Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

İL BAŞKANLARININ DİKKATİNE!!!

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ İL BAŞKANLARININ DİKKATİNE!!! Alınan erken seçin kararı ile Türkiye seçime gidiyor. 24 Haziran Pazar günü Milletvekilliği ve Partili Cumhurbaşkanlığı seçimleri birlikte yapılacak.   Tarihi karara sadece 57 gün kaldı. Zaman çok kısa, Siyasi partiler ve adayları önceki seçimlerdeki gibi kapsamlı bir seçim propagandası yapamayacaklar gibi görünüyor. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı zamanda normal şartlarda yaklaşık 9 ay sonra yapılması planlanan Mahalli İdareler seçimlerinin de belirleyicisi olacak. Gelelim Zonguldak’a. Zonguldak’ta yarış ne şekilde yaşanacak? Emeğin Başkenti Zonguldak, Ankara’nı  neslinde bugüne kadar hep kıymeti harbiyesi  olan Her seçimde bir bakan çıkartan Zonguldak, Köksal Toptan’ı saymazsak, 15 yıllık tek başına AKP iktidarında iktidara her dönem 3 Milletvekili kazandırmasına rağmen,  Ankara tarafından adeta yok sayılıyor! Hatta ve hatta son 4 yılın değerlendirmesini yapacak olursak; Zonguldak siyasi temsil olarak tarihin en kötü dönemini yaşıyor diyebiliriz. Ne iktidar ne muhalefet Milletvekilleri Zonguldak’ı Ankara’da gerektiği gibi temsil edemiyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, Yeni dönemde Zonguldak artı önüne konulanları değil, Şehre hizmet edecek vekilleri seçip Ankara’ya yollamalı. Zonguldak geçmişte olduğu gibi Ankara’da Bakan neslinde temsil edilmeli. Ankara’ya yollanacak vekiller bu şehrin içinden çıkmalı. Burada doğmuş, burada büyümüş, ekmeğini aşını burada kazanan vekiller yollamalıyız Ankara’ya. Şehrin sorunlarını uzaktan bilen değil, içerisinde yaşayarak bizzat sorunlara vakıf olan insanlar şehri temsil etmeli Ankara’da. Bunun için siyaset kurumu, yani ilçe Başkanları ve İl başkanı Genel Merkezlerine karşı dik duruş göstermeli. Öyle her dönem başka şehirlerde yaşayıp, ‘Zonguldak’a borcumu ödemek için yola çıktım’ diyenlere yol verip bu şehre gerçekten emek veren, hizmet etmek isteyen insanların hakkı gasp edilmemeli. Bu kadar yazdıktan sonra  Sanırım sayın il başkanları kimin aday yapılmaması yönünde bir fikir sahibi olmuşlardır.
Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2018 - Perşembe

İL BAŞKANLARININ DİKKATİNE!!!

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

İL BAŞKANLARININ DİKKATİNE!!!

Alınan erken seçin kararı ile Türkiye seçime gidiyor.

24 Haziran Pazar günü Milletvekilliği ve Partili Cumhurbaşkanlığı seçimleri birlikte yapılacak.  

Tarihi karara sadece 57 gün kaldı.

Zaman çok kısa,

Siyasi partiler ve adayları önceki seçimlerdeki gibi kapsamlı bir seçim propagandası yapamayacaklar gibi görünüyor.

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı zamanda normal şartlarda yaklaşık 9 ay sonra yapılması planlanan Mahalli İdareler seçimlerinin de belirleyicisi olacak.

Gelelim Zonguldak’a.

Zonguldak’ta yarış ne şekilde yaşanacak?

Emeğin Başkenti Zonguldak,

Ankara’nı  neslinde bugüne kadar hep kıymeti harbiyesi  olan

Her seçimde bir bakan çıkartan Zonguldak,

Köksal Toptan’ı saymazsak,

15 yıllık tek başına AKP iktidarında iktidara her dönem 3 Milletvekili kazandırmasına rağmen,

 Ankara tarafından adeta yok sayılıyor!

Hatta ve hatta son 4 yılın değerlendirmesini yapacak olursak;

Zonguldak siyasi temsil olarak tarihin en kötü dönemini yaşıyor diyebiliriz.

Ne iktidar ne muhalefet Milletvekilleri Zonguldak’ı Ankara’da gerektiği gibi temsil edemiyor.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak,

Yeni dönemde Zonguldak artı önüne konulanları değil,

Şehre hizmet edecek vekilleri seçip Ankara’ya yollamalı.

Zonguldak geçmişte olduğu gibi Ankara’da Bakan neslinde temsil edilmeli.

Ankara’ya yollanacak vekiller bu şehrin içinden çıkmalı.

Burada doğmuş, burada büyümüş, ekmeğini aşını burada kazanan vekiller yollamalıyız Ankara’ya.

Şehrin sorunlarını uzaktan bilen değil, içerisinde yaşayarak bizzat sorunlara vakıf olan insanlar şehri temsil etmeli Ankara’da.

Bunun için siyaset kurumu, yani ilçe Başkanları ve İl başkanı Genel Merkezlerine karşı dik duruş göstermeli.

Öyle her dönem başka şehirlerde yaşayıp, ‘Zonguldak’a borcumu ödemek için yola çıktım’ diyenlere yol verip bu şehre gerçekten emek veren, hizmet etmek isteyen insanların hakkı gasp edilmemeli.

Bu kadar yazdıktan sonra 

Sanırım sayın il başkanları kimin aday yapılmaması yönünde bir fikir sahibi olmuşlardır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.