Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

CHP’DEN NEDEN KİMSE ADAY OLMUYOR?

  Mahalli seçim sürecinde aday adaylığı açıklamaları gayri resmi de olsa başladı. Zonguldak merkez dâhil, adayların kim olacağının en çok merak edildiği iki ilçe Ereğli ve Kozlu. Ak Parti’de her seçim döneminde olduğu gibi aday bolluğu yaşanıyor. CHP ‘de ise ciddi olarak ortaya çıkıp adaylık açıklayan isim sayısı yok denecek kadar az. MHP ve İYİ Parti ise Ak Parti’den aday yapılmayacak potansiyel isimlerin ikinci alternatifi olarak durağan konumunu koroyor. *** Gelelim Kozlu’ya. Ak Parti’den aday adayı olmak isteyen isimler zaten aylar öncesinden kamuoyunda biliniyor. Mevcut Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, eski Belediye Başkanı Ali Bektaş, eski Belediye Meclis üyesi İ.Ömer Çamur,İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, TTK Müessese Müdür yardımcısı Sedat Güngör, Kozlu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı  Turan Emeksiz, TTK Kozlu İlçe Müdürü Nihat Kayabalı, İş adamı-Avukat Fatih Keleş, İş Adamı Deniz Yayalar, adaylık başvurusunda bulunacakları bilinen bazı isimler. Ak Partide resmi başvurular Kasım ayının başında başlıyor. Bu isimlere yenileri de eklenebilir, bazıları adaylıktan da vazgeçebilir. *** CHP’de ise ismi geçen sınırlı sayıdaki aday adaylarından herhangi bir ses çıkmıyor. En istekli ve heyecanlı aday, kendinden başka kimsenin adaylık açıklamasına tahammülü olmayan, Mevcut İlçe Başkanı Cengiz Bank! Bank, uzun zamandan beri en büyük hayali ve ideali olan hedefe doğru istek ve heyecanla yürümeye devam ediyor. Tecrübeli isim Kozlu eski Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, ‘Başkan düş önümüze alalım bu seçimi’ denilirse, görevden kaçmayacağını, adaylık için kimsenin kapısını aşındırmayacağını dile getiren CHP’nin en büyük kozu, olarak beklemedeki konumunu koruyor. Bu süreçte adaylığını deklere eden ama kamuoyunda kendilerine hiç şans tanınmayan İnşaat Mühendisi Osman Özkan ve emekli öğretmen-sigortacı Recep Tavukçu’yu saymazsak, CHP’de potansiyeli olan, seçim kazanacak aday olarak ismi anılan herhangi bir isim aday adaylığını açık seçik dile getirmiş değil. ‘Benden adayım’ diyerek çıkış yapan CHP’nin sevilen isimlerinden Nejat Uludüz ile Dr. İdris Yıldız,Av. Deniz Dilaver,Av.Hikmet Yücel gibi CHP ile ismi anılan potansiyel isimlerin bu dönemde sessizliğini koruması, kamuoyunda Kozlu’daki tablodan umutlu olmadıkları şeklinde değerlendiriliyor. ***  MHP ve İYİ Partiden bu güne kadar herhangi bir ismin açıklanmaması ise kamuoyunda, CHP ya da Ak partide aday yapılmayacak potansiyel isimlerin ikinci tercihi olarak bu iki partiyi gördükleri, her iki partinin de bu beklenti ile aday adaylığı açıklamasında acele etmediği şeklinde yorumlanıyor. Dananın kuyruğu Kasım ayında kopar. İzleyip göreceğiz.
Ekleme Tarihi: 11 Ekim 2018 - Perşembe

CHP’DEN NEDEN KİMSE ADAY OLMUYOR?

 

Mahalli seçim sürecinde aday adaylığı açıklamaları gayri resmi de olsa başladı.

Zonguldak merkez dâhil, adayların kim olacağının en çok merak edildiği iki ilçe Ereğli ve Kozlu.

Ak Parti’de her seçim döneminde olduğu gibi aday bolluğu yaşanıyor.

CHP ‘de ise ciddi olarak ortaya çıkıp adaylık açıklayan isim sayısı yok denecek kadar az.

MHP ve İYİ Parti ise Ak Parti’den aday yapılmayacak potansiyel isimlerin ikinci alternatifi olarak durağan konumunu koroyor.

***

Gelelim Kozlu’ya.

Ak Parti’den aday adayı olmak isteyen isimler zaten aylar öncesinden kamuoyunda biliniyor.

Mevcut Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, eski Belediye Başkanı Ali Bektaş, eski Belediye Meclis üyesi İ.Ömer Çamur,İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, TTK Müessese Müdür yardımcısı Sedat Güngör, Kozlu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı  Turan Emeksiz, TTK Kozlu İlçe Müdürü Nihat Kayabalı, İş adamı-Avukat Fatih Keleş, İş Adamı Deniz Yayalar, adaylık başvurusunda bulunacakları bilinen bazı isimler.

Ak Partide resmi başvurular Kasım ayının başında başlıyor.

Bu isimlere yenileri de eklenebilir, bazıları adaylıktan da vazgeçebilir.

***

CHP’de ise ismi geçen sınırlı sayıdaki aday adaylarından herhangi bir ses çıkmıyor.

En istekli ve heyecanlı aday, kendinden başka kimsenin adaylık açıklamasına tahammülü olmayan,

Mevcut İlçe Başkanı Cengiz Bank!

Bank, uzun zamandan beri en büyük hayali ve ideali olan hedefe doğru istek ve heyecanla yürümeye devam ediyor.

Tecrübeli isim Kozlu eski Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, ‘Başkan düş önümüze alalım bu seçimi’ denilirse, görevden kaçmayacağını, adaylık için kimsenin kapısını aşındırmayacağını dile getiren CHP’nin en büyük kozu, olarak beklemedeki konumunu koruyor.

Bu süreçte adaylığını deklere eden ama kamuoyunda kendilerine hiç şans tanınmayan İnşaat Mühendisi Osman Özkan ve emekli öğretmen-sigortacı Recep Tavukçu’yu saymazsak, CHP’de potansiyeli olan, seçim kazanacak aday olarak ismi anılan herhangi bir isim aday adaylığını açık seçik dile getirmiş değil.

‘Benden adayım’ diyerek çıkış yapan CHP’nin sevilen isimlerinden Nejat Uludüz ile Dr. İdris Yıldız,Av. Deniz Dilaver,Av.Hikmet Yücel gibi CHP ile ismi anılan potansiyel isimlerin bu dönemde sessizliğini koruması, kamuoyunda Kozlu’daki tablodan umutlu olmadıkları şeklinde değerlendiriliyor.

*** 

MHP ve İYİ Partiden bu güne kadar herhangi bir ismin açıklanmaması ise kamuoyunda, CHP ya da Ak partide aday yapılmayacak potansiyel isimlerin ikinci tercihi olarak bu iki partiyi gördükleri, her iki partinin de bu beklenti ile aday adaylığı açıklamasında acele etmediği şeklinde yorumlanıyor.

Dananın kuyruğu Kasım ayında kopar.

İzleyip göreceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.