Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

Dananın Kuyruğu 19’unda kopar

Daha önceki yazılarımızda ifade etmiştik. Zonguldak’ta seçim kimse için çantada keklik değil diye. Dengeler her geçen gün değişiyor. CHP Kendi içinden olmayan, sağ tandanslı siyasetçi Ali Uzun’a teklif getirdi. Bu teklifi getirmeden önce Zonguldak’ta CHP siyasetinin belirleyici isimlerinin başında gelen Haberal hocaya danıştılar mı bilmem, Ama danışmaları gerekirdi. CHP’nin sözüm ona üst akılları böyle bir manevra ile Ali Uzun ile Haberal hocayı bir kere daha karşı karşıya getirerek kendi kendilerine seçimi sıkıntıya soktular. Bir tarafta Haberal hocanın kuzeni Zonguldak adayı olarak belirlenen Şenol Şanal, Diğer tarafta hiç hesapta yokken hayal kırıklığı yaşatıp, kendilerine yeni cephe açtırdıkları, Zonguldak Siyasetinin bir değeri olan Ali Uzun. Ak Parti hemen durumu değerlendirdi ve Ali Uzun’un desteğini almak için yeğeni Kızılay eski şube başkanı Murat Uzun’u Meclis listesinin başına koydu. Yetti mi yetmedi. Ak Parti Zonguldak’ta CHP’den belediyeyi almanın zorluğunu biliyor. Bu yüzden geçtiğimiz günlerde üst üste Ankara’da MHP adayını çekilmesi ve MHP nin ittifakla kendilerine destek vermesi için girişimlerde bulundular. E bunun da bir karşı hamlesi olacaktır. MHP Meclis idare amiri Erkan Haberal böyle bir hamle ile Zonguldak’ta CHP adayı  kuzeninin saf dışı bırakılmasına göz yummayacaktır. Şu tabloda CHP bir adım önde. MHP adayı Hamdi Ayan çok iyi gidiyor. Ayan’ın oy aldığı kesim Ak Parti ile aynı. Ak Partinin korkusu bu yüzden. Hele ayın 19’unda meclis üyeliklerine dair listeler bir açıklansın, asıl o zaman kopacak kızılca kıyamet. Ak Parti içerisinden çatırdama sesleri fazlaca gelecek gibi gözüküyor. Bu durum sadece Zonguldak Merkezde değil, Kozlu’da da aynı. Kamuoyuna sızan Meclis üyeliği isimlerinden sonra Kozlu’da başlarda Ali Bektaş’ın yanında görünen bir çok isim İyi Parti’nin adayı Hüdai Dökmeci’nin yanına kaymaya başladı bile. CHP’nin listesinde de benzer sıkıntılar var. CHP’den kopanlarında ilk adresi İyi Parti Adayı Hüdai Dökmeci olacak gibi görünüyor.  Kozlu’da da Zonguldak’ta olduğu gibi MHP adayı Murat Gülsever çok iyi bir çıkış yakaladı ve öyle gidiyor. Bu yüzden Ali Bektaş gibi güçlü bir adayla dahi Kozlu’da da seçim çantada keklik değil. Ak Parti kulislerinden Kamuoyuna sızan İl Genel Meclisi listeleri ise işin tuzu biberi oldu. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın İl Genel Meclisi ikinci sıra adayı yapılmasına köylü kesimin temsilcisi muhtarlardan ciddi şekilde tepki geldi. Bu çerçevede listelerin kesinleşeceği 19 Şubattan sonra asıl kıyamet kopar dengelerde değişmeler olur diye düşünüyorum. Tablo her ne şekilde olursa olsun,huzur ve sukunet içerisinde seçimleri tamamlayıp 31 Mart’ta yerel yöneticilerimizi demokrasi içerisinde belirlemek temennisiyle…
Ekleme Tarihi: 17 Şubat 2019 - Pazar

Dananın Kuyruğu 19’unda kopar

Daha önceki yazılarımızda ifade etmiştik.

Zonguldak’ta seçim kimse için çantada keklik değil diye.

Dengeler her geçen gün değişiyor.

CHP Kendi içinden olmayan, sağ tandanslı siyasetçi Ali Uzun’a teklif getirdi.

Bu teklifi getirmeden önce Zonguldak’ta CHP siyasetinin belirleyici isimlerinin başında gelen Haberal hocaya danıştılar mı bilmem,

Ama danışmaları gerekirdi.

CHP’nin sözüm ona üst akılları böyle bir manevra ile Ali Uzun ile Haberal hocayı bir kere daha karşı karşıya getirerek kendi kendilerine seçimi sıkıntıya soktular.

Bir tarafta Haberal hocanın kuzeni Zonguldak adayı olarak belirlenen Şenol Şanal,

Diğer tarafta hiç hesapta yokken hayal kırıklığı yaşatıp, kendilerine yeni cephe açtırdıkları, Zonguldak Siyasetinin bir değeri olan Ali Uzun.

Ak Parti hemen durumu değerlendirdi ve Ali Uzun’un desteğini almak için yeğeni Kızılay eski şube başkanı Murat Uzun’u Meclis listesinin başına koydu.

Yetti mi yetmedi.

Ak Parti Zonguldak’ta CHP’den belediyeyi almanın zorluğunu biliyor.

Bu yüzden geçtiğimiz günlerde üst üste Ankara’da MHP adayını çekilmesi ve MHP nin ittifakla kendilerine destek vermesi için girişimlerde bulundular.

E bunun da bir karşı hamlesi olacaktır.

MHP Meclis idare amiri Erkan Haberal böyle bir hamle ile Zonguldak’ta CHP adayı  kuzeninin saf dışı bırakılmasına göz yummayacaktır.

Şu tabloda CHP bir adım önde.

MHP adayı Hamdi Ayan çok iyi gidiyor. Ayan’ın oy aldığı kesim Ak Parti ile aynı.

Ak Partinin korkusu bu yüzden.

Hele ayın 19’unda meclis üyeliklerine dair listeler bir açıklansın, asıl o zaman kopacak kızılca kıyamet.

Ak Parti içerisinden çatırdama sesleri fazlaca gelecek gibi gözüküyor.

Bu durum sadece Zonguldak Merkezde değil, Kozlu’da da aynı.

Kamuoyuna sızan Meclis üyeliği isimlerinden sonra Kozlu’da başlarda Ali Bektaş’ın yanında görünen bir çok isim İyi Parti’nin adayı Hüdai Dökmeci’nin yanına kaymaya başladı bile.

CHP’nin listesinde de benzer sıkıntılar var.

CHP’den kopanlarında ilk adresi İyi Parti Adayı Hüdai Dökmeci olacak gibi görünüyor. 

Kozlu’da da Zonguldak’ta olduğu gibi MHP adayı Murat Gülsever çok iyi bir çıkış yakaladı ve öyle gidiyor.

Bu yüzden Ali Bektaş gibi güçlü bir adayla dahi Kozlu’da da seçim çantada keklik değil.

Ak Parti kulislerinden Kamuoyuna sızan İl Genel Meclisi listeleri ise işin tuzu biberi oldu.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın İl Genel Meclisi ikinci sıra adayı yapılmasına köylü kesimin temsilcisi muhtarlardan ciddi şekilde tepki geldi.

Bu çerçevede listelerin kesinleşeceği 19 Şubattan sonra asıl kıyamet kopar dengelerde değişmeler olur diye düşünüyorum.

Tablo her ne şekilde olursa olsun,huzur ve sukunet içerisinde seçimleri tamamlayıp 31 Mart’ta yerel yöneticilerimizi demokrasi içerisinde belirlemek temennisiyle…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.