Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

DANANIN KUYRUĞU

Ankara siyasi kulislerinden sızan haberlere göre Ak Parti’de İlçe ve Beldeler için dananın kuyruğu Cuma (yarın) kopuyor.Ak Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı için kamuoyunda favori gösterilen adaylar yerine, il başkan yardımcısı Dr. Ö.Selim Alan’ın ismini açıkladı.Bana kalırsa da en doğrusunu yaptı.Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önceden 2019 yerel seçimlerine genç, yıpranmamış, ismi şaibeye karışmamış isimlerle gideceğini zaten açıklamıştı.Bu bağlamda Dr. Ömer Selim Alan ismi sürpriz değil, en doğru isimdir.Özcan Ulupınar, bölgede çok sevilen, Milletvekilliği döneminde Zonguldak’a en faydalı olmuş vekillerin başında gelse de, Ak Parti’nin seçim almakta Zorlandığı Zonguldak’ta doğru olur muydu tartışılır.Yine iki dönemdir Zonguldak İl Başkanlığını başarı ile yürüten Zeki Tosun’u Belediye Başkan adayı yapıp teşkilatı seçim arifesinde başsız bırakmazda taktik açıdan doğru olmazdı.Bu yüzden Ak Parti Zonguldak’ta en doğru aday olarak Dr. Ö.Selim Alan’ı aday gösterdi.Dr. Selim Alan ile d e seçimi kazanacağını şimdiden söyleyebiliriz.İlçelere gelince, merakla beklenen iki ilçe Ereğli ve Kozlu!Bunlar Zonguldak’ın nüfus yoğunluğu açısından iki en büyük ilçesi.İkisi de Ak Partili Belediyeler tarafından yönetiliyor.Öncelikle Ak Parti bu iki belediyeyi kaybetmemek, sonra yeni belediyeler kazanmanın hesabını yapıyor.Bu yüzden, bu güne kadar diğer partilerin adaylarını açıklamasını bekledi.Ak Parti’nin Ereğli ve Kozlu’daki adaylarını belirlerken de İl Belediyelerinde uyguladığı kıstasları esas alacağını düşünüyorum.Fazla zaman kalmadı. Bugün yada yarın açıklama yapılabilir.CHP ise Ak Parti’nin tam tersine İlçelerde adaylarını açıklamasına rağmen Zonguldak Merkez adayını açıklamadı.Büyük olasılıkla Ak Parti’nin adayının açıklanmasını bekledi.Şüphesiz CHP’nin adayının da kim olacağı seçimin gidişatı açısından çok önemli, ancak bu seçimde CHP Zonguldak Belediyesi’ni kaybedecek şekilde görünüyor. 24 Haziran seçimlerinde başlattıkları Cumhur İttifakı ile Türkiye siyasetinde her konuda uyum içerisinde hareket eden, ittifakı yerel seçimlere de taşıma kararı alan Ak Parti ve MHP Zonguldak’ta uyum içerisinde görünmüyor.MHP’nin uzun yıllar ile başkanlığını yapan, 24 Haziran seçimlerinde de hatırı sayılır oy alarak milletvekilli olmayı kıl payı kaçıran Hamdi Ayan’ın Belediye Başkan adaylığının açıklanması ile kamuoyunda Ak Parti-MHP Zonguldak’ta ittifak yaptı, MHP’nin adayını destekleyecek kanısı oluşmasına rağmen, Ak Parti’nin adayını açıklaması ile bu kanının yanlış olduğu anlaşıldı.Bu tablodan görünüyor ki, her iki partinin adayları iyi de olsa, ittifak yapmadıkları takdirde Zonguldak’ta işleri zor!
Ekleme Tarihi: 15 Aralık 2018 - Cumartesi

DANANIN KUYRUĞU


Ankara siyasi kulislerinden sızan haberlere göre Ak Parti’de İlçe ve Beldeler için dananın kuyruğu Cuma (yarın) kopuyor.
Ak Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı için kamuoyunda favori gösterilen adaylar yerine, il başkan yardımcısı Dr. Ö.Selim Alan’ın ismini açıkladı.
Bana kalırsa da en doğrusunu yaptı.
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önceden 2019 yerel seçimlerine genç, yıpranmamış, ismi şaibeye karışmamış isimlerle gideceğini zaten açıklamıştı.
Bu bağlamda Dr. Ömer Selim Alan ismi sürpriz değil, en doğru isimdir.
Özcan Ulupınar, bölgede çok sevilen, Milletvekilliği döneminde Zonguldak’a en faydalı olmuş vekillerin başında gelse de, Ak Parti’nin seçim almakta Zorlandığı Zonguldak’ta doğru olur muydu tartışılır.
Yine iki dönemdir Zonguldak İl Başkanlığını başarı ile yürüten Zeki Tosun’u Belediye Başkan adayı yapıp teşkilatı seçim arifesinde başsız bırakmazda taktik açıdan doğru olmazdı.
Bu yüzden Ak Parti Zonguldak’ta en doğru aday olarak Dr. Ö.Selim Alan’ı aday gösterdi.
Dr. Selim Alan ile d e seçimi kazanacağını şimdiden söyleyebiliriz.
İlçelere gelince, merakla beklenen iki ilçe Ereğli ve Kozlu!
Bunlar Zonguldak’ın nüfus yoğunluğu açısından iki en büyük ilçesi.
İkisi de Ak Partili Belediyeler tarafından yönetiliyor.
Öncelikle Ak Parti bu iki belediyeyi kaybetmemek, sonra yeni belediyeler kazanmanın hesabını yapıyor.
Bu yüzden, bu güne kadar diğer partilerin adaylarını açıklamasını bekledi.
Ak Parti’nin Ereğli ve Kozlu’daki adaylarını belirlerken de İl Belediyelerinde uyguladığı kıstasları esas alacağını düşünüyorum.
Fazla zaman kalmadı. Bugün yada yarın açıklama yapılabilir.
CHP ise Ak Parti’nin tam tersine İlçelerde adaylarını açıklamasına rağmen Zonguldak Merkez adayını açıklamadı.
Büyük olasılıkla Ak Parti’nin adayının açıklanmasını bekledi.
Şüphesiz CHP’nin adayının da kim olacağı seçimin gidişatı açısından çok önemli, ancak bu seçimde CHP Zonguldak Belediyesi’ni kaybedecek şekilde görünüyor.
24 Haziran seçimlerinde başlattıkları Cumhur İttifakı ile Türkiye siyasetinde her konuda uyum içerisinde hareket eden, ittifakı yerel seçimlere de taşıma kararı alan Ak Parti ve MHP Zonguldak’ta uyum içerisinde görünmüyor.
MHP’nin uzun yıllar ile başkanlığını yapan, 24 Haziran seçimlerinde de hatırı sayılır oy alarak milletvekilli olmayı kıl payı kaçıran Hamdi Ayan’ın Belediye Başkan adaylığının açıklanması ile kamuoyunda Ak Parti-MHP Zonguldak’ta ittifak yaptı, MHP’nin adayını destekleyecek kanısı oluşmasına rağmen, Ak Parti’nin adayını açıklaması ile bu kanının yanlış olduğu anlaşıldı.
Bu tablodan görünüyor ki, her iki partinin adayları iyi de olsa, ittifak yapmadıkları takdirde Zonguldak’ta işleri zor!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.