Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

CHP ve Kozlu

Doğruyu söyleyeni dokuz Köyden kovarlar misali, Biz doğru değerlendirmeler yaptıkça tepki görmeye devam ediyoruz. Olsun bize onuncu köy çok! Daha öncede yazdım ve dile getirdim; Bu tablo ile CHP’nin Kozlu’da seçim alması imkansız! Bunu ben söylemiyorum CHP’li seçmenler söylüyor… Mevcut tabloya göre CHP’nin Belediye Başkan adayı Kozlu eski İlçe Başkanı Cengiz Bank olacak. Cengiz Bank’a, CHP Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş tarafından bu yönde destek sözü verildiği iddiaları kamuoyunun gündeminde yerini koruyor. Genç Milletvekillerimiz var diye sevinen CHP’liler,  Zihniyetin ‘Dinazor’ diye eleştirilen, partide hegemonya kurmayı alışkanlık haline getirmiş eskilerden bir farkı olmadığını ileri sürüyorlar. Gelelim Cengiz Bank’ın adaylığına, Senelerce partinin her kademesinde canla başla fedakârca hizmet etmiş Cengiz Bank, bu adaylığı hak etmiş midir? Evet, etmiştir. Cengiz Bank’ın dürüstlüğüne, beyefendiliğine, saygın kişiliğine herhangi bir laf edilebilir mi? Hayır, ben dâhil kimse tek söz edemez. Peki bu özellikler Kozlu’da 10 bin oy alıp Belediye Başkanlığı seçimini kazanmak için yeterli mi? Kocaman bir hayır! İyi adam olmakla seçim kazanılmıyor! Cengiz Bank İlçe yönetiminin yükünü 5 yıl kendi başına çekti. Arkasında güçlü bir ekip yoktu. Aynı ekipten beş kişi şimdi Belediye Meclis üyesi seçilebilmek için istifa etti. Zaten toplam başvuru sayısı 8 ! İddia ediyorum Cengiz Bank’ın seçim kazanması hiçbirinin umurunda değil! Yeter ki, kendileri meclise girebilsin. Denemesi bedava. Eğer bu 8 kişi benim iddialarımı çürütmek istiyorlarsa, 15 kişinin olacağı meclis sıralamasında kendilerini, 7’nci sıradan sonraya ve kontenjana yazdırsınlar da, göreyim. Kabul ederler mi? Kesinlikle hayır! Hepsinin hedefi ilk 5! İddia ediyorum ilk 5’e giremeyen Cengiz bank’a oy bile vermez! Bir başka açıdan daha değerlendirelim; Kozlu’da CHP’nin canla başla koşturacak gençlik kolları var mı? Ben görmedim! Kadın kolları? Evet, fedakar birkaç ablamız var ama fazlası yok!  Bu tablo’da bu şartlarda Cengiz Bank, Ak Parti’nin adayı kim olursa olsun karşısında bırakın seçim almayı, CHP tarihi hezimete uğrar diye öngörüde sadece ben değil, yıllarını partiye vermiş CHP’liler söylüyor.  Ve yıllarını CHP’ye vermiş partililer bir büyük iddia daha ortaya atıyor; Cengiz Bank bu tablo ile seçime girmesi durumunda bir önceki seçimde CHP’nin adayı Hakkı Yayalar’ın aldığı 8bin 600 oyun ancak yarısını alabileceğini ileri sürüyorlar. Bakalım izleyip göreceğiz, CHP Kozlu’da Cengiz Bank’a vefa borcunu ödeme pahasına bir 5 yıl daha Belediyeyi Ak Parti’ye mi teslim edecek? Yoksa ismi kamuoyunda kabul görmüş, oy potansiyeli olan daha farklı adaylara fırsat verip Kozlu’da seçimi almanın peşine mi düşecek? Ancak ne olursa olsun, bu işin faturası CHP’nin vekilleri başta Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş’a çıkacak! 
Ekleme Tarihi: 19 Kasım 2018 - Pazartesi

CHP ve Kozlu

Doğruyu söyleyeni dokuz Köyden kovarlar misali,

Biz doğru değerlendirmeler yaptıkça tepki görmeye devam ediyoruz.

Olsun bize onuncu köy çok!

Daha öncede yazdım ve dile getirdim;

Bu tablo ile CHP’nin Kozlu’da seçim alması imkansız!

Bunu ben söylemiyorum CHP’li seçmenler söylüyor…

Mevcut tabloya göre CHP’nin Belediye Başkan adayı Kozlu eski İlçe Başkanı Cengiz Bank olacak.

Cengiz Bank’a, CHP Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş tarafından bu yönde destek sözü verildiği iddiaları kamuoyunun gündeminde yerini koruyor.

Genç Milletvekillerimiz var diye sevinen CHP’liler, 

Zihniyetin ‘Dinazor’ diye eleştirilen, partide hegemonya kurmayı alışkanlık haline getirmiş eskilerden bir farkı olmadığını ileri sürüyorlar.

Gelelim Cengiz Bank’ın adaylığına,

Senelerce partinin her kademesinde canla başla fedakârca hizmet etmiş Cengiz Bank, bu adaylığı hak etmiş midir?

Evet, etmiştir.

Cengiz Bank’ın dürüstlüğüne, beyefendiliğine, saygın kişiliğine herhangi bir laf edilebilir mi?

Hayır, ben dâhil kimse tek söz edemez.

Peki bu özellikler Kozlu’da 10 bin oy alıp Belediye Başkanlığı seçimini kazanmak için yeterli mi?

Kocaman bir hayır!

İyi adam olmakla seçim kazanılmıyor!

Cengiz Bank İlçe yönetiminin yükünü 5 yıl kendi başına çekti.

Arkasında güçlü bir ekip yoktu.

Aynı ekipten beş kişi şimdi Belediye Meclis üyesi seçilebilmek için istifa etti.

Zaten toplam başvuru sayısı 8 !

İddia ediyorum Cengiz Bank’ın seçim kazanması hiçbirinin umurunda değil!

Yeter ki, kendileri meclise girebilsin.

Denemesi bedava.

Eğer bu 8 kişi benim iddialarımı çürütmek istiyorlarsa,

15 kişinin olacağı meclis sıralamasında kendilerini, 7’nci sıradan sonraya ve kontenjana yazdırsınlar da, göreyim.

Kabul ederler mi?

Kesinlikle hayır!

Hepsinin hedefi ilk 5!

İddia ediyorum ilk 5’e giremeyen Cengiz bank’a oy bile vermez!

Bir başka açıdan daha değerlendirelim;

Kozlu’da CHP’nin canla başla koşturacak gençlik kolları var mı?

Ben görmedim!

Kadın kolları?

Evet, fedakar birkaç ablamız var ama fazlası yok! 

Bu tablo’da bu şartlarda Cengiz Bank, Ak Parti’nin adayı kim olursa olsun karşısında bırakın seçim almayı, CHP tarihi hezimete uğrar diye öngörüde sadece ben değil, yıllarını partiye vermiş CHP’liler söylüyor. 

Ve yıllarını CHP’ye vermiş partililer bir büyük iddia daha ortaya atıyor;

Cengiz Bank bu tablo ile seçime girmesi durumunda bir önceki seçimde CHP’nin adayı Hakkı Yayalar’ın aldığı 8bin 600 oyun ancak yarısını alabileceğini ileri sürüyorlar.

Bakalım izleyip göreceğiz, CHP Kozlu’da Cengiz Bank’a vefa borcunu ödeme pahasına bir 5 yıl daha Belediyeyi Ak Parti’ye mi teslim edecek?

Yoksa ismi kamuoyunda kabul görmüş, oy potansiyeli olan daha farklı adaylara fırsat verip Kozlu’da seçimi almanın peşine mi düşecek?

Ancak ne olursa olsun, bu işin faturası CHP’nin vekilleri başta Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş’a çıkacak! 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.