Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

GELECEK PARTİSİ

Gelecek Partisi Zonguldak İl Teşkilatında kaçınılmaz olan ve beklenen değişim gerçekleşti. Gerek AKP Belde Başkanlığı döneminde gerekse AKP’den Kozlu Belediye Meclis Üyeliği yaptığı dönemlerde ismi akçeli işlerle çok anılan, kurucu il başkanı Hikmet Aydın İstifa etmek zorunda kaldı. İstifa etmek zorunda kaldı diyoruz, etmeseydi Genel Merkez görevden alacaktı. Aydın Kurucu İl Başkanı olmasına teşkilattaki tüm isimleri kendi belirlemiş olmasına rağmen kısa sürede teşkilat ile ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Teşkilat içinden edinilen bilgiye göre, sıkıntıların büyük kısmı ekonomik sebeplerden ve Aydın’ın kendi ekibine karşı olan samimiyet ve dürüstlük anlayışından kaynaklanıyor. Samimiyet ve dürüstlük konusunda sıkıntı çıkmaması zaten mucize olurdu. Belde başkanlığını yaptığı, belediye meclis üyeliğini yaptığı AKP’ye karşı son seçimlerde ihanet ettiği, aleyhte çalıştığı ifade edilen bir kişinin yeni tanıştığı insanlardan oluşan bir ekibe karşı kayıtsız şartsız samimi ve dürüst olması zaten beklenemez. Oysaki Aydın’ın Gelecek Partisi’nde kurduğu ekip, daha önce siyasette yıpranmamış, bazıları siyaset dahi yapmamış çevresinde sevilen saygı duyulan birçok temiz isimden oluşuyordu. Peki bu isimler Hikmet Aydın ile nasıl bir araya gelmişti? Çünkü onu iyi tanımıyorlardı… Birlikte siyaset yapıp yakından tanımaya başlayınca sıkıntılar başladı ve kısa sürede doruk noktaya ulaştı. Genel Merkeze sıkıntılar iletildi. Yol ayrımına gelindi. Yani Genel Merkez, ya Hikmet Aydın ya teşkilat anlamında seçim yapmak zorunda kaldı. Hikmet Aydın’ı tercih etme durumunda İl yönetiminin komple istifa edeceği daha büyük bir kaos ile karşı karşıya kalınacağını gören Gelecek Partisi Genel Merkezi, görevden almayı netleştirdiği Aydın’ı Ankara’ya çağırarak istifasını istedi. Bu durumda kendi açısında Gelecek Partisinde daha fazla bir gelecek olmadığını anlayan Aydın, direnmeden istifasını verdi. Ha yeri gelmişken durumun ciddiyetini belirtmek açısından şunu da ifade edelim ki, Siyaseti biraz bilenler, tabiri caiz ise fotoğrafı okuma kabiliyetine sahip olanlar kurucu il başkanını görevden almanın ve istifasını istemenin o kadar basit ve kolay olmayacağını çok iyi bilirler. Bu şunu gösteriyor ki; Gelecek Partisi Genel Merkezi’de senelerdir içerisinde olduğu Belde Başkanlığı ve Meclis üyeliğini yaptığı AKP’ye samimi olmayan Hikmet Aydın’la Zonguldak’ta bir Gelecek umudu görmeyerek yol yakınken yollarını ayırma kararı almıştır. Aydın’la yolları ayırır ayırmaz teşkilat başkan yardımcısını Zonguldak’a yollayan Genel Merkez, sadakat, sağduyu, uzlaşı ve samimiyetin hakim olduğu bir isim olan Mustafa Kutayer üzerinde mütabakata varmış. Zonguldak siyaseti adına hayırlı olsun.  
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2020 - Pazar

GELECEK PARTİSİ

Gelecek Partisi Zonguldak İl Teşkilatında kaçınılmaz olan ve beklenen değişim gerçekleşti.

Gerek AKP Belde Başkanlığı döneminde gerekse AKP’den Kozlu Belediye Meclis Üyeliği yaptığı dönemlerde ismi akçeli işlerle çok anılan, kurucu il başkanı Hikmet Aydın İstifa etmek zorunda kaldı.

İstifa etmek zorunda kaldı diyoruz, etmeseydi Genel Merkez görevden alacaktı.

Aydın Kurucu İl Başkanı olmasına teşkilattaki tüm isimleri kendi belirlemiş olmasına rağmen kısa sürede teşkilat ile ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı.

Teşkilat içinden edinilen bilgiye göre, sıkıntıların büyük kısmı ekonomik sebeplerden ve Aydın’ın kendi ekibine karşı olan samimiyet ve dürüstlük anlayışından kaynaklanıyor.

Samimiyet ve dürüstlük konusunda sıkıntı çıkmaması zaten mucize olurdu.

Belde başkanlığını yaptığı, belediye meclis üyeliğini yaptığı AKP’ye karşı son seçimlerde ihanet ettiği, aleyhte çalıştığı ifade edilen bir kişinin yeni tanıştığı insanlardan oluşan bir ekibe karşı kayıtsız şartsız samimi ve dürüst olması zaten beklenemez.

Oysaki Aydın’ın Gelecek Partisi’nde kurduğu ekip, daha önce siyasette yıpranmamış, bazıları siyaset dahi yapmamış çevresinde sevilen saygı duyulan birçok temiz isimden oluşuyordu.

Peki bu isimler Hikmet Aydın ile nasıl bir araya gelmişti?

Çünkü onu iyi tanımıyorlardı…

Birlikte siyaset yapıp yakından tanımaya başlayınca sıkıntılar başladı ve kısa sürede doruk noktaya ulaştı.

Genel Merkeze sıkıntılar iletildi.

Yol ayrımına gelindi.

Yani Genel Merkez, ya Hikmet Aydın ya teşkilat anlamında seçim yapmak zorunda kaldı.

Hikmet Aydın’ı tercih etme durumunda İl yönetiminin komple istifa edeceği daha büyük bir kaos ile karşı karşıya kalınacağını gören Gelecek Partisi Genel Merkezi, görevden almayı netleştirdiği Aydın’ı Ankara’ya çağırarak istifasını istedi.

Bu durumda kendi açısında Gelecek Partisinde daha fazla bir gelecek olmadığını anlayan Aydın, direnmeden istifasını verdi.

Ha yeri gelmişken durumun ciddiyetini belirtmek açısından şunu da ifade edelim ki,

Siyaseti biraz bilenler, tabiri caiz ise fotoğrafı okuma kabiliyetine sahip olanlar kurucu il başkanını görevden almanın ve istifasını istemenin o kadar basit ve kolay olmayacağını çok iyi bilirler.

Bu şunu gösteriyor ki; Gelecek Partisi Genel Merkezi’de senelerdir içerisinde olduğu Belde Başkanlığı ve Meclis üyeliğini yaptığı AKP’ye samimi olmayan Hikmet Aydın’la Zonguldak’ta bir Gelecek umudu görmeyerek yol yakınken yollarını ayırma kararı almıştır.

Aydın’la yolları ayırır ayırmaz teşkilat başkan yardımcısını Zonguldak’a yollayan Genel Merkez, sadakat, sağduyu, uzlaşı ve samimiyetin hakim olduğu bir isim olan Mustafa Kutayer üzerinde mütabakata varmış.

Zonguldak siyaseti adına hayırlı olsun.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.