Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ERDEMİR VE BASIN

  Geçtiğimiz hafta Cuma günü Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, Genel Müdür Sedat Orhan ve Genel Müdür Yardımcıları ile Üst düzey birim amirlerinin de katıldığı kahvaltılı bir sohbet toplantısına katıldım. İfade ettiğim gibi toplantı basınla sohbet, tanışma içerikli de olsa Yönetim Kurulu Başkanı  Ömer Baktır, sadece Zonguldak’ın değil aynı zamanda Türkiye’nin yüz akı olan Erdemir hakkında  üretimden, yatırıma, sosyal sorumluluk projelerinden sağlığa kadar birçok konuda toplantıya katılan basın mensuplarını bilgilendirmekten de geri kalmadı.  Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan ve kurum ile ilgili yöneltilen eleştirilere yönelik açıklamalarda bulunan Baktır’ın da basından bir tek isteği oldu. Türkiye’nin dev  Sanayi Kuruluşu yüz akı Erdemir’in yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır’ın yerel basından tek isteği; Yargısız infaz yapmamaları ve kamuoyunu gerçek dışı bilgilerle yapılan haberler ile yanıltmamaları idi… Toplantının çok samimi ve aşırı resmiyetten kaynaklanan gerginlikten uzak olmasının başlıca nedeni Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır’ın sıcak ve samimi tavırlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Son olarak bir mesleki özeleştiri olması amacıyla ifade etmekte fayda görüyorum; Erdemir Bölgemiz için çok önemli bir değerdir. Erdemir ülkemiz için çok önemli bir değerdir. Tıpkı Çates gibi, Tıpkı Eren Enerji gibi. Kimse inkâr edemez ki bu tesisler olmasa kurulu olduğu bölge bu günkü kadar gelişmiş olmazdı. Erdemir olmasa Ereğli bugün Zonguldak’ın en gelişmiş İlçesi değildi. Reyting olsun diye ya da kişisel çıkar ve menfaatlerimize ters düşüyor diye ne basınımızın ne de siyaset kurumu ya da diğerlerinin böyle değerlerimizi yıpratıcı asılsız ve önyargılı eleştirilerden uzak durması gerekir. Unutmayalım, Zonguldak bir gemi ise Erdemir’i ve diğer sanayi kuruluşları ile birlikte hepimiz aynı geminin içerisindeyiz…
Ekleme Tarihi: 13 Eylül 2017 - Çarşamba

ERDEMİR VE BASIN

 

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, Genel Müdür Sedat Orhan ve Genel Müdür Yardımcıları ile Üst düzey birim amirlerinin de katıldığı kahvaltılı bir sohbet toplantısına katıldım.

İfade ettiğim gibi toplantı basınla sohbet, tanışma içerikli de olsa Yönetim Kurulu Başkanı  Ömer Baktır, sadece Zonguldak’ın değil aynı zamanda Türkiye’nin yüz akı olan Erdemir hakkında  üretimden, yatırıma, sosyal sorumluluk projelerinden sağlığa kadar birçok konuda toplantıya katılan basın mensuplarını bilgilendirmekten de geri kalmadı.

 Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan ve kurum ile ilgili yöneltilen eleştirilere yönelik açıklamalarda bulunan Baktır’ın da basından bir tek isteği oldu.

Türkiye’nin dev  Sanayi Kuruluşu yüz akı Erdemir’in yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır’ın yerel basından tek isteği; Yargısız infaz yapmamaları ve kamuoyunu gerçek dışı bilgilerle yapılan haberler ile yanıltmamaları idi…

Toplantının çok samimi ve aşırı resmiyetten kaynaklanan gerginlikten uzak olmasının başlıca nedeni Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır’ın sıcak ve samimi tavırlarından kaynaklandığını düşünüyorum.

Son olarak bir mesleki özeleştiri olması amacıyla ifade etmekte fayda görüyorum;

Erdemir Bölgemiz için çok önemli bir değerdir.

Erdemir ülkemiz için çok önemli bir değerdir.

Tıpkı Çates gibi,

Tıpkı Eren Enerji gibi.

Kimse inkâr edemez ki bu tesisler olmasa kurulu olduğu bölge bu günkü kadar gelişmiş olmazdı.

Erdemir olmasa Ereğli bugün Zonguldak’ın en gelişmiş İlçesi değildi.

Reyting olsun diye ya da kişisel çıkar ve menfaatlerimize ters düşüyor diye ne basınımızın ne de siyaset kurumu ya da diğerlerinin böyle değerlerimizi yıpratıcı asılsız ve önyargılı eleştirilerden uzak durması gerekir.

Unutmayalım, Zonguldak bir gemi ise Erdemir’i ve diğer sanayi kuruluşları ile birlikte hepimiz aynı geminin içerisindeyiz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.