Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

DAĞKÖY

Geleneksel Dağköy Yağlı Güreşleri’nin 32’incisi 5 Ağustos Pazar günü gerçekleştirildi. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ve kendiside bir yağlı güreş pehlivanı olan Ak Partili Kozlu İl Genel Meclisi üyesi İsmet Açıkgöz, organizasyonun mükemmel olması için çok emek sarf ettiler. Haftalar önceden başlayan Dağköy Yağlı Güreşleri Organizasyonunun gizli kahramanı Kozlu Belediyesi Kültür Müdürü Hikmet Sinan ve onun Ekip arkadaşlarıydı. Organizasyona Devlet erkânı da oldukça fazla ilgi gösterdi. Özellikle Zonguldak Valisi Ahmet Çınar. Göreve geldiği günden beri Zonguldak’ın her türlü sorunu ile yakından ilgilenen sorunları makam odasından değil bizzat yerinde gidip inceleyerek çözüm önerileri oluşturan, Zonguldak’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi ve tanıtımına büyük önem veren Vali Çınar, bu önemli spor ve tanıtım etkinliğine de erken saatlerde gelip, sonuna kadar güreşleri izlemesi tek kelimeyle takdire ve övgüye layık bir davranıştı. Vali Çınar’ı yürekten kutluyorum. Vali bey’in haricinde, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya,Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir,İl Jandarma Alay Komutanı K.Alb.Gökhan İnan, İl emniyet Müdür Vekili, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.BÇvş.İsmail Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli,CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, MHP Kozlu İlçe Başkanı Murat Gülsever, Ak Partili eski Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Özcan Ulupınar, çok sayıda Dernek ve STK temsilcisi ve yüzlerce vatandaş bu organizasyona severek katıldı. Ancak aynı duyarlılığı Kozlu belediye Meclis üyelerinin büyük çoğunluğu, belediyedeki daire amirleri, işçiler, memurlar, Belediyeye iş yapan yada yapmayan Kozlulu müteahhitler, iş adamları ve esnaflar göstermedi. Başkan Yılmaz elinden geldiğince herkesi onure etti. Güreşlere maddi ve manevi katkıda bulunan her kişi ve kuruma teşekkür plaketi verdi. Bu çerçevede gazeteciler adına Kozlu Gazeteciler Cemiyeti’ni de unutmadı. Bizde kendisine teşekkür ediyoruz. Tüm bunları görmezden gelip, güreş alanında bir saat bile durmadan, Başkan Yılmaz’ı kendi reklamını yapmakla eleştirmek biraz değil, epeyce vicdansızlık olur diye düşünüyorum.  Ancak bu sene bütçenin sınırlı olmasından ve ekonomik yükün ağırlığının belediyeye yüklenmesinden kaynaklanmış olacak ki, güreş kadrosu geçen seneki kadar ünlü isimlerden oluşmuyordu. Tribünlerin üzerinin kapalı olmaması vatandaşların güneş altında fazla beklemeyip dağılmasına sebep oldu. Dağköy için organizasyon ne kadar mükemmel olursa olsun uzak diye birçok kişi gitmeye üşendi. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyon festival havasında yapılsa, Sahile stantlar kurulsa, gece konserleri düzenlense, Hem belediye bundan gelir eder, hem de Kozlu’nun ticari yaşantısına bir hareket sağlanmış olur. Güreşlerde o festival içerisinde bir günde yapılabilir. Mesela Devrek Baston festivali buna güzel bir örnek teşkil ediyor. Sahilimiz uygun. Kozlu’da neden olmasın?
Ekleme Tarihi: 13 Ağustos 2018 - Pazartesi

DAĞKÖY

Geleneksel Dağköy Yağlı Güreşleri’nin 32’incisi 5 Ağustos Pazar günü gerçekleştirildi.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ve kendiside bir yağlı güreş pehlivanı olan Ak Partili Kozlu İl Genel Meclisi üyesi İsmet Açıkgöz, organizasyonun mükemmel olması için çok emek sarf ettiler.

Haftalar önceden başlayan Dağköy Yağlı Güreşleri Organizasyonunun gizli kahramanı Kozlu Belediyesi Kültür Müdürü Hikmet Sinan ve onun Ekip arkadaşlarıydı.

Organizasyona Devlet erkânı da oldukça fazla ilgi gösterdi.

Özellikle Zonguldak Valisi Ahmet Çınar.

Göreve geldiği günden beri Zonguldak’ın her türlü sorunu ile yakından ilgilenen sorunları makam odasından değil bizzat yerinde gidip inceleyerek çözüm önerileri oluşturan, Zonguldak’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi ve tanıtımına büyük önem veren Vali Çınar, bu önemli spor ve tanıtım etkinliğine de erken saatlerde gelip, sonuna kadar güreşleri izlemesi tek kelimeyle takdire ve övgüye layık bir davranıştı.

Vali Çınar’ı yürekten kutluyorum.

Vali bey’in haricinde, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya,Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir,İl Jandarma Alay Komutanı K.Alb.Gökhan İnan, İl emniyet Müdür Vekili, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.BÇvş.İsmail Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli,CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, MHP Kozlu İlçe Başkanı Murat Gülsever, Ak Partili eski Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Özcan Ulupınar, çok sayıda Dernek ve STK temsilcisi ve yüzlerce vatandaş bu organizasyona severek katıldı.

Ancak aynı duyarlılığı Kozlu belediye Meclis üyelerinin büyük çoğunluğu, belediyedeki daire amirleri, işçiler, memurlar, Belediyeye iş yapan yada yapmayan Kozlulu müteahhitler, iş adamları ve esnaflar göstermedi.

Başkan Yılmaz elinden geldiğince herkesi onure etti.

Güreşlere maddi ve manevi katkıda bulunan her kişi ve kuruma teşekkür plaketi verdi.

Bu çerçevede gazeteciler adına Kozlu Gazeteciler Cemiyeti’ni de unutmadı.

Bizde kendisine teşekkür ediyoruz.

Tüm bunları görmezden gelip, güreş alanında bir saat bile durmadan, Başkan Yılmaz’ı kendi reklamını yapmakla eleştirmek biraz değil, epeyce vicdansızlık olur diye düşünüyorum. 

Ancak bu sene bütçenin sınırlı olmasından ve ekonomik yükün ağırlığının belediyeye yüklenmesinden kaynaklanmış olacak ki, güreş kadrosu geçen seneki kadar ünlü isimlerden oluşmuyordu.

Tribünlerin üzerinin kapalı olmaması vatandaşların güneş altında fazla beklemeyip dağılmasına sebep oldu.

Dağköy için organizasyon ne kadar mükemmel olursa olsun uzak diye birçok kişi gitmeye üşendi.

Önümüzdeki yıllarda bu organizasyon festival havasında yapılsa,

Sahile stantlar kurulsa, gece konserleri düzenlense,

Hem belediye bundan gelir eder, hem de Kozlu’nun ticari yaşantısına bir hareket sağlanmış olur.

Güreşlerde o festival içerisinde bir günde yapılabilir.

Mesela Devrek Baston festivali buna güzel bir örnek teşkil ediyor.

Sahilimiz uygun.

Kozlu’da neden olmasın?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.