Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

DENGELERİ DEĞİŞTİREN ADAM BEKTAŞ

Kozlu’da adaylık hesapları Ali Bektaş üzerinden yapılıyor! Ali Bektaş aday olursa, Muhalefetten kim aday olursa olsun, sıkıntısız seçimi kazanır… Ama aday olmazsa ki, bu saatten sonra düşük ihtimal diye düşünüyorum. Ak Parti Kozlu’da seçimi zora sokacak bir macera aramaz! Bütün anketler, bütün veriler adı geçen diğer aday adayları ile Bektaş arasındaki oranlarda uçurum denecek fark var. CHP’de halk arasında kabul gören iki aday var; Cihan Değirmenci ve Erkut Alacalı. Vatandaş diğerleri için içi boş anlamında balon ifadesini kullanıyor. Ali Bektaş aday olmazsa, Cihan Değirmenci ya da Erkut Alacalı’nın aday olduğu CHP’nin seçim kazanma ihtimali yüksek olarak görülüyor. Ha, Ali Bektaş aday olmazsa, aday adaylığı için herhangi bir partiden başvuru yapmamış, Kozlu kamuoyunda karşılığı olan bazı isimler de kenarda bekliyor. Bu yüzden bütün hesaplar Ali Bektaş’ın adaylığı üzerinden yapılıyor. Kozlu’da işleyen çarkın durmasını hiç kimse istemiyor. ‘Gelecek kişi ne zaman belediyeciliği öğrenecek?’ ‘Gelir gider dengesini nasıl sağlayacak?’ ‘Merkezi hükümetten Ali Bektaş’ın Kozlu adına sağladığı ekonomik desteği sağlayabilecek mi?’ Partili partisiz herkesin aklında bu ve bunlar gibi benzeri sorular var. Kimse Kozlu’da toplumsal huzurun bozulmasını istemiyor. Geçmişte Kozlu, Belediye Başkanlığı makamının gücünü eline geçiren, hırsı aklının önündeki kişilerin başkanlık makamını kişisel hırs ve egolarının tatmin aracı olarak görüp, hesaplaşma içgüdüsüyle toplumun çeşitli kesimleri ile kavga etmekten zevk alan davranışlarla toplumsal huzuru bozduğuna şahit oldu. Bu kişilerin yönetimindeki Belediye Başkanı’nın makam aracının kurşunlandığı, makam aracına baltalarla saldırıldığı, sokak ortasında silahların patladığı zaman geçse de hafızalardan silinmedi. Belediyeyi yönetmek kadar toplumdaki bu dengeleri sağlamak da bir o kadar önemli ve Ali Bektaş göreve geldiği günden beri Kozlu’da kurumlar arası ve toplumsal bir uyum ve mutabakat var! *** Geçtiğimiz günlerde Kozlu’da ikamet eden bir iş insanı arkadaşım ibret alınacak bir diyaloğunu anlattı; Telefonu çalmış. Arayan bir Anket şirketi Anketör soruyor; ‘Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın çalışmalarından memnun musunuz?’ ‘Evet memnunum’ diyor. Yeniden aday olsa kazanabileceğini düşünüyor musunuz? ‘Evet, kesinlikle kazanır.’ Kendisine oy verir misiniz? ‘Hayır vermem!’ Anketör şok’ta… Beyefendi, çalışmalarından memnunum dediniz, Yeniden aday olsa seçimi kazanır dediniz. Ama oy vermem diyorsunuz. Burasını anlamadım, bana tuhaf geldi. Sebebi nedir ? Ben başka bir siyasi partinin kayıtlı üyesiyim. Zonguldak merkezde aktif siyaset yapıyorum. Benim kendi üyesi olduğum siyasi partinin haricinde bir partiye oy vermem kendi değerlerim ile ters düşer. Ama ben oy vermesem de Ali Bektaş seçimi kazanır.’ Diyor. Anketör bu sağduyulu açıklama için teşekkür ederek anketi bitiriyor. Yani buradan şu sonuç çıkıyor; Kozlu’da yaşayanlar Ali Bektaş’ın yönetiminden memnun! Oy verenler zaten memnun, oy vermem diyenler de memnun…
Ekleme Tarihi: 11 Ocak 2024 - Perşembe

DENGELERİ DEĞİŞTİREN ADAM BEKTAŞ

Kozlu’da adaylık hesapları Ali Bektaş üzerinden yapılıyor!

Ali Bektaş aday olursa,

Muhalefetten kim aday olursa olsun, sıkıntısız seçimi kazanır…

Ama aday olmazsa ki, bu saatten sonra düşük ihtimal diye düşünüyorum.

Ak Parti Kozlu’da seçimi zora sokacak bir macera aramaz!

Bütün anketler, bütün veriler adı geçen diğer aday adayları ile Bektaş arasındaki oranlarda uçurum denecek fark var.

CHP’de halk arasında kabul gören iki aday var;

Cihan Değirmenci ve Erkut Alacalı.

Vatandaş diğerleri için içi boş anlamında balon ifadesini kullanıyor.

Ali Bektaş aday olmazsa, Cihan Değirmenci ya da Erkut Alacalı’nın aday olduğu CHP’nin seçim kazanma ihtimali yüksek olarak görülüyor.

Ha, Ali Bektaş aday olmazsa, aday adaylığı için herhangi bir partiden başvuru yapmamış, Kozlu kamuoyunda karşılığı olan bazı isimler de kenarda bekliyor.

Bu yüzden bütün hesaplar Ali Bektaş’ın adaylığı üzerinden yapılıyor.

Kozlu’da işleyen çarkın durmasını hiç kimse istemiyor.

‘Gelecek kişi ne zaman belediyeciliği öğrenecek?’

‘Gelir gider dengesini nasıl sağlayacak?’

‘Merkezi hükümetten Ali Bektaş’ın Kozlu adına sağladığı ekonomik desteği sağlayabilecek mi?’

Partili partisiz herkesin aklında bu ve bunlar gibi benzeri sorular var.

Kimse Kozlu’da toplumsal huzurun bozulmasını istemiyor.

Geçmişte Kozlu, Belediye Başkanlığı makamının gücünü eline geçiren, hırsı aklının önündeki kişilerin başkanlık makamını kişisel hırs ve egolarının tatmin aracı olarak görüp, hesaplaşma içgüdüsüyle toplumun çeşitli kesimleri ile kavga etmekten zevk alan davranışlarla toplumsal huzuru bozduğuna şahit oldu.

Bu kişilerin yönetimindeki Belediye Başkanı’nın makam aracının kurşunlandığı, makam aracına baltalarla saldırıldığı, sokak ortasında silahların patladığı zaman geçse de hafızalardan silinmedi.

Belediyeyi yönetmek kadar toplumdaki bu dengeleri sağlamak da bir o kadar önemli ve Ali Bektaş göreve geldiği günden beri Kozlu’da kurumlar arası ve toplumsal bir uyum ve mutabakat var!

***

Geçtiğimiz günlerde Kozlu’da ikamet eden bir iş insanı arkadaşım ibret alınacak bir diyaloğunu anlattı;

Telefonu çalmış.

Arayan bir Anket şirketi

Anketör soruyor;

‘Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın çalışmalarından memnun musunuz?’

‘Evet memnunum’ diyor.

Yeniden aday olsa kazanabileceğini düşünüyor musunuz?

‘Evet, kesinlikle kazanır.’

Kendisine oy verir misiniz?

‘Hayır vermem!’

Anketör şok’ta…

Beyefendi, çalışmalarından memnunum dediniz,

Yeniden aday olsa seçimi kazanır dediniz.

Ama oy vermem diyorsunuz. Burasını anlamadım, bana tuhaf geldi. Sebebi nedir ?

Ben başka bir siyasi partinin kayıtlı üyesiyim. Zonguldak merkezde aktif siyaset yapıyorum. Benim kendi üyesi olduğum siyasi partinin haricinde bir partiye oy vermem kendi değerlerim ile ters düşer. Ama ben oy vermesem de Ali Bektaş seçimi kazanır.’ Diyor.

Anketör bu sağduyulu açıklama için teşekkür ederek anketi bitiriyor.

Yani buradan şu sonuç çıkıyor;

Kozlu’da yaşayanlar Ali Bektaş’ın yönetiminden memnun!

Oy verenler zaten memnun, oy vermem diyenler de memnun…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.