Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

DEVLETİN GÜLER YÜZÜ

Devletin güler yüzü diyip geçmemeli, Bir şehrin, kamu ve bürokrasideki işleyişin ahengi açışından çok önemli. Yerel siyasetçiler temsil ettikleri makamlarda her ne kadar tarafsız hareket etmeye çalışıyor gibi gözükseler de sonuçta kendilerini o makama taşıyan mensubu oldukları siyasi partinin vizyonunu yansıtıyorlar çevrelerine. Bu bağlamda halkın her kesimi ile aynı sıcaklıkta, aynı samimiyette yakın olamıyorlar. Ancak vatandaşın yüzyıllar boyu ‘baba’ olarak gördüğü Devleti temsil eden makamlarda oturanlar faklı! Onların her ne kadar kendilerini bulundukları makama getiren siyasi irade ile ters hareket etme şansları olmasa da vatandaşa Devletin baba şefkatini, sıcaklığını ve samimiyetini göstermek zorundalar. Şahsi siyasi görüşlerinden uzak toplumun her kesimine aynı yakınlıkta olan yöneticilerin idare ettiği bir şehirdeki huzur ortamı ve kamu hizmetlerinin yürüyüşündeki ahenkte o oranda farklı oluyor. Bunun olumsuz yönlerini bu şehir pandemi döneminde yaşadı… Zonguldak,  Vali, İl Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü ve Belediye Başkanı bağlamında devletin güler yüzü anlayışı bakımından önceki dönemde ne kadar şanssız ise  Kozlu İlçesi bir o kadar şanslı idi. Şükürler olsun ki, pandemi sonrası yapılan atamalarla bu şanssızlık sona erdi. Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberinde İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Cezmi Yalınkılıç toplumun her kesiminin gördüğü ‘Devletin Gülen Yüzü’ oldular. Bürokrasi açısından zor olarak nitelendirilen ve önceden batıdaki sürgün noktalarından biri olarak kabul edilen Zonguldak’ı Devlet tecrübesi ile kısa sürede çözen Vali Tutulmaz, toplumun her kesimi tarafından sevildi. Vali Tutulmaz ile aynı çizgide hizmet anlayışını benimseyen İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş Kamu Kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden, okullarda öğrencilerle ve öğretmenlerle buluşan saha çalışmaları ve insan odaklı hareket eden bir Emniyet Müdürü olarak Osman Ak’tan sonra yeniden Emniyet teşkilatının yani devletin sıcak yüzünü Zonguldak halkı ile buluşturmuş oldu. Bu bakımdan şehrimizin şanslı olduğunu, bu uyum sayesinde yukarı doğru bir ivme yakaladığını söyleyebiliriz. Ancak birde siyaset kurumu açısından aynı uyum ve ahenk yakalanırsa işte o zaman bu şehir makûs talihinden kurtulur. Bizden kopan Karabük, Bartın gibi illerde olduğu gibi şehrin menfaatleri doğrultusunda tüm siyasi partiler tek yürek olup, iş birliği yaparsa o zaman Zonguldak yeniden Türkiye’nin Almanya’sı olur diye düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2022 - Perşembe

DEVLETİN GÜLER YÜZÜ

Devletin güler yüzü diyip geçmemeli,

Bir şehrin, kamu ve bürokrasideki işleyişin ahengi açışından çok önemli.

Yerel siyasetçiler temsil ettikleri makamlarda her ne kadar tarafsız hareket etmeye çalışıyor gibi gözükseler de sonuçta kendilerini o makama taşıyan mensubu oldukları siyasi partinin vizyonunu yansıtıyorlar çevrelerine.

Bu bağlamda halkın her kesimi ile aynı sıcaklıkta, aynı samimiyette yakın olamıyorlar.

Ancak vatandaşın yüzyıllar boyu ‘baba’ olarak gördüğü Devleti temsil eden makamlarda oturanlar faklı!

Onların her ne kadar kendilerini bulundukları makama getiren siyasi irade ile ters hareket etme şansları olmasa da vatandaşa Devletin baba şefkatini, sıcaklığını ve samimiyetini göstermek zorundalar.

Şahsi siyasi görüşlerinden uzak toplumun her kesimine aynı yakınlıkta olan yöneticilerin idare ettiği bir şehirdeki huzur ortamı ve kamu hizmetlerinin yürüyüşündeki ahenkte o oranda farklı oluyor.

Bunun olumsuz yönlerini bu şehir pandemi döneminde yaşadı…

Zonguldak,  Vali, İl Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü ve Belediye Başkanı bağlamında devletin güler yüzü anlayışı bakımından önceki dönemde ne kadar şanssız ise  Kozlu İlçesi bir o kadar şanslı idi.

Şükürler olsun ki, pandemi sonrası yapılan atamalarla bu şanssızlık sona erdi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberinde İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Cezmi Yalınkılıç toplumun her kesiminin gördüğü ‘Devletin Gülen Yüzü’ oldular.

Bürokrasi açısından zor olarak nitelendirilen ve önceden batıdaki sürgün noktalarından biri olarak kabul edilen Zonguldak’ı Devlet tecrübesi ile kısa sürede çözen Vali Tutulmaz, toplumun her kesimi tarafından sevildi.

Vali Tutulmaz ile aynı çizgide hizmet anlayışını benimseyen İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş Kamu Kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden, okullarda öğrencilerle ve öğretmenlerle buluşan saha çalışmaları ve insan odaklı hareket eden bir Emniyet Müdürü olarak Osman Ak’tan sonra yeniden Emniyet teşkilatının yani devletin sıcak yüzünü Zonguldak halkı ile buluşturmuş oldu.

Bu bakımdan şehrimizin şanslı olduğunu, bu uyum sayesinde yukarı doğru bir ivme yakaladığını söyleyebiliriz.

Ancak birde siyaset kurumu açısından aynı uyum ve ahenk yakalanırsa işte o zaman bu şehir makûs talihinden kurtulur.

Bizden kopan Karabük, Bartın gibi illerde olduğu gibi şehrin menfaatleri doğrultusunda tüm siyasi partiler tek yürek olup, iş birliği yaparsa o zaman Zonguldak yeniden Türkiye’nin Almanya’sı olur diye düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.