hayır! Hadi belediye duyarsız. Başkan rahatsız, sağlık sorunları ile mücadele ederken, üst kattaki küçük odada başkan vekilliği yapan onurlu (!) vekiller sorumluluk almaktan kaçınıyorlar… Ama göreve geldiği günden beri Kozlu’nun sorunları ile canla başla mücadele eden Kozlumuzun Kurucu Kaymakamı Sayın Ahmet Karakaya’dan bu hassas konu ile ilgili bir açıklama yapmasını beklemek ya da konuya müdahil olduğunu bilmek kendisine güvenen Kozluluların en doğal hakkı olsa gerek. Çünkü Türkiye’nin dört bir yanından okumak ve barınmak için Kozlu’ya gelen kardeşlerimiz, anne ve babalarının bizlere birer emaneti. Hep birlikte o emanete sahip çıkmalıyız. *** Bu vesile ile tüm acı ve üzüntülerin 2016 yılı ile geride kalmış olmasını, 2017 yılının önce ülkemize ardından tüm dünyaya barış, huzur, kardeşlik getirmesi, savaşların, açlığın ve acıların son bulması temennisiyle yeni yılınızı kutlar sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.
Ekleme Tarihi: 29 Aralık 2016 - Perşembe

İLGİSİZ YETKLİLER VE BASIN

Bize değil, yetkililere sorun

Diyemiyoruz!

Çünkü görevimiz halkı aydınlatmak, bilgilendirmek.

Sorunlarını yetkililere iletmek,

Ardından da takipçisi olmak!

***

Ancak bazen bizim üzerimize düşeni tam olarak yerine getirmemize rağmen mevcut sistem içerisinde herhangi bir şeyin değişmediğini görmek, kamu vicdanı ile birlikte bizimde vicdanımızı sızlatıyor.

Vatandaş çözüm amacı ile sorununu bizlere ilettikten sonra yükü üzerinden atıyor.

Sorun artık bizim sorunumuz oluyor.

Sorunun çözümü noktasında da hesabı yetkililerden değil gazetecilerden sormayı tercih ediyor.

***

Netice alındıysa, vatandaşın problemi çözümlendiyse ne ala. Mutluluğu bize yetiyor…

Yok, sonuç alınamamışsa yandık. E doğal olarak vatandaştan gelecek tepkileri de göğüslemek te bizim görevimiz oluyor.

İlk tepkiler şöyle oluyor;

‘Yazdın da ne oldu? Ne değişti?’

‘Bak seni de takan yok!’…

‘Vallahi bizim derdimiz, hesabımız bizim yazdıklarımızı birilerinin dikkate alıp almaması,

Takması ya da takmaması değil,

Bir şey değişmediyse bizim sorunumuz değil,

Hesabını bizden değil git yetkililerden sor’’ diyemiyoruz.

***

Adana’daki 11 çocuğumuzun yaşamını yitirdiği öğrenci yurdu yangınından sonra Kozlu’daki  öğrenci yurtlarının durumuna dair kamuoyundan gelen tepkileri birkaç kere gündeme getirip satırlarımıza taşımıştık.

Ancak ne Kozlu Kaymakamlığı’dan ne de Belediye’den kamuoyunu aydınlatan bir bilgilendirme, bir açıklama gelmedi.

Doğal olarak gündemi takip eden vatandaşlar soruyor; ‘‘Kozlu’daki öğrenci yurtlarının durumu ne oldu? Çoğunda yangın merdiveni yok! Depreme dayanıklı değil! Kaymakamlık ya da belediye bir denetim yaptı mı? Şartları yerine getirmeyenlere karşı bir yaptırım uygulanıyor mu?’’diyor.

Ardından bize, ‘Yazdınız da ne değişti?’ diyerek sitem ediyor…

***

Yetkililerin kamuoyunu bilgilendirmemesinin hesabını kamuoyuna biz veriyoruz.

Kendimiz için mi bir şey istiyoruz?

Hayır!

Hadi belediye duyarsız.

Başkan rahatsız, sağlık sorunları ile mücadele ederken, üst kattaki küçük odada başkan vekilliği yapan onurlu (!) vekiller sorumluluk almaktan kaçınıyorlar…

Ama göreve geldiği günden beri Kozlu’nun sorunları ile canla başla mücadele eden Kozlumuzun Kurucu Kaymakamı Sayın Ahmet Karakaya’dan bu hassas konu ile ilgili bir açıklama yapmasını beklemek ya da konuya müdahil olduğunu bilmek kendisine güvenen Kozluluların en doğal hakkı olsa gerek.

Çünkü Türkiye’nin dört bir yanından okumak ve barınmak için Kozlu’ya gelen kardeşlerimiz, anne ve babalarının bizlere birer emaneti. Hep birlikte o emanete sahip çıkmalıyız.

***

Bu vesile ile tüm acı ve üzüntülerin 2016 yılı ile geride kalmış olmasını, 2017 yılının önce ülkemize ardından tüm dünyaya barış, huzur, kardeşlik getirmesi, savaşların, açlığın ve acıların son bulması temennisiyle yeni yılınızı kutlar sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.