Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

İHANETİN BEDELİ

30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde partiye emeği geçmiş birçok gerçek CHP’li meclis üyesi olabilmek için sıra beklerken AKP’den aday adayı olmuş Dt. Bekir Atalay’ı getirip Meclis listesinin ikinci sırasına oturttular. CHP ruhu olmayan, parti disiplini nedir tanımayan, zaten CHP’li olmadığını da inkar etmeyen Atalay aradan birkaç ay geçmeden CHP’den istifa etti. Ancak CHP oyları ile seçildiği Meclis üyeliğine devam etti ve her meclis toplantısında oyları ile AKP’ye ve AKP’li Belediye Başkanı Ertan Şahin’in çıkarlarına yönelik kararlar almasına hizmet etti. Kamuoyunda kirli pazarlık olarak nitelendirilen bu siyasi hamlelerin alt yapısı sonradan anlaşıldı. Her şey Keleşlerin yan tarafında Atalay’ın imar problemi nedeniyle durdurulan inşaatının önünü açmak içinmiş. CHP’den istifa eden ve CHP’yi bir sandalye eksik temsil edilmesine sebep olan Atalay’a Ertan Şahin’de gerekeni yaptı. Atalay’ın inşaatının olduğu adada imar düzenlemesi yaptı. 18’inci madde uygulaması ile Belediyeye bir parsel çıkartıp Atalay’a satışını yaparak, inşaatının imar sorununu çözdü. Yani anlayacağınız Al gülüm- ver gülüm misali… Ne de olsa her şeyin bir bedeli var, İhanetinde (!) *** Ardından sıra CHP’nin ikinci zayıf halkası olarak nitelendirilen ve CHP’den istifa ederek AKP’ye geçmesine kesin gözü ile bakılan Halil Ardıç’a geldiği düşünülüyordu. Ancak Ardıç partisinden istifa etmeyerek, AKP’nin de lütfedip kabul ettiği şekilde İmar Komisyonuna seçilerek CHP’deki meclis üyeliğine devam ediyor. Ancak geçtiğimiz günlerde çoğunluğu AKP’li iki üyenin oluşturduğu ve hassas kararlar alınan İmar komisyonundaki çalışmalar ile ilgili CHP’li Komisyon üyesi Halil Ardıç’ın partisinden bilgi sakladığı yönünde bir şeyler kulağıma geldi. Araştırınca anladım ki, Ardıç’ın da istifa eden Atalay’ınki gibi bir imar işi varmış… İmar konusunda uzman olan Ertan bu fırsatı kaçırır mı? Öküşne Kafenin karşısındaki yamaçta Tuncay Karakuşla sınır komşusu olan Halil Ardıç’ın arsasına da Karakuş’a özel imar düzenlemesi yapılırken imar düzenlemesi yapılmış… Ne acı değil mi? İnsanların kendi menfaatleri uğruna temsil ettikleri dava ya da siyasi harekete ihanet edip, rakiplerinin yanında yer almaları. *** Şimdi geriye söylenecek bir tek şey kalıyor, Madem kendi işlerini çözdüler, bu arkadaşlar artık CHP’lilerin oyları ile seçildikleri Belediye Meclis üyeliğinden istifa etsinler de onurlu bir davranış göstersinler. CHP’den değil(!) Meclis üyeliğinden.
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2015 - Perşembe

İHANETİN BEDELİ

30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde partiye emeği geçmiş birçok gerçek CHP’li meclis üyesi olabilmek için sıra beklerken AKP’den aday adayı olmuş Dt. Bekir Atalay’ı getirip Meclis listesinin ikinci sırasına oturttular.

CHP ruhu olmayan, parti disiplini nedir tanımayan, zaten CHP’li olmadığını da inkar etmeyen Atalay aradan birkaç ay geçmeden CHP’den istifa etti. Ancak CHP oyları ile seçildiği Meclis üyeliğine devam etti ve her meclis toplantısında oyları ile AKP’ye ve AKP’li Belediye Başkanı Ertan Şahin’in çıkarlarına yönelik kararlar almasına hizmet etti.

Kamuoyunda kirli pazarlık olarak nitelendirilen bu siyasi hamlelerin alt yapısı sonradan anlaşıldı.

Her şey Keleşlerin yan tarafında Atalay’ın imar problemi nedeniyle durdurulan inşaatının önünü açmak içinmiş.

CHP’den istifa eden ve CHP’yi bir sandalye eksik temsil edilmesine sebep olan Atalay’a Ertan Şahin’de gerekeni yaptı.

Atalay’ın inşaatının olduğu adada imar düzenlemesi yaptı. 18’inci madde uygulaması ile Belediyeye bir parsel çıkartıp Atalay’a satışını yaparak, inşaatının imar sorununu çözdü.

Yani anlayacağınız Al gülüm- ver gülüm misali…

Ne de olsa her şeyin bir bedeli var,

İhanetinde (!)

***

Ardından sıra CHP’nin ikinci zayıf halkası olarak nitelendirilen ve CHP’den istifa ederek AKP’ye geçmesine kesin gözü ile bakılan Halil Ardıç’a geldiği düşünülüyordu.

Ancak Ardıç partisinden istifa etmeyerek,

AKP’nin de lütfedip kabul ettiği şekilde İmar Komisyonuna seçilerek CHP’deki meclis üyeliğine devam ediyor.

Ancak geçtiğimiz günlerde çoğunluğu AKP’li iki üyenin oluşturduğu ve hassas kararlar alınan İmar komisyonundaki çalışmalar ile ilgili CHP’li Komisyon üyesi Halil Ardıç’ın partisinden bilgi sakladığı yönünde bir şeyler kulağıma geldi.

Araştırınca anladım ki, Ardıç’ın da istifa eden Atalay’ınki gibi bir imar işi varmış…

İmar konusunda uzman olan Ertan bu fırsatı kaçırır mı?

Öküşne Kafenin karşısındaki yamaçta Tuncay Karakuşla sınır komşusu olan Halil Ardıç’ın arsasına da Karakuş’a özel imar düzenlemesi yapılırken imar düzenlemesi yapılmış…

Ne acı değil mi?

İnsanların kendi menfaatleri uğruna temsil ettikleri dava ya da siyasi harekete ihanet edip, rakiplerinin yanında yer almaları.

***

Şimdi geriye söylenecek bir tek şey kalıyor,

Madem kendi işlerini çözdüler, bu arkadaşlar artık CHP’lilerin oyları ile seçildikleri Belediye Meclis üyeliğinden istifa etsinler de onurlu bir davranış göstersinler.

CHP’den değil(!) Meclis üyeliğinden.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.