Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

CHP’DE KAVGA, AKP’DE SAHADA…

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sona erdi. Cumhur ittifakı seçimden galibiyetle çıktı. Hem Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi, Hem de Cumhur ittifakı TBMM’de sayısal çoğunluğu sağladı. *** Seçim yenilgisinin ardından Millet İttifakı değil! CHP karıştı! Çünkü ittifak içinde CHP’den başka kaybeden olmadı. Mağlubiyetin tek sorumlusu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ilan edildi. Seçim sürecinde en yakınındakilerinin ihanetini son anda fark eden, Ancak içteki birçok haini fark edemeyen Kılıçdaroğlu’na seçim sonrasında bile en yakınındaki birçok isim bayrak açtı. Bunun adı demokrasi değil! Bunun adı çok seslilik değil! Bunun adı çok başlılık! Bunun adı ihanet! Bunun adı hainlik! Aynı Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı, Ya da, tek derdi koltuk olan bu mevki, makam meraklısı ilkesiz heriflere siyasi rant sağlasaydı sıkıntı olmayacaktı. Hatta hepsi Kılıçdaroğlu’nun etrafında yalaklık yapmaya devam edecekti. Şimdi ise mahalli idareler seçimlerine sekiz ay kala değişim adı altında bu hainler kazan kaldırmaya devam ediyor. Ha Kılıçdaroğlu’nda hiç mi hata yok? Tabi ki çok! En büyük hatası aday olmak adına ittifak adı altındaki çıkar masasında bir araya gelen partilere bol keseden milletvekilliği kazandırması olmak üzere milletvekili listelerinde yapılan hayati yanlışlar… *** CHP içindeki bu hesaplaşma, bu kavga seçmenin gözü önünde cereyan ediyor. Sekiz ay sonraki seçim için iktidar partisi Belediye Başkanları şimdiden sahaya indiler. Vatandaşa uzak olanlar, makam odalarından çıkmayanlar bile, Vatandaşla iç içe pozlar verip şimdiden PR yapıyorlar. CHP’de kongre sürecinde kimler ilçe başkanı olacak, kimler il başkanı ve kimler Genel Başkan olma yolunda partime ne zarar veririm düşüncesi olmadan ne hamleler yapacak izleyip göreceğiz. *** Şimdiden bir ön görüde bulunmak muhakkak ki doğru olmaz belki, Ancak görünen köy de kılavuz istemiyor. Bir tahminde bulunmak gerekirse, CHP’deki bu kavganın, bu hesaplaşmanın sonunda sekiz ay sonra yapılacak mahalli idareler seçimlerinden bırakın başarıyı, çıksa çıksa hezimet çıkar, hüsran çıkar. CHP yeni belediyeler kazanmayı bir kenara bırakın ellerindeki birçok büyük şehir belediyesi de dâhil, çoğu belediye başkanlığını kaybeder.
Ekleme Tarihi: 08 Temmuz 2023 - Cumartesi

CHP’DE KAVGA, AKP’DE SAHADA…

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sona erdi.

Cumhur ittifakı seçimden galibiyetle çıktı.

Hem Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi,

Hem de Cumhur ittifakı TBMM’de sayısal çoğunluğu sağladı.

***

Seçim yenilgisinin ardından Millet İttifakı değil! CHP karıştı!

Çünkü ittifak içinde CHP’den başka kaybeden olmadı.

Mağlubiyetin tek sorumlusu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ilan edildi.

Seçim sürecinde en yakınındakilerinin ihanetini son anda fark eden,

Ancak içteki birçok haini fark edemeyen Kılıçdaroğlu’na seçim sonrasında bile en yakınındaki birçok isim bayrak açtı.

Bunun adı demokrasi değil!

Bunun adı çok seslilik değil!

Bunun adı çok başlılık!

Bunun adı ihanet!

Bunun adı hainlik!

Aynı Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı,

Ya da, tek derdi koltuk olan bu mevki, makam meraklısı ilkesiz heriflere siyasi rant sağlasaydı sıkıntı olmayacaktı.

Hatta hepsi Kılıçdaroğlu’nun etrafında yalaklık yapmaya devam edecekti.

Şimdi ise mahalli idareler seçimlerine sekiz ay kala değişim adı altında bu hainler kazan kaldırmaya devam ediyor.

Ha Kılıçdaroğlu’nda hiç mi hata yok?

Tabi ki çok!

En büyük hatası aday olmak adına ittifak adı altındaki çıkar masasında bir araya gelen partilere bol keseden milletvekilliği kazandırması olmak üzere milletvekili listelerinde yapılan hayati yanlışlar…

***

CHP içindeki bu hesaplaşma, bu kavga seçmenin gözü önünde cereyan ediyor.

Sekiz ay sonraki seçim için iktidar partisi Belediye Başkanları şimdiden sahaya indiler.

Vatandaşa uzak olanlar, makam odalarından çıkmayanlar bile,

Vatandaşla iç içe pozlar verip şimdiden PR yapıyorlar.

CHP’de kongre sürecinde kimler ilçe başkanı olacak, kimler il başkanı ve kimler Genel Başkan olma yolunda partime ne zarar veririm düşüncesi olmadan ne hamleler yapacak izleyip göreceğiz.

***

Şimdiden bir ön görüde bulunmak muhakkak ki doğru olmaz belki,

Ancak görünen köy de kılavuz istemiyor.

Bir tahminde bulunmak gerekirse,

CHP’deki bu kavganın, bu hesaplaşmanın sonunda sekiz ay sonra yapılacak mahalli idareler seçimlerinden bırakın başarıyı, çıksa çıksa hezimet çıkar, hüsran çıkar.

CHP yeni belediyeler kazanmayı bir kenara bırakın ellerindeki birçok büyük şehir belediyesi de dâhil, çoğu belediye başkanlığını kaybeder.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.