Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

HESAPSIZ KASAP

Bir işe hesap kitap yapmadan başlayanların başarısız olacağını anlatan bir atasözümüz vardır, ‘Hesapsız Kasabın, elinde kalır masat’ demiş atalarımız. Malum seçim sürecine girdik. Önüne gelen Belediye Başkan adaylığı açıklıyor. Talip oldukları Belediye’nin aylık geliri, gideri ne? Aradaki farkı, her ay nereden bulup ödeme yapacaklar? Açıklayan yok! Projeleri varmış… Projeye gelmeden, personel gideri başta olmak üzere temel giderleri nasıl ödeyeceklerinden dahi birçoğunun haberi yok. Biz bunu sosyal medyadan yazdık, Bazılarının kafaya dank etti ki, muhalefet meclis üyeleri vasıtası ile belediyenin gelirini giderini öğrenmek için bir çaba içine girmişler… *** Bu aday adayı olan birçok arkadaşa yakın çevresi, ‘seçim için ne kadarlık bir bütçe ayırdın?’ diye soruyor, Ortada bütçe de yok! Ya arkadaş siz hangi kafayı yaşıyorsunuz? Hadi hesapsız kitapsız atladınız bir maceraya, Arkanızdan sürükleyeceklerinizin suçu ne? Kozlu’da 15 yıl içinde birçok seçim görmüş, adayların düştüğü sıkıntılara ya da nasıl seçim kaybettiklerine şahit olmuş bir gazeteci olarak, Bilmeyenler, aklı ermeyenler, hesap kitap edemeyenler için söyleyeyim; Yaşadığımız yüksek enflasyon ortamında, her şeyin fiyatı her gün artarken, Kozlu’da 2024 yılı itibari ile bir belediye başkan adayının mahcup olmadan seçimi atlatması için 3 milyon ve üstü bir seçim bütçesi ayırmış olması gerekir. Eğer ki, biri çıkıp da, ‘yuh 3 milyon ve üstü bütçe neymiş, sokaktan geçene para mı dağıtacağız’ diyorsa şimdiden geçmiş olsun. Düşeceği durumları şimdiden kabul etsin. Ya da işi bilen, seçim yaşamış birilerine gitsin sorsun. ‘‘Ben aday adayı olayım oradan buradan gelir’’ kafasında olanlara ise, ‘‘şimdiden geçmiş olsun’’ demiyorum. ‘‘Yuh olsun, koltuğa oturmadan parayı verenin kucağına oturmuş olursun’’ diyorum. Bunun billboard ı var, kumanyası var, araba kiralaması var, araç giydirmesi var, araçların yakıt parası var, seçim bürosu kiralaması var, tanıtım ekibinin, bürolar araçlar, bayrak asanlar, broşür dağıtanlarının her gün yemesi içmesi, sigarası var, gazetesi, televizyonu, el ilanı, afişi vs. var. Daha aklıma gelmeyen bir sürü harcama kalemi var. Yahu arkadaş seçim arifesi Ramazan ayına denk geliyor, 45 bin nüfuslu Kozlu’da 2 bin kişiye kumanya dağıtsanız, bir kumanyanın bu yıl 500 TL olduğunu var sayarsak, tek kalem kumanya harcaması bile 1 milyon tutar. Siz daha neyin kafasını yaşıyorsunuz? Neyse biz üzerimize düşen uyarma, aydınlatma görevini yerine getirelim de gerisi meydana çıkmış yiğitlere kalsın. Bizden söylemesi; Sonra elinizde kalır. Masat…
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2023 - Çarşamba

HESAPSIZ KASAP

Bir işe hesap kitap yapmadan başlayanların başarısız olacağını anlatan bir atasözümüz vardır,

‘Hesapsız Kasabın, elinde kalır masat’ demiş atalarımız.

Malum seçim sürecine girdik.

Önüne gelen Belediye Başkan adaylığı açıklıyor.

Talip oldukları Belediye’nin aylık geliri, gideri ne?

Aradaki farkı, her ay nereden bulup ödeme yapacaklar?

Açıklayan yok!

Projeleri varmış…

Projeye gelmeden, personel gideri başta olmak üzere temel giderleri nasıl ödeyeceklerinden dahi birçoğunun haberi yok.

Biz bunu sosyal medyadan yazdık,

Bazılarının kafaya dank etti ki, muhalefet meclis üyeleri vasıtası ile belediyenin gelirini giderini öğrenmek için bir çaba içine girmişler…

***

Bu aday adayı olan birçok arkadaşa yakın çevresi, ‘seçim için ne kadarlık bir bütçe ayırdın?’ diye soruyor,

Ortada bütçe de yok!

Ya arkadaş siz hangi kafayı yaşıyorsunuz?

Hadi hesapsız kitapsız atladınız bir maceraya,

Arkanızdan sürükleyeceklerinizin suçu ne?

Kozlu’da 15 yıl içinde birçok seçim görmüş, adayların düştüğü sıkıntılara ya da nasıl seçim kaybettiklerine şahit olmuş bir gazeteci olarak,

Bilmeyenler, aklı ermeyenler, hesap kitap edemeyenler için söyleyeyim;

Yaşadığımız yüksek enflasyon ortamında, her şeyin fiyatı her gün artarken,

Kozlu’da 2024 yılı itibari ile bir belediye başkan adayının mahcup olmadan seçimi atlatması için 3 milyon ve üstü bir seçim bütçesi ayırmış olması gerekir.

Eğer ki, biri çıkıp da, ‘yuh 3 milyon ve üstü bütçe neymiş, sokaktan geçene para mı dağıtacağız’ diyorsa şimdiden geçmiş olsun. Düşeceği durumları şimdiden kabul etsin.

Ya da işi bilen, seçim yaşamış birilerine gitsin sorsun.

‘‘Ben aday adayı olayım oradan buradan gelir’’ kafasında olanlara ise, ‘‘şimdiden geçmiş olsun’’ demiyorum. ‘‘Yuh olsun, koltuğa oturmadan parayı verenin kucağına oturmuş olursun’’ diyorum.

Bunun billboard ı var, kumanyası var, araba kiralaması var, araç giydirmesi var, araçların yakıt parası var, seçim bürosu kiralaması var, tanıtım ekibinin, bürolar araçlar, bayrak asanlar, broşür dağıtanlarının her gün yemesi içmesi, sigarası var, gazetesi, televizyonu, el ilanı, afişi vs. var. Daha aklıma gelmeyen bir sürü harcama kalemi var.

Yahu arkadaş seçim arifesi Ramazan ayına denk geliyor, 45 bin nüfuslu Kozlu’da 2 bin kişiye kumanya dağıtsanız, bir kumanyanın bu yıl 500 TL olduğunu var sayarsak, tek kalem kumanya harcaması bile 1 milyon tutar. Siz daha neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Neyse biz üzerimize düşen uyarma, aydınlatma görevini yerine getirelim de gerisi meydana çıkmış yiğitlere kalsın.

Bizden söylemesi; Sonra elinizde kalır.

Masat…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.