Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

DEVLET BABA İSE ÖRNEK OLACAK!

Uzmanlara göre sorumlu olduğumuz kişilere bir davranışı kazandırmanın en iyi yolu örnek olmaktır! Kitap okumayan bir anne babanın çocuğuna ‘kitap oku’ demesi, Sigara alışkanlığı olan ebebeynlerin çocuklarını sigaranın zararlarına yönelik ikaz etmesi, İçki içen bir babanın evladına ‘İçki içme’ diyerek kızması, Eve geç gelen bir babanın çocuğuna akşam erken evde olmasını salık vermesi, İbadet etmeyen bir aile büyüğünün küçüklerine ibadet etmeleri yönünde tavsiye ve nasihatte bulunması,vs…benzer birçok örnekleri sıralayabiliriz.. Ne kadar anlamsızsa,  Devleti yönetenlerin kendi koydukları           kurallara uymayarak, vatandaşı kurallara uyma yönünde hassas davranmaya davet etmeleri de o kadar anlamsızdır. Devlet halk içindeki anlayışa göre hem anadır hem baba! Devleti yönetenlerde, kendisini ana baba yerine koyan vatandaşına örnek olmalıdır. Örnek olmalıdır ki, zararlı sonuçları olan uygulamalardan uzak durma bakımından başarıya ulaşılsın. Çünkü yaşanacak bir başarısızlık, bireyin değil tüm toplumun menfaatleri açısında zarar verici olacaktır.   ***   Covid-19 Salgınıile mücadele bakımından Dünya toplumları ile eşzamanlı olarak, Ulusça bir mücadele veriyoruz. Ülkeyi yöneten iktidar devletin kurumları ile birlikte imkanları ölçüsünde gerekli tedbirleri almaya çalışıyor. Yaklaşık bir yıldır verilen mücadelede ülkemizde covid-19 virüsüne yakalanan toplam 29 binden fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi. İlk zamanlarda evde kal sloganı ile yurttaşları uyaran yönetim, ardından olayı maske-mesafe-hijyen’e sabitledi.   ***   Bilinçli vatandaşlar maske-mesafe- hijyen kuralları çerçevesinde günlük yaşantısını sürdürmeye çalışıyor. Aşılama çalışmaları devam ediyor. Toplumun büyük kesimi aşılanmadan bu illetten kurtuluş olmadığına hepimiz kanat getirdik. Ancak aşılamada yeterli mesafe kat edilmeden, önlemlerin gevşetilmesi, Kamuoyunda tedirginlik yaratıyor. Okulların açılması,  Eğitimin uzaktan olmasına rağmen sınavların yüz yüze yapılması, İktidarın düzenlediği İl kongrelerindeki aşrı kalabalık insan görüntüleri, Vatandaşlar üzerinde korku ve endişe kaynağı olmakla kalmıyor, Tavsiyede bulunan sorumluluk makamındaki kişilerin inandırıcılığını da olumsuz yönde etkiliyor. Bu durumu özetleyen toplum arasında kulaktan kulağa yayılmış çok bilinen atasözlerimiz var. Mesela; ‘Hoca verir talkımı, kendi yutar salkımı’ ya da ‘İmam’ın dediğini yap yaptığını yapma’ gibi…   ***   Bu bağlamda toplumca verdiğimiz Covid-19 salgını ile mücadelenin amacına ve başarıya ulaşması açısından sorumluluk sahiplerini kamuoyu adına temsil ettikleri makamın sorumluluk anlayışına daha uygun davranmaya ve yurttaşlarımıza örnek olmaya davet ediyoruz.
Ekleme Tarihi: 14 Mart 2021 - Pazar

DEVLET BABA İSE ÖRNEK OLACAK!

Uzmanlara göre sorumlu olduğumuz kişilere bir davranışı kazandırmanın en iyi yolu örnek olmaktır!
Kitap okumayan bir anne babanın çocuğuna ‘kitap oku’ demesi,
Sigara alışkanlığı olan ebebeynlerin çocuklarını sigaranın zararlarına yönelik ikaz etmesi,
İçki içen bir babanın evladına ‘İçki içme’ diyerek kızması,
Eve geç gelen bir babanın çocuğuna akşam erken evde olmasını salık vermesi,
İbadet etmeyen bir aile büyüğünün küçüklerine ibadet etmeleri yönünde tavsiye ve nasihatte bulunması,vs…benzer birçok örnekleri sıralayabiliriz..
Ne kadar anlamsızsa, 
Devleti yönetenlerin kendi koydukları           kurallara uymayarak, vatandaşı kurallara uyma yönünde hassas davranmaya davet etmeleri de o kadar anlamsızdır.
Devlet halk içindeki anlayışa göre hem anadır hem baba!
Devleti yönetenlerde, kendisini ana baba yerine koyan vatandaşına örnek olmalıdır.
Örnek olmalıdır ki, zararlı sonuçları olan uygulamalardan uzak durma bakımından başarıya ulaşılsın.
Çünkü yaşanacak bir başarısızlık, bireyin değil tüm toplumun menfaatleri açısında zarar verici olacaktır.
 
***
 
Covid-19 Salgınıile mücadele bakımından Dünya toplumları ile eşzamanlı olarak, Ulusça bir mücadele veriyoruz.
Ülkeyi yöneten iktidar devletin kurumları ile birlikte imkanları ölçüsünde gerekli tedbirleri almaya çalışıyor.
Yaklaşık bir yıldır verilen mücadelede ülkemizde covid-19 virüsüne yakalanan toplam 29 binden fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi.
İlk zamanlarda evde kal sloganı ile yurttaşları uyaran yönetim, ardından olayı maske-mesafe-hijyen’e sabitledi.
 
***
 
Bilinçli vatandaşlar maske-mesafe- hijyen kuralları çerçevesinde günlük yaşantısını sürdürmeye çalışıyor.
Aşılama çalışmaları devam ediyor.
Toplumun büyük kesimi aşılanmadan bu illetten kurtuluş olmadığına hepimiz kanat getirdik.
Ancak aşılamada yeterli mesafe kat edilmeden, önlemlerin gevşetilmesi,
Kamuoyunda tedirginlik yaratıyor.
Okulların açılması, 
Eğitimin uzaktan olmasına rağmen sınavların yüz yüze yapılması,
İktidarın düzenlediği İl kongrelerindeki aşrı kalabalık insan görüntüleri,
Vatandaşlar üzerinde korku ve endişe kaynağı olmakla kalmıyor,
Tavsiyede bulunan sorumluluk makamındaki kişilerin inandırıcılığını da olumsuz yönde etkiliyor.
Bu durumu özetleyen toplum arasında kulaktan kulağa yayılmış çok bilinen atasözlerimiz var. Mesela;
‘Hoca verir talkımı, kendi yutar salkımı’ ya da
‘İmam’ın dediğini yap yaptığını yapma’ gibi…
 
***
 
Bu bağlamda toplumca verdiğimiz Covid-19 salgını ile mücadelenin amacına ve başarıya ulaşması açısından sorumluluk sahiplerini kamuoyu adına temsil ettikleri makamın sorumluluk anlayışına daha uygun davranmaya ve yurttaşlarımıza örnek olmaya davet ediyoruz.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.