Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

HAYAL KIRIKLIĞI...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçelinin ardından, tam da Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlattığı gün olan 19 Mayıs’ta Zonguldak’a gelerek halka hitap edecek olan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan Zonguldak Kamuoyunun beklentisi gerçekten çok fazla idi.13 yıllık AKP iktidarında her dönem parlamentoya 3 AKP’li milletvekili yollamasına rağmen,AKP Hükümetinin nimetlerinden yeterince faydalanamamış, yıllardır kenara atılmış bir kent olan Zonguldak’ın kabuğunu kırıp yeniden eski parlak günlerine dönüşünün bir başlangıcı olarak Başbakan Davutoğlu’ndan bir müjde bekleyen Zonguldaklı seçmen Davutoğlu’nun konuşmasının ardından resmen hayal kırıklığına uğradı.Konuşmasına ‘Emeğin ve alın terinin Başkenti Karaelmas Diyarı Zonguldak’a selam olsun’ sözleri ile başlayan Başbakan meydandaki maden işçilerinin ‘İşçi alınsın, üretim artsın’ sloganlarına karşılık ‘inşallah’ demekle yetindi. Her zamanki Paralel yapıya çattı.Doğan Medya grubuna yönelik eleştirilerine oldukça uzun zaman ayırdı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Başkanlık sistemine yönelik destek verici açıklamalarda bulundu.AKP iktidarında Zonguldak’a 178 Km duble yol yapıldığından bahsederken belli ki kimse kendisini 13 yıldır bitmeyen Zonguldak-Ereğli ve Zonguldak-Mengen arasındaki yollar hakkında bilgilendirmemişti.Zonguldak’a 36 Ambulans alındığını ve Ambulans helikopterlerin halkın hizmetinde olduğunu dile getirdi.Stadyumun geliştirileceğinden bahsetti.Artık her seçim döneminde duymaktan halkınmidesinin bulandığı Filyos Projesi ile ilgili hukuki mevzuatın çözleceğinden ve Projenin tamamlanmasının ardından Zonguldak’ın Karadeniz’in cazibe merkezi olacağından bahsetti.Kamuoyunda daha önce kimsenin duymadığı BATKED Projesini Bakanlar Kurulunda İmzaya açtığından söz etti.Norm işçi sayısının 4 bin kişi altında üretim yapan TTK’nın kapatılacağı ile ilgili söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi, ancak TTK’ya işçi alınacağının müjdesini de vermedi.Böyle giderse TTK zaten birkaç yıl içerisinde kendi kendine kapanacak! Hızlı Trenden sadece temenni olarak bahsetti.İki kere kapanan 3 kere açılan havaalanının tarifeli seferlere ne zaman başlayacağından bahsetmedi.Çürüyüp giden Milyonlarca Dolarlık yatırımla Ereğli-Alaplı Bölgesinin kanayan yarası olan Tersanelerin akıbetinin ne olacağından bahsetmedi!Sağımızdaki solumuzdaki İller teşvik kapsamında iken, Zonguldak’ın teşvik kapsamına alınacağı müjdesini vermedi!Zonguldak-Saltukova tüneli aklına dahi gelmedi.Yani Başbakan Zonguldak’ın en hayati önem taşıyan meseleleri ile ilgili çözüm üretici bir müjde vermedi!Kısacası bu seçim döneminde de Zonguldak yine unutuldu…Siyasi tarihinde kendisini unutanlara ders veren bir çok örnekleri olan Zonguldak görülen o ki bu seferde kendisini unutan AKP iktidarına bir ders vermeye hazırlanıyor.
Ekleme Tarihi: 22 Mayıs 2015 - Cuma

HAYAL KIRIKLIĞI...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçelinin ardından, tam da Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlattığı gün olan 19 Mayıs’ta Zonguldak’a gelerek halka hitap edecek olan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan Zonguldak Kamuoyunun beklentisi gerçekten çok fazla idi.
13 yıllık AKP iktidarında her dönem parlamentoya 3 AKP’li milletvekili yollamasına rağmen,AKP Hükümetinin nimetlerinden yeterince faydalanamamış, yıllardır kenara atılmış bir kent olan Zonguldak’ın kabuğunu kırıp yeniden eski parlak günlerine dönüşünün bir başlangıcı olarak Başbakan Davutoğlu’ndan bir müjde bekleyen Zonguldaklı seçmen Davutoğlu’nun konuşmasının ardından resmen hayal kırıklığına uğradı.
Konuşmasına ‘Emeğin ve alın terinin Başkenti Karaelmas Diyarı Zonguldak’a selam olsun’ sözleri ile başlayan Başbakan meydandaki maden işçilerinin ‘İşçi alınsın, üretim artsın’ sloganlarına karşılık ‘inşallah’ demekle yetindi.
Her zamanki Paralel yapıya çattı.
Doğan Medya grubuna yönelik eleştirilerine oldukça uzun zaman ayırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Başkanlık sistemine yönelik destek verici açıklamalarda bulundu.
AKP iktidarında Zonguldak’a 178 Km duble yol yapıldığından bahsederken belli ki kimse kendisini 13 yıldır bitmeyen Zonguldak-Ereğli ve Zonguldak-Mengen arasındaki yollar hakkında bilgilendirmemişti.
Zonguldak’a 36 Ambulans alındığını ve Ambulans helikopterlerin halkın hizmetinde olduğunu dile getirdi.
Stadyumun geliştirileceğinden bahsetti.
Artık her seçim döneminde duymaktan halkınmidesinin bulandığı Filyos Projesi ile ilgili hukuki mevzuatın çözleceğinden ve Projenin tamamlanmasının ardından Zonguldak’ın Karadeniz’in cazibe merkezi olacağından bahsetti.
Kamuoyunda daha önce kimsenin duymadığı BATKED Projesini Bakanlar Kurulunda İmzaya açtığından söz etti.
Norm işçi sayısının 4 bin kişi altında üretim yapan TTK’nın kapatılacağı ile ilgili söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi, ancak TTK’ya işçi alınacağının müjdesini de vermedi.
Böyle giderse TTK zaten birkaç yıl içerisinde kendi kendine kapanacak!
Hızlı Trenden sadece temenni olarak bahsetti.
İki kere kapanan 3 kere açılan havaalanının tarifeli seferlere ne zaman başlayacağından bahsetmedi.
Çürüyüp giden Milyonlarca Dolarlık yatırımla Ereğli-Alaplı Bölgesinin kanayan yarası olan Tersanelerin akıbetinin ne olacağından bahsetmedi!
Sağımızdaki solumuzdaki İller teşvik kapsamında iken, Zonguldak’ın teşvik kapsamına alınacağı müjdesini vermedi!
Zonguldak-Saltukova tüneli aklına dahi gelmedi.
Yani Başbakan Zonguldak’ın en hayati önem taşıyan meseleleri ile ilgili çözüm üretici bir müjde vermedi!
Kısacası bu seçim döneminde de Zonguldak yine unutuldu…
Siyasi tarihinde kendisini unutanlara ders veren bir çok örnekleri olan Zonguldak görülen o ki bu seferde kendisini unutan AKP iktidarına bir ders vermeye hazırlanıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.