Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ÇANAKKALE DESTANI

Millet olarak tarihimizdeki en büyük onur ve gurur kaynaklarımızın başında gelen Çanakkale Zaferi ve Kahramanlık Destanının 105’inci yılını kutluyoruz. Dünyayı etkisi altına alan ölümcül virüs, Corona (Covid-19) ile ilgili ülkemizde alınan önlemler çerçevesinde, okulların tatil edilmesi, her türlü toplantı ve kutlama,spor müsabakaları, törenler iptal edilmiş olmasına rağmen Çanakkale Zaferi Kutlamaları Atatürk Anıtını 5 kişiyi geçmeyecek şekilde protokol tarafından çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulması ile sınırlı tutuldu. Belki bu yıl alınan sağlık önlemleri çerçevesinde Çanakkale Zaferini, şiirler, oratoryoların olduğu anma törenleri ile kutlayamayacağız ama vatanını seven, geçmişi ve tarihi ile onur duyan, gurur duyan her Türk evladı bu heyecanı ve coşkuyu kalbinde yaşayacaktır. Çanakkale Muharebeleri neden önemli?   Çanakkale Muharebeleri ya da Gelibolu Harekâtı, tarihte o ana kadar yapılan en büyük amfibi harekâttır. İkinci Dünya Savaşı’nda Müttefik kuvvetlerin yaptığı Normandiya Çıkarması’ndan önceki en büyük çıkarmadır. Her iki taraf kilometrekare için 4 bin 100 kayıp verir. Kilometrekareye 8 bin asker düşer. Çanakkale Harekâtı, başta Balkan Savaşı olmak üzere, uzun süren askeri yenilgiler döneminden sonra küçülen, yıkılış döneminde bulunan, önemli moral ve itibar kaybına uğrayan Osmanlı Devleti’nin kazandığı ilk büyük cephe savaşıdır. Çanakkale Zaferi, Milli Mücadelenin ve Cumhuriyet’in önsözüdür. Mustafa Kemal, Çanakkale’de Milli Mücadele’nin çekirdek kadrosunu oluşturur. Çanakkale, Mustafa Kemal’in tarih sahnesine ve Türk milletinin huzuruna çıktığı devler savaşıdır. Çanakkale Anafartalar Kahramanı’nı Türk milletine tanıtmıştır. Eğer Çanakkale zaferle sonuçlanmasaydı, Milli Mücadele yolculuğu başlatılamaz, Sakarya Meydan Muharebesi ya da Büyük Taarruz yapılamazdı. Bu duygularla, Emperyalizme geçit vermeyen, Anadolu’yu vatan yapan, Türk’ün inancını ve kararlılığını dünyaya göstererek milletimize bu haklı gururu yaşatan, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Başkomutan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyor,  Çanakkale Zaferinin 105’inci yılının Türk Ulusuna kutlu olmasını diliyorum.
Ekleme Tarihi: 19 Mart 2020 - Perşembe

ÇANAKKALE DESTANI

Millet olarak tarihimizdeki en büyük onur ve gurur kaynaklarımızın başında gelen Çanakkale Zaferi ve Kahramanlık Destanının 105’inci yılını kutluyoruz.

Dünyayı etkisi altına alan ölümcül virüs, Corona (Covid-19) ile ilgili ülkemizde alınan önlemler çerçevesinde, okulların tatil edilmesi, her türlü toplantı ve kutlama,spor müsabakaları, törenler iptal edilmiş olmasına rağmen Çanakkale Zaferi Kutlamaları Atatürk Anıtını 5 kişiyi geçmeyecek şekilde protokol tarafından çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulması ile sınırlı tutuldu.

Belki bu yıl alınan sağlık önlemleri çerçevesinde Çanakkale Zaferini, şiirler, oratoryoların olduğu anma törenleri ile kutlayamayacağız ama vatanını seven, geçmişi ve tarihi ile onur duyan, gurur duyan her Türk evladı bu heyecanı ve coşkuyu kalbinde yaşayacaktır.

Çanakkale Muharebeleri neden önemli?  

Çanakkale Muharebeleri ya da Gelibolu Harekâtı, tarihte o ana kadar yapılan en büyük amfibi harekâttır.

İkinci Dünya Savaşı’nda Müttefik kuvvetlerin yaptığı Normandiya Çıkarması’ndan önceki en büyük çıkarmadır.

Her iki taraf kilometrekare için 4 bin 100 kayıp verir. Kilometrekareye 8 bin asker düşer.

Çanakkale Harekâtı, başta Balkan Savaşı olmak üzere, uzun süren askeri yenilgiler döneminden sonra küçülen, yıkılış döneminde bulunan, önemli moral ve itibar kaybına uğrayan Osmanlı Devleti’nin kazandığı ilk büyük cephe savaşıdır.

Çanakkale Zaferi, Milli Mücadelenin ve Cumhuriyet’in önsözüdür.

Mustafa Kemal, Çanakkale’de Milli Mücadele’nin çekirdek kadrosunu oluşturur. Çanakkale, Mustafa Kemal’in tarih sahnesine ve Türk milletinin huzuruna çıktığı devler savaşıdır.

Çanakkale Anafartalar Kahramanı’nı Türk milletine tanıtmıştır. Eğer Çanakkale zaferle sonuçlanmasaydı, Milli Mücadele yolculuğu başlatılamaz, Sakarya Meydan Muharebesi ya da Büyük Taarruz yapılamazdı.

Bu duygularla, Emperyalizme geçit vermeyen, Anadolu’yu vatan yapan, Türk’ün inancını ve kararlılığını dünyaya göstererek milletimize bu haklı gururu yaşatan, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Başkomutan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyor,  Çanakkale Zaferinin 105’inci yılının Türk Ulusuna kutlu olmasını diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.