Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ÇATUROĞLU'NUN AMACI NEYDİ?

Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısında Faruk Çaturoğlu'nun talebi krize neden oldu! AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşüp Alaplı'ya Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi istedi. Danışma Kurulunda söz alan bir partili "Proje okulu neden Alaplı'ya gidiyor?' Deyince krizin fitili ateşlenmiş oldu. Ancak her ile bir adet kurulan bu proje okuldan Zonguldak'ta zaten bir tane vardı. Bu proje kapsamında Zonguldak Merkez'de FETÖ'den el konulan Fatih Koleji Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi yapılmıştı. Peki o zaman Zonguldak'ın son dönemdeki gerek renkli kişiliği ile gerekse bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve çalışması ile kedinden en çok söz ettiren Ak Partili Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun amacı neydi? Çaturoğlu Zonguldak İli ile ilgili her hizmeti tutup Ereğli ve Alaplı'ya mı kaydırmak istiyordu yoksa mensubu olduğu merkezi hükümetten bir fazla hizmet daha kopartıp İli ile birlikte Ereğli ve Alaplı ilçesinin gelişimine katkıda bulunmak için mi bu hamleyi yapmıştı? İkincisi gibi ise sorun yok. Ancak zihniyet birincisi gibi ise o zaman kendisine gösterilen tepkiler az bile sayılır. Milletvekillerimiz hangi partiden olursa olsun, TBMM'de Milletvekili odalarının kapısında Zonguldak Milletvekili yazıyor ! Zonguldak  Merkez,Ereğli-Alaplı ya da Gökçebey-Devrek-Çaycuma (Vadi) milletvekili yazmıyor... Onun için Milletvekillerimizin hiç birinin şehrin bütününü yok sayıp iktidar tarafından il adına sağlanan yatırımları kendi ikametgahının bulunduğu ilçeye çekme gibi bir yanlışın içerisine girmemeleri gerekir. Cumhuriyetin ilk şehirlerinden olan, Türkiye ekonomisinin yıllarca lokomotifi olmuş Zonguldak zaten bugün hak ettiği yerin çok gerisinde iken birde kendi içerisinde çekişme ve sen-ben kavgasına girişirse o zaman daha da gerilere gideceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Zonguldak bir bütün olarak görülmeli ve merkezi hükümetten temin edilecek hizmet ve yatırımlar koordineli olarak il geneline dağıtılmalıdır. Milletvekillerimizin enerjilerini bu yönde harcamaları gerekir.
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2017 - Çarşamba

ÇATUROĞLU'NUN AMACI NEYDİ?

Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısında Faruk Çaturoğlu'nun talebi krize neden oldu!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşüp Alaplı'ya Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi istedi.

Danışma Kurulunda söz alan bir partili "Proje okulu neden Alaplı'ya gidiyor?' Deyince krizin fitili ateşlenmiş oldu.

Ancak her ile bir adet kurulan bu proje okuldan Zonguldak'ta zaten bir tane vardı.

Bu proje kapsamında Zonguldak Merkez'de FETÖ'den el konulan Fatih Koleji Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi yapılmıştı.

Peki o zaman Zonguldak'ın son dönemdeki gerek renkli kişiliği ile gerekse bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve çalışması ile kedinden en çok söz ettiren Ak Partili Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun amacı neydi?

Çaturoğlu Zonguldak İli ile ilgili her hizmeti tutup Ereğli ve Alaplı'ya mı kaydırmak istiyordu yoksa mensubu olduğu merkezi hükümetten bir fazla hizmet daha kopartıp İli ile birlikte Ereğli ve Alaplı ilçesinin gelişimine katkıda bulunmak için mi bu hamleyi yapmıştı?

İkincisi gibi ise sorun yok.

Ancak zihniyet birincisi gibi ise o zaman kendisine gösterilen tepkiler az bile sayılır.

Milletvekillerimiz hangi partiden olursa olsun, TBMM'de Milletvekili odalarının kapısında Zonguldak Milletvekili yazıyor !

Zonguldak  Merkez,Ereğli-Alaplı ya da Gökçebey-Devrek-Çaycuma (Vadi) milletvekili yazmıyor...

Onun için Milletvekillerimizin hiç birinin şehrin bütününü yok sayıp iktidar tarafından il adına sağlanan yatırımları kendi ikametgahının bulunduğu ilçeye çekme gibi bir yanlışın içerisine girmemeleri gerekir.

Cumhuriyetin ilk şehirlerinden olan, Türkiye ekonomisinin yıllarca lokomotifi olmuş Zonguldak zaten bugün hak ettiği yerin çok gerisinde iken birde kendi içerisinde çekişme ve sen-ben kavgasına girişirse o zaman daha da gerilere gideceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Zonguldak bir bütün olarak görülmeli ve merkezi hükümetten temin edilecek hizmet ve yatırımlar koordineli olarak il geneline dağıtılmalıdır.

Milletvekillerimizin enerjilerini bu yönde harcamaları gerekir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.