Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

CHP’DE HARUN AKIN FAKTÖRÜ

1 Kasım Milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Ancak ortada bir seçim havası heyecanı yok! Hele geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan bombalı terör eyleminden sonra seçim millet siyasetten hepten koptu. Diğer yandan adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar arasında öyle bir aday var ki,7 Haziran seçimlerine göre zaten ruhsuz ve heyecansız geçen bu seçim sürecine heyecan ve dinamizm getiren tek kişi diyebiliriz. CHP 3’üncü sıra Milletvekili adayı, 22’inci Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın. Evet. Akın’ın CHP Genel Merkezi tarafından bu seçimde 4’üncü sıra yerine 3’üncü sırada aday gösterilmesi her ne kadar parti içerisinde bazı kesimler tarafından eleştirilse de Akın’ın teşkilatlara hareket getirdiğini hiç kimse inkâr edemez. 7 Haziran’dan önce de söylüyorduk, şimdi aynı sözün arkasındayız. Harun Akın CHP’deki sokakta en çok karşılığı olan Milletvekili adayıdır. Akın’ın 3’üncü sıra mı, yoksa 4’üncü sıra adayı mı olması gerekirdi? Sorusundan çok, partinin gerçeklerini yansıtmaktan uzak şaibeli bir eğilim yoklamasının sonucuna bakılmaksızın liste başı yani 1’inci sırada yer alması gerekirdi. Yani geçen haftaki köşe yazımızın başlığında yer aldığı üzere ‘‘CHP’de sorun 3’te değil 1 ve 2’de’’ 7 Haziran’da seçileceklerine kesin gözüyle bakan 1 ve 2’inci sıra adayları gerekli katkıyı veremedi şimdi hiç vermiyorlar, veremiyorlar. Ancak tüm bu şartlara rağmen, partinin dinamiklerini ve o dinamikleri nasıl hayata geçireceğini çok iyi bilen Harun Akın, merkez ve vadide gerek örgütle yaptığı programlarla gerekse Alaplı ve Ereğli bölgesinde kamuoyunda sevilen, sokakta karşılığı olan kadın Milletvekili adayı Buket Müftüoğlu’nun verdiği katkılarla bu zorlukları aşıp seçileceğine kesin gözü ile bakıyor. Harun Akın’ın bu temposu ve örgütlerle organize çalışma anlayışı ile 1 Kasım seçimlerinde Zonguldak’ta CHP yeniden birinci çıkar ve Milletvekili dağılımı CHP’nin lehine 3-2 ya da 3-1-1 çıkarsa kimse şaşırmasın.  Biz şimdiden yazalım dedik… 
Ekleme Tarihi: 19 Ekim 2015 - Pazartesi

CHP’DE HARUN AKIN FAKTÖRÜ

1 Kasım Milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı.

Ancak ortada bir seçim havası heyecanı yok!

Hele geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan bombalı terör eyleminden sonra seçim millet siyasetten hepten koptu.

Diğer yandan adaylar çalışmalarını sürdürüyor.

Adaylar arasında öyle bir aday var ki,7 Haziran seçimlerine göre zaten ruhsuz ve heyecansız geçen bu seçim sürecine heyecan ve dinamizm getiren tek kişi diyebiliriz.

CHP 3’üncü sıra Milletvekili adayı, 22’inci Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın.

Evet. Akın’ın CHP Genel Merkezi tarafından bu seçimde 4’üncü sıra yerine 3’üncü sırada aday gösterilmesi her ne kadar parti içerisinde bazı kesimler tarafından eleştirilse de Akın’ın teşkilatlara hareket getirdiğini hiç kimse inkâr edemez.

7 Haziran’dan önce de söylüyorduk, şimdi aynı sözün arkasındayız. Harun Akın CHP’deki sokakta en çok karşılığı olan Milletvekili adayıdır.

Akın’ın 3’üncü sıra mı, yoksa 4’üncü sıra adayı mı olması gerekirdi? Sorusundan çok, partinin gerçeklerini yansıtmaktan uzak şaibeli bir eğilim yoklamasının sonucuna bakılmaksızın liste başı yani 1’inci sırada yer alması gerekirdi.

Yani geçen haftaki köşe yazımızın başlığında yer aldığı üzere ‘‘CHP’de sorun 3’te değil 1 ve 2’de’’

7 Haziran’da seçileceklerine kesin gözüyle bakan 1 ve 2’inci sıra adayları gerekli katkıyı veremedi şimdi hiç vermiyorlar, veremiyorlar.

Ancak tüm bu şartlara rağmen, partinin dinamiklerini ve o dinamikleri nasıl hayata geçireceğini çok iyi bilen Harun Akın, merkez ve vadide gerek örgütle yaptığı programlarla gerekse Alaplı ve Ereğli bölgesinde kamuoyunda sevilen, sokakta karşılığı olan kadın Milletvekili adayı Buket Müftüoğlu’nun verdiği katkılarla bu zorlukları aşıp seçileceğine kesin gözü ile bakıyor.

Harun Akın’ın bu temposu ve örgütlerle organize çalışma anlayışı ile 1 Kasım seçimlerinde Zonguldak’ta CHP yeniden birinci çıkar ve Milletvekili dağılımı CHP’nin lehine 3-2 ya da 3-1-1 çıkarsa kimse şaşırmasın. 

Biz şimdiden yazalım dedik… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.