Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

HERŞEYİN BİR BEDELİ VAR (!)

Söylemekten zevk almıyorum ama maalesef yine biz haklı çıktık. Ne diyorduk hep; hiç kimse durup dururken helal kazancından, çoluk çocuğunun rızkı için kazandığı paradan kimseye bir karşılığı olmadan 5 kuruş dahi vermez! Hele parayı bin bir güçlükle kazanan müteahhitler bir bedeli, karşılığı olmadan öyle bol keseden belediyeye bağış yapacak, hibe araçlar alacak kadar saf, iyi niyetli ya da hayırsever insanlar değillerdir demiştik. Yine yanılmadık! ‘Fatih Sitesinde Sağlı Sollu İmar Rantı’ başlıklı manşetten verdiğimiz haberde, İmara aykırı fazla kat yapılan binaya Ertan Şahin’in imar düzenlemesi ile meşruiyet kazandıracağını, hatta bu imar düzenlemesini Ada bazında yaparak aynı inşaatın bitişiğinde olan AKP’li Kozlu Belediye Meclis Üyesi H.A’nın kayınbiraderine ait arsayı da imar düzenlemesinden faydalandırarak büyük bir rant sağlayacağını aylar öncesinden yazmıştık! Yazdıklarımızı yalanlayamayan Ertan Şahin, ertesi gün Kozlu Meydan Düğün Salonunda Belediye Personeli ile bir toplantı düzenleyerek adeta haberimizi doğrularcasına haberi sızdıran köstebek tabir ettiği kişiyi aramaya koyuldu. Toplantıda haber sızdıran personeli tespit ettiğinde işten atmakla tehdit ederek Belediye çalışanlarına gözdağı vermeye çalıştı. Sonrasında 3 gün konuşulur sonra unutulur, mantığı ile hareket eden Ertan, özel ilgisi ve sempatisinin nereden kaynaklandığını bilmediğimiz müteahhidin imalatı olan fazla katları bizim haberimizde aylar önce belirttiğimiz gibi imar düzenlemesi ile kılıfına uydurmak için imar komisyonunun önüne getirdi! Kozlu Belediye Meclisi 9 Ocak 2015 Cuma günü yapılacak olan Ocak ayı ikinci oturumunda bakalım Ertan Şahin’e yakın bu müteahhidin kaçak imalatları kaç kat artırım yapılarak meşru hale getirilecek? Tabiî ki aynı kat artırımı ile birlikte bu binaya bitişik parselde olan AKP’li Belediye Meclis Üyesi H.A’ın kayınbiraderine ait arsa da imar değişikliği ile kat be kat değer kazanarak rant elde etmiş olacak! *** Ertan Şahin’in yeni gözdesi ve yakın arkadaşı olan aynı müteahhitin, haberin yayınlanmasından sonra Belediyenin şova dönüştürerek engelli vatandaşlara dağıttığı akülü tekerlekli sandalyelerin tedarikçisi olduğu, Ve yine borç içerisindeki Kozlu Belediyesine ekstra mali yük yükleyerek Kozlu’nun içinin LED ışıklarla aydınlatmasını yapan firmanın arkasındaki isim olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, her şeyin bir bedeli olduğu gibi bu imar düzenlemelerinin de bir bedeli olduğu daha net ortaya çıkıyor. *** Atı alan Üsküdar’ı geçerken kazancını Belediyeden nemalanmaktan ibaret hale getiren, Ertan’a yalaklığı marifet bilen ve Kozlu talan edilirken gözlerini kapatmakla gazeteci geçinen arkadaşlar da vatandaşa ipteki cambazı gösterip Kralın çıplak olduğunu görmemeleri için canla başla mücadele veriyor, gazetelerine ‘Kozlu Paris Oldu’ başlıkları atmaktan utanıp sıkılmıyorlar… Yazık, gerçekten çok yazık. Oysaki en büyük kazanç, onurlu ve erdemli yaşayabilmektir… 
Ekleme Tarihi: 08 Ocak 2015 - Perşembe

HERŞEYİN BİR BEDELİ VAR (!)

Söylemekten zevk almıyorum ama maalesef yine biz haklı çıktık.

Ne diyorduk hep; hiç kimse durup dururken helal kazancından, çoluk çocuğunun rızkı için kazandığı paradan kimseye bir karşılığı olmadan 5 kuruş dahi vermez!

Hele parayı bin bir güçlükle kazanan müteahhitler bir bedeli, karşılığı olmadan öyle bol keseden belediyeye bağış yapacak, hibe araçlar alacak kadar saf, iyi niyetli ya da hayırsever insanlar değillerdir demiştik.

Yine yanılmadık!

‘Fatih Sitesinde Sağlı Sollu İmar Rantı’ başlıklı manşetten verdiğimiz haberde, İmara aykırı fazla kat yapılan binaya Ertan Şahin’in imar düzenlemesi ile meşruiyet kazandıracağını, hatta bu imar düzenlemesini Ada bazında yaparak aynı inşaatın bitişiğinde olan AKP’li Kozlu Belediye Meclis Üyesi H.A’nın kayınbiraderine ait arsayı da imar düzenlemesinden faydalandırarak büyük bir rant sağlayacağını aylar öncesinden yazmıştık!

Yazdıklarımızı yalanlayamayan Ertan Şahin, ertesi gün Kozlu Meydan Düğün Salonunda Belediye Personeli ile bir toplantı düzenleyerek adeta haberimizi doğrularcasına haberi sızdıran köstebek tabir ettiği kişiyi aramaya koyuldu.

Toplantıda haber sızdıran personeli tespit ettiğinde işten atmakla tehdit ederek Belediye çalışanlarına gözdağı vermeye çalıştı.

Sonrasında 3 gün konuşulur sonra unutulur, mantığı ile hareket eden Ertan, özel ilgisi ve sempatisinin nereden kaynaklandığını bilmediğimiz müteahhidin imalatı olan fazla katları bizim haberimizde aylar önce belirttiğimiz gibi imar düzenlemesi ile kılıfına uydurmak için imar komisyonunun önüne getirdi!

Kozlu Belediye Meclisi 9 Ocak 2015 Cuma günü yapılacak olan Ocak ayı ikinci oturumunda bakalım Ertan Şahin’e yakın bu müteahhidin kaçak imalatları kaç kat artırım yapılarak meşru hale getirilecek?

Tabiî ki aynı kat artırımı ile birlikte bu binaya bitişik parselde olan AKP’li Belediye Meclis Üyesi H.A’ın kayınbiraderine ait arsa da imar değişikliği ile kat be kat değer kazanarak rant elde etmiş olacak!

***

Ertan Şahin’in yeni gözdesi ve yakın arkadaşı olan aynı müteahhitin, haberin yayınlanmasından sonra Belediyenin şova dönüştürerek engelli vatandaşlara dağıttığı akülü tekerlekli sandalyelerin tedarikçisi olduğu,

Ve yine borç içerisindeki Kozlu Belediyesine ekstra mali yük yükleyerek Kozlu’nun içinin LED ışıklarla aydınlatmasını yapan firmanın arkasındaki isim olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, her şeyin bir bedeli olduğu gibi bu imar düzenlemelerinin de bir bedeli olduğu daha net ortaya çıkıyor.

***

Atı alan Üsküdar’ı geçerken kazancını Belediyeden nemalanmaktan ibaret hale getiren, Ertan’a yalaklığı marifet bilen ve Kozlu talan edilirken gözlerini kapatmakla gazeteci geçinen arkadaşlar da vatandaşa ipteki cambazı gösterip Kralın çıplak olduğunu görmemeleri için canla başla mücadele veriyor, gazetelerine ‘Kozlu Paris Oldu’ başlıkları atmaktan utanıp sıkılmıyorlar…

Yazık, gerçekten çok yazık.

Oysaki en büyük kazanç, onurlu ve erdemli yaşayabilmektir… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.