Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

DEVLET YOK MU?

  Gazetemizin hemen her sayısında Kozlu’da ya da Zonguldak’ın herhangi bir yerinde yaşanan bir hukuksuzluğu sayfalarımıza taşıyor, yetkilileri göreve çağırıyoruz. Özellikle Kozlu İlçemizle ilgili birçok konuyu gündeme getirdik, Başta Sayın Valimiz olmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığını ve diğer yetkilileri göreve çağırdık. Kamuoyunda rahatsızlık oluşturan konuların yetkili makamlarca araştırılmasını, sorumluların yasalar önünde hesap vermesini dile getirdik. Ancak, ne yazık ki vatandaşın gazeteyi alıp Cumhuriyet  Başsavcılığının yolunu tutup şikayet ettiği durumlar hariç, birçok  hayati meselenin göz ardı ya da sumen altı edildiğini gördük. Böyle olunca da vatandaşımızın adalete olan inancının zayıfladığını, gazetecilerin dördüncü kuvvet olarak sorunları dile getirse de yetkililerin ilgisizliği nedeniyle sorunların çözülemediğini ve kamuoyunun umutsuzluğa kapıldığını gözlemledik. *** Parası alınmadan satışı yapılan Kozlu eski Terminal arazisi (13 Pafta,2Ada,81 no’lu parsel) ile ilgili soruşturma devam ederken, karşı firmadan çıkarı ne olduğu bilinmeyen (!) Belediye Başkanının yangından mal kaçırırcasına meclis kararı almak suretiyle soruşturmayı yok saydığını, bir de tüm bunların üzerine soruşturma aşamasındaki araziye Belediye tarafından yapı inşa ruhsatı verilerek olası kamu zararına kapı aralandığını defalarca dile getirdik. Kamuoyu adına, Zonguldak Valiliğini, Kozlu Kaymakamlığını, Cumhuriyet Başsavcılığını soruşturma tamamlanana kadar tedbiren inşaatın durdurulması için işlem yapmaya davet ettik. Ancak bakıyoruz ki, Devlet el koyana kadar ne yaparlarsa kar dır misali, vatandaşın gözünün içine sokarcasına inşaat tam hızıyla sürüyor… Nasıl olsa bugüne kadar yapılan hiçbir kaçak yapı (Garibanın ki hariç) kolay kolay yıkılmış değil! E doğal olarak vatandaşta Devlete olan güven zedeleniyor! Vatandaşlar, ‘Bak siz yazıyorsunuz ama değişen bir şey yok! İnşaat tüm hızıyla sürüyor. Kimse dur demiyor! Adamların arkası kalın. Bu ülkede ne olursa garibana olur. Zengine bir şey olmaz. Devlette zenginin yanında’ gibi sözlerle tepkilerini bize gösteriyorlar… *** O Bakımdan Devletin itibarını, güvenilirliğini zedelememek hepimizin olduğu kadar önce kamu görevlilerinin vazifesidir. Buradan bir kere daha Kamuoyu adına Sayın Valimizi, Kozlu Kaymakamımızı ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum. Olası bir kamu zararının önlenmesi adına soruşturma tamamlanana kadar, ‘Durdurun şu inşaatı’ diyorum.
Ekleme Tarihi: 21 Ağustos 2015 - Cuma

DEVLET YOK MU?

 

Gazetemizin hemen her sayısında Kozlu’da ya da Zonguldak’ın herhangi bir yerinde yaşanan bir hukuksuzluğu sayfalarımıza taşıyor, yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Özellikle Kozlu İlçemizle ilgili birçok konuyu gündeme getirdik,

Başta Sayın Valimiz olmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığını ve diğer yetkilileri göreve çağırdık.

Kamuoyunda rahatsızlık oluşturan konuların yetkili makamlarca araştırılmasını, sorumluların yasalar önünde hesap vermesini dile getirdik.

Ancak, ne yazık ki vatandaşın gazeteyi alıp Cumhuriyet  Başsavcılığının yolunu tutup şikayet ettiği durumlar hariç, birçok  hayati meselenin göz ardı ya da sumen altı edildiğini gördük.

Böyle olunca da vatandaşımızın adalete olan inancının zayıfladığını, gazetecilerin dördüncü kuvvet olarak sorunları dile getirse de yetkililerin ilgisizliği nedeniyle sorunların çözülemediğini ve kamuoyunun umutsuzluğa kapıldığını gözlemledik.

***

Parası alınmadan satışı yapılan Kozlu eski Terminal arazisi (13 Pafta,2Ada,81 no’lu parsel) ile ilgili soruşturma devam ederken, karşı firmadan çıkarı ne olduğu bilinmeyen (!) Belediye Başkanının yangından mal kaçırırcasına meclis kararı almak suretiyle soruşturmayı yok saydığını, bir de tüm bunların üzerine soruşturma aşamasındaki araziye Belediye tarafından yapı inşa ruhsatı verilerek olası kamu zararına kapı aralandığını defalarca dile getirdik.

Kamuoyu adına, Zonguldak Valiliğini, Kozlu Kaymakamlığını, Cumhuriyet Başsavcılığını soruşturma tamamlanana kadar tedbiren inşaatın durdurulması için işlem yapmaya davet ettik.

Ancak bakıyoruz ki, Devlet el koyana kadar ne yaparlarsa kar dır misali, vatandaşın gözünün içine sokarcasına inşaat tam hızıyla sürüyor…

Nasıl olsa bugüne kadar yapılan hiçbir kaçak yapı (Garibanın ki hariç) kolay kolay yıkılmış değil!

E doğal olarak vatandaşta Devlete olan güven zedeleniyor!

Vatandaşlar, ‘Bak siz yazıyorsunuz ama değişen bir şey yok! İnşaat tüm hızıyla sürüyor. Kimse dur demiyor! Adamların arkası kalın. Bu ülkede ne olursa garibana olur. Zengine bir şey olmaz. Devlette zenginin yanında’ gibi sözlerle tepkilerini bize gösteriyorlar…

***

O Bakımdan Devletin itibarını, güvenilirliğini zedelememek hepimizin olduğu kadar önce kamu görevlilerinin vazifesidir.

Buradan bir kere daha Kamuoyu adına Sayın Valimizi, Kozlu Kaymakamımızı ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum.

Olası bir kamu zararının önlenmesi adına soruşturma tamamlanana kadar, ‘Durdurun şu inşaatı’ diyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.