Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

FAZLI ERDOĞAN'DAN İTİRAF NİTELİĞİNDE SAMİMİ EVET AÇIKLAMASI

Pazartesi günü davetli olarak, AKP Zonguldak 22 ve 23'üncü dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın basın mensuplarına verdiği basın toplantısına katıldım. Milletvekili olduğu dönemlerde sayın Erdoğan ile çeşitli kerelerde bir araya gelmişliğimiz olmuştu ancak Milletvekilliği sona erdikten sonra ilk kez bu esile ile bir araya geldik. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki, sayın Erdoğan'ın 16 Nisan'da yapılacak olan Referanduma 13 gün kala böyle bir toplantı ile 'bende sahada varım' demesi ne kadar inkar edilirse edilsin manidar karşılanır. Bir başka bakış açısı ile de iki dönem kendisine Milletvekili olma onurunu veren partisine karşı göstermesi gereken Vefa örneği olarak da nitelendirilir. Diğer yandan Erdoğan'ın basın açıklamasındaki soru cevap kısmında çok yüklenildiğini düşünüyorum. Bu Evet meselesini AKP'nin kurmayları tam anlamıyla halka anlatamazken, 'O'da hayır diyor, şu'da hayır diyor, bu'da hayır diyor onun için Evet' demekle yetinirken, daha fazlasını eski Milletvekili Fazlı Erdoğan'dan beklemek pek de adil olmazdı. Buna rağmen tecrübeli siyasetçinin bazı açıklamaları itiraf niteliğinde samimi özeleştiri içeren açıklamalardı. Mesela Fazlı Erdoğan18 yaş seçmenleri ile ilgili soruya verdiği cevapta, bunun o yaş gurubundaki seçmenin oyunu alabilmek için algısal bir kanun maddesi olduğuna verdiği cevap oldukça samimiydi. Yine diğer yandan benim sorduğum değişikliği istenen bu 18 maddenin toplum hayatına ve Zonguldak'ın yıllardır çözüm bekleyen sorunlarına dair ne tür faydası olacağına dair sayın Erdoğan'ın uzun lafın sonunda bir faydası olmayacağını bunun sorumlusunun kendisi de dahil görev yapmış ve yapan Milletvekillerinden kaynaklandığını içeren açıklamaları bir gazetecinin bir siyasetçiden beklediği samimiyet ötesi açıklamalar olarak nitelendirilebilir. İşin sonunda AKP eski Milletvekili Fazlı Erdoğan üzerine düşeni yaptı partisine desteğini açıkladı ancak o da partisinin Genel Başkanı ve kurmayları gibi elle tutulur yanı olmayan bu kanun değişikliğine neden Evet denmesi gerektiğine dair ikna edici olamadı. 
Ekleme Tarihi: 05 Nisan 2017 - Çarşamba

FAZLI ERDOĞAN'DAN İTİRAF NİTELİĞİNDE SAMİMİ EVET AÇIKLAMASI

Pazartesi günü davetli olarak, AKP Zonguldak 22 ve 23'üncü dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın basın mensuplarına verdiği basın toplantısına katıldım.

Milletvekili olduğu dönemlerde sayın Erdoğan ile çeşitli kerelerde bir araya gelmişliğimiz olmuştu ancak Milletvekilliği sona erdikten sonra ilk kez bu esile ile bir araya geldik.

Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki, sayın Erdoğan'ın 16 Nisan'da yapılacak olan Referanduma 13 gün kala böyle bir toplantı ile 'bende sahada varım' demesi ne kadar inkar edilirse edilsin manidar karşılanır.

Bir başka bakış açısı ile de iki dönem kendisine Milletvekili olma onurunu veren partisine karşı göstermesi gereken Vefa örneği olarak da nitelendirilir.

Diğer yandan Erdoğan'ın basın açıklamasındaki soru cevap kısmında çok yüklenildiğini düşünüyorum.

Bu Evet meselesini AKP'nin kurmayları tam anlamıyla halka anlatamazken, 'O'da hayır diyor, şu'da hayır diyor, bu'da hayır diyor onun için Evet' demekle yetinirken, daha fazlasını eski Milletvekili Fazlı Erdoğan'dan beklemek pek de adil olmazdı.

Buna rağmen tecrübeli siyasetçinin bazı açıklamaları itiraf niteliğinde samimi özeleştiri içeren açıklamalardı.

Mesela Fazlı Erdoğan18 yaş seçmenleri ile ilgili soruya verdiği cevapta, bunun o yaş gurubundaki seçmenin oyunu alabilmek için algısal bir kanun maddesi olduğuna verdiği cevap oldukça samimiydi.

Yine diğer yandan benim sorduğum değişikliği istenen bu 18 maddenin toplum hayatına ve Zonguldak'ın yıllardır çözüm bekleyen sorunlarına dair ne tür faydası olacağına dair sayın Erdoğan'ın uzun lafın sonunda bir faydası olmayacağını bunun sorumlusunun kendisi de dahil görev yapmış ve yapan Milletvekillerinden kaynaklandığını içeren açıklamaları bir gazetecinin bir siyasetçiden beklediği samimiyet ötesi açıklamalar olarak nitelendirilebilir.

İşin sonunda AKP eski Milletvekili Fazlı Erdoğan üzerine düşeni yaptı partisine desteğini açıkladı ancak o da partisinin Genel Başkanı ve kurmayları gibi elle tutulur yanı olmayan bu kanun değişikliğine neden Evet denmesi gerektiğine dair ikna edici olamadı. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.