Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ERTAN ŞAHİN'İN ARDINDAN

MHP'den Kozlu Belediye Başkan adayı olduğunda çok kanım ısınmıştı,Ardından Belediye Fen İşleri Müdürlüğü döneminde sıcak bir şekilde dostluğumuz devam etti.Ben zaman zaman yanına uğrar selam verirdim, o çayını içmeden bırakmazdı.Hedefleri vardı, hırsları vardı...Aradan zaman geçip AKP'den Belediye Başkan adayı olduğunda, seçim çalışmasını birlikte başlattık.Bana, 'Tüm tanıtım ve propaganda sürecini en güzel şekilde yürütmeni istiyorum. Bunun için ne gerekiyorsa yap, ekibini kur' dediğinde,Ona, 'Merak etme seni Kozlu'ya Belediye Başkanı yapacağız' demiştim.Ama daha sonra farklı sebeplerden dolayı yollarımız ayrıldı.O hedefine ulaştı Belediye Başkanı oldu.Oldu ama o hayallerini süsleyen Belediye Başkanlığı onu sağlığından, hatta yaşamından da etti.Pusula Gazetesi İmtiyaz sahibi A.Rıza Tığ'ın 'Kazandığını sanırken kaybedenler' başlıklı köşe yazısında dile getirdiği gibi, '.... Böyle genç ölümleri görünce, hayatı tersine çevirmek geçiyor aklımdan.Ertan Şahin, Kozlu Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürü olarak devam etseydi…Hastalığını saklamak zorunda kalmayacaktı. Ve tedavisine daha erken başlayacaktı.Belki bu kaçınılmaz son olmayacak...' duygu ve düşüncelerine katılmamak imkansız.* * * Evet Ertan Şahin ile aramız kötüydü,Bunu yazılarımızı takip eden herkes bilir. Ancak yazılarımda da defalarca dile getirdiğim üzere bizim tartışmamız, Gazeteci-Siyasetçi tartışmasından öte değildi.Benim şahsı ile hiçbir şahsi meselem, şahsi kinim ve düşmanlığım olamayacağı gibi, rahmetli Ertan Şahin'in de benimle hiçbir şahsi kin ve düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum.Kısacası herkes işini yaptı,Ben bir gazetecinin olması gereken bakış açısıyla muhalefetimi,O siyasetçinin yapması gerekenleri.Ancak bu durumu fırsat bilen, aramızdaki çekişmeden ve tartışmadan nemalanmaya çalışan bazı şerefsiz onur fukaraları, bana değil ama kendilerini dost diye yanında taşıyan merhum başkana en büyük kötülüğü yaptılar.Şu saatten sonra ne söylesek boş...Belki etrafında düzgün insanlar, adam gibi bir ekip olsa Kozlu'ya hatta Zonguldak'a ve ülkeye uzun yıllar hizmet edecek gencecik bir siyasetçi yaşamının baharında ailesine ve dünyaya veda etti.Allah taksiratını affetsin,Allah rahmet etsin.Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.
Ekleme Tarihi: 01 Şubat 2017 - Çarşamba

ERTAN ŞAHİN'İN ARDINDAN

MHP'den Kozlu Belediye Başkan adayı olduğunda çok kanım ısınmıştı,
Ardından Belediye Fen İşleri Müdürlüğü döneminde sıcak bir şekilde dostluğumuz devam etti.
Ben zaman zaman yanına uğrar selam verirdim, o çayını içmeden bırakmazdı.
Hedefleri vardı, hırsları vardı...
Aradan zaman geçip AKP'den Belediye Başkan adayı olduğunda, seçim çalışmasını birlikte başlattık.
Bana, 'Tüm tanıtım ve propaganda sürecini en güzel şekilde yürütmeni istiyorum. Bunun için ne gerekiyorsa yap, ekibini kur' dediğinde,
Ona, 'Merak etme seni Kozlu'ya Belediye Başkanı yapacağız' demiştim.
Ama daha sonra farklı sebeplerden dolayı yollarımız ayrıldı.
O hedefine ulaştı Belediye Başkanı oldu.
Oldu ama o hayallerini süsleyen Belediye Başkanlığı onu sağlığından, hatta yaşamından da etti.
Pusula Gazetesi İmtiyaz sahibi A.Rıza Tığ'ın 'Kazandığını sanırken kaybedenler' başlıklı köşe yazısında dile getirdiği gibi,
'.... Böyle genç ölümleri görünce, hayatı tersine çevirmek geçiyor aklımdan.
Ertan Şahin, Kozlu Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürü olarak devam etseydi…
Hastalığını saklamak zorunda kalmayacaktı. Ve tedavisine daha erken başlayacaktı.
Belki bu kaçınılmaz son olmayacak...' duygu ve düşüncelerine katılmamak imkansız.
* * *
Evet Ertan Şahin ile aramız kötüydü,
Bunu yazılarımızı takip eden herkes bilir. Ancak yazılarımda da defalarca dile getirdiğim üzere bizim tartışmamız, Gazeteci-Siyasetçi tartışmasından öte değildi.
Benim şahsı ile hiçbir şahsi meselem, şahsi kinim ve düşmanlığım olamayacağı gibi, rahmetli Ertan Şahin'in de benimle hiçbir şahsi kin ve düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum.
Kısacası herkes işini yaptı,
Ben bir gazetecinin olması gereken bakış açısıyla muhalefetimi,
O siyasetçinin yapması gerekenleri.
Ancak bu durumu fırsat bilen, aramızdaki çekişmeden ve tartışmadan nemalanmaya çalışan bazı şerefsiz onur fukaraları, bana değil ama kendilerini dost diye yanında taşıyan merhum başkana en büyük kötülüğü yaptılar.
Şu saatten sonra ne söylesek boş...
Belki etrafında düzgün insanlar, adam gibi bir ekip olsa Kozlu'ya hatta Zonguldak'a ve ülkeye uzun yıllar hizmet edecek gencecik bir siyasetçi yaşamının baharında ailesine ve dünyaya veda etti.
Allah taksiratını affetsin,
Allah rahmet etsin.
Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.