Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ÇALIŞAN KAZANIYOR!

Türkiye’nin yeni yönetim şeklinin uygulanacağı 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimleri sükunet içerisinde gerçekleştirildi. Seçim yarışı adalet içerisinde mi cereyan etti diyecek olursak, Hayır! Seçim kampanyaları döneminde kamunun kampanyaları sağlıklı bir şekilde takip etmeleri, Dolayısıyla kamunun haber alması başta devletin TV kanalı TRT olmak üzere birçok yandaş gazete ve televizyon tarafından engellendi. Olağan üstü halde yani demokrasinin rafa kaldırıldığı bir dönemde, seçime gidilmesi ise Türkiye’nin dünyaya kadar başka bir ayıbı olarak tarihe geçti. ***   Cumhurbaşkanlığı yarışında, Muharrem İnce çok başarılı bir kampanya süreci yürütmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında ikinci tura kalmayı başaramadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52,25 gibi bir oranla ilk turda yeniden seçilerek güven tazeledi. Milletvekilliği seçimlerinde ise kısaca özetleyecek olursak;’Beklenen Oldu’ Bunda en büyük etken partilerin illerde çıkarttıkları Milletvekili Listeleri oldu. Tüm partiler 24 Haziran seçimlerine yeni isimlerle gittiler. Zonguldak’ta Ak Parti ve CHP oyları azalsa da aynı milletvekili sayılarını korudular. MHP’nin adayı Hamdi Ayan 6-7 bin oy daha oy alsaydı, ipi göğüsleyecekti. Ayan, buna rağmen kampanyanın en çok koşturan adaylarının başında geldi.  İyi Parti’yi aday listesi açıklandığında fiyasko olarak nitelendirmiştik, aynen dediğimiz gibi oldu. Zonguldak’ın sokaklarını caddelerini dahi tanımayan, İzmirli eski bakan, DSP Hükümetinin Ankara Milletvekili Aydın Tümen’in Ecevit edebiyatı ile Zonguldak’tan Milletvekili seçileceğini düşünmek, tek kelimeyle Zonguldak’ı tanımamak demekti. İyi Parti Zonguldak’ı tanımamanın bedelini de sıfır çekerek ödedi.  İki Milletvekili çıkaran ve üçüncüsü için umutlanan CHP’de en çok çalışan didinen ikinci sıra adayı Deniz Yavuzyılmazdı. Oysaki Yavuzyılmaz’ın vermesi gerekli mücadeleyi üçüncü sıra adayı Umut Başoğlu’nun vermesi gerekirdi. Seçim çalışmalarını inatla Çaycuma’dan çıkmayarak sürdüren Başoğlu, söylediğimiz gibi hüsrana uğradı. Birinci sıra adayı Demirtaş önceki seçim gibi, benim yerim garanti diyerek standart bir çalışma yaptı. Partisine fazla bir katkı sağlamadı. Her işte olduğu gibi siyasette çalışan kazanıyor. Eski ve yeni teşkilatları ile, Adayları ve organizasyon biçimi ile, En koordineli çalışan parti Ak Parti’ydi. Zonguldak’ta ve Türkiye’de de çalışmasının karşılığını aldı. Birinci parti oldu. *** Şimdi gerek 3 Milletvekili çıkaran Ak Parti, Gerekse 2 Milletvekili çıkaran CHP, İhmal edilen, unutulan, yatırımlardan yeterli payı alamayan Zonguldak’a hizmet etme zamanı! Umarız bu dönem farklı olur…    
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2018 - Perşembe

ÇALIŞAN KAZANIYOR!

Türkiye’nin yeni yönetim şeklinin uygulanacağı 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimleri sükunet içerisinde gerçekleştirildi.

Seçim yarışı adalet içerisinde mi cereyan etti diyecek olursak,

Hayır!

Seçim kampanyaları döneminde kamunun kampanyaları sağlıklı bir şekilde takip etmeleri,

Dolayısıyla kamunun haber alması başta devletin TV kanalı TRT olmak üzere birçok yandaş gazete ve televizyon tarafından engellendi.

Olağan üstü halde yani demokrasinin rafa kaldırıldığı bir dönemde, seçime gidilmesi ise Türkiye’nin dünyaya kadar başka bir ayıbı olarak tarihe geçti.

***

 

Cumhurbaşkanlığı yarışında, Muharrem İnce çok başarılı bir kampanya süreci yürütmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında ikinci tura kalmayı başaramadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52,25 gibi bir oranla ilk turda yeniden seçilerek güven tazeledi.

Milletvekilliği seçimlerinde ise kısaca özetleyecek olursak;’Beklenen Oldu’

Bunda en büyük etken partilerin illerde çıkarttıkları Milletvekili Listeleri oldu.

Tüm partiler 24 Haziran seçimlerine yeni isimlerle gittiler.

Zonguldak’ta Ak Parti ve CHP oyları azalsa da aynı milletvekili sayılarını korudular.

MHP’nin adayı Hamdi Ayan 6-7 bin oy daha oy alsaydı, ipi göğüsleyecekti.

Ayan, buna rağmen kampanyanın en çok koşturan adaylarının başında geldi. 

İyi Parti’yi aday listesi açıklandığında fiyasko olarak nitelendirmiştik, aynen dediğimiz gibi oldu.

Zonguldak’ın sokaklarını caddelerini dahi tanımayan, İzmirli eski bakan, DSP Hükümetinin Ankara Milletvekili Aydın Tümen’in Ecevit edebiyatı ile Zonguldak’tan Milletvekili seçileceğini düşünmek, tek kelimeyle Zonguldak’ı tanımamak demekti.

İyi Parti Zonguldak’ı tanımamanın bedelini de sıfır çekerek ödedi. 

İki Milletvekili çıkaran ve üçüncüsü için umutlanan CHP’de en çok çalışan didinen ikinci sıra adayı Deniz Yavuzyılmazdı.

Oysaki Yavuzyılmaz’ın vermesi gerekli mücadeleyi üçüncü sıra adayı Umut Başoğlu’nun vermesi gerekirdi.

Seçim çalışmalarını inatla Çaycuma’dan çıkmayarak sürdüren Başoğlu, söylediğimiz gibi hüsrana uğradı.

Birinci sıra adayı Demirtaş önceki seçim gibi, benim yerim garanti diyerek standart bir çalışma yaptı. Partisine fazla bir katkı sağlamadı.

Her işte olduğu gibi siyasette çalışan kazanıyor.

Eski ve yeni teşkilatları ile,

Adayları ve organizasyon biçimi ile,

En koordineli çalışan parti Ak Parti’ydi.

Zonguldak’ta ve Türkiye’de de çalışmasının karşılığını aldı.

Birinci parti oldu.

***

Şimdi gerek 3 Milletvekili çıkaran Ak Parti,

Gerekse 2 Milletvekili çıkaran CHP,

İhmal edilen, unutulan, yatırımlardan yeterli payı alamayan Zonguldak’a hizmet etme zamanı!

Umarız bu dönem farklı olur…

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.