Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

HANGİ YÜZLE?

Siyaset dava arkadaşlığı ise, İyi günde, kötü günde dava arkadaşının yanında olacaksın! Dava arkadaşına dereyi geçene kadar dayı der, Sonra tanımamazlıktan gelirsen,  Ortada ne arkadaş kalır,  Ne de dava. Bir sonraki derede de seni tanıyan olmaz! *** Milletvekili seçilip Ankara'ya gittikten sonra, Ne abi dediklerini,  Ne de dava arkadaşlarına hatırına getiren, Bir sonraki hamlesini Genel Başkanın ve yöneticilerin gözüne girmek üzerine kurgulayan Deniz Yavuzyılmaz'ın hesapları tuttu. Genel Başkan tarafından seçilmesi garanti olan birinci sıraya konuldu, Zonguldak'ta diş hekimi olup Ankara'da danışman kadrosunda görünen amca kızı ve yine danışman olan amca kızının eşi olayı unutulmaya bırakıldı. Ama birinci sıra adayı olsa bile , Dereyi geçtikten sonra tanımamazlıktan geldiği dava arkadaşlarının seçim çalışmaları için kapısına gitmeye mecbur kalan Deniz Yavuzyılmaz'ın başta CHP'li Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün'ün hangi yüzle kapısına gidip, 4950 CHP oyu olan Çatalağzı'nda ''Başkanım gel benim yeniden Milletvekili olmam için birikte seçmenleri dolaşalım, bana katkı ver'' diyeceğini çok merak ediyorum. *** Önceki yıl CHP'li Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün'ün Rusya'da Mühendis olan ve kalp krizi geçirerek vefat eden kardeşinin cenazesine katılmayan CHP'li vekillerden Deniz Yavuzyılmaz bir gün sonra Zonguldak'ta bir başka cenazeye katılmıştı. İşin enteresan tarafı CHP'li Belediye Başkanının kardeşinin cenaze törenine CHP'li vekiller katılmamıştı ama AKP'li vekiller tam kadro katılarak Adnan Akgün'e başsağlığı dilemişlerdi. Şimdi, O vefa anlayışı İstanbul'da bir semt adından öte olmayan CHP'li vekillerden Ünal Demirtaş listede yok! Deniz Yavuzyılmaz ise seçilmesine garanti gözüyle bakılan birinci sırada. Bence Deniz bir delikanlılık yapsın Çatalağzına hiç uğramasın! Ya da yok farketmez bana her yol Ankara derse ki, büyük ihtimal öyle der, Adnan Başkanın yüzüne bakarken bir fotoğraf paylaşsın. Dava arkadaşına vefası olmayanın oy veren seçmene vefası olur mu?   
Ekleme Tarihi: 30 Nisan 2023 - Pazar

HANGİ YÜZLE?

Siyaset dava arkadaşlığı ise,
İyi günde, kötü günde dava arkadaşının yanında olacaksın!
Dava arkadaşına dereyi geçene kadar dayı der,
Sonra tanımamazlıktan gelirsen, 
Ortada ne arkadaş kalır, 
Ne de dava.
Bir sonraki derede de seni tanıyan olmaz!

***

Milletvekili seçilip Ankara'ya gittikten sonra,
Ne abi dediklerini, 
Ne de dava arkadaşlarına hatırına getiren,
Bir sonraki hamlesini Genel Başkanın ve yöneticilerin gözüne girmek üzerine kurgulayan Deniz Yavuzyılmaz'ın hesapları tuttu.
Genel Başkan tarafından seçilmesi garanti olan birinci sıraya konuldu,
Zonguldak'ta diş hekimi olup Ankara'da danışman kadrosunda görünen amca kızı ve yine danışman olan amca kızının eşi olayı unutulmaya bırakıldı.
Ama birinci sıra adayı olsa bile ,
Dereyi geçtikten sonra tanımamazlıktan geldiği dava arkadaşlarının seçim çalışmaları için kapısına gitmeye mecbur kalan Deniz Yavuzyılmaz'ın başta CHP'li Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün'ün hangi yüzle kapısına gidip, 4950 CHP oyu olan Çatalağzı'nda ''Başkanım gel benim yeniden Milletvekili olmam için birikte seçmenleri dolaşalım, bana katkı ver'' diyeceğini çok merak ediyorum.

***

Önceki yıl CHP'li Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün'ün Rusya'da Mühendis olan ve kalp krizi geçirerek vefat eden kardeşinin cenazesine katılmayan CHP'li vekillerden Deniz Yavuzyılmaz bir gün sonra Zonguldak'ta bir başka cenazeye katılmıştı.
İşin enteresan tarafı CHP'li Belediye Başkanının kardeşinin cenaze törenine CHP'li vekiller katılmamıştı ama AKP'li vekiller tam kadro katılarak Adnan Akgün'e başsağlığı dilemişlerdi.
Şimdi, O vefa anlayışı İstanbul'da bir semt adından öte olmayan CHP'li vekillerden Ünal Demirtaş listede yok!
Deniz Yavuzyılmaz ise seçilmesine garanti gözüyle bakılan birinci sırada.
Bence Deniz bir delikanlılık yapsın Çatalağzına hiç uğramasın!
Ya da yok farketmez bana her yol Ankara derse ki, büyük ihtimal öyle der,
Adnan Başkanın yüzüne bakarken bir fotoğraf paylaşsın.
Dava arkadaşına vefası olmayanın oy veren seçmene vefası olur mu? 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.