Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekili seçimleri geride kaldı. Önümüzdeki günlerde kabine kurulur ve yeni hükümet görevine başlar. Zonguldak’ta siyasi tablo değişmedi. Zonguldak TBMM’de yine Ak Parti’den 3, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2 Milletvekili ile temsil edecek. Sayı olarak değişen bir şey olmadı belki ama umarız Zonguldak’ı temsil edenlerin Zonguldak’a bakış açısı bakımından değişen bir şeyler olur artık. Öyle ya da böyle 21 yıllık tek parti iktidarında Ülkenin birçok ilinde dev yatırımlar yapıldı. Zonguldak bunlardan yeterince nasibini alamadı. Belki bundan sonra yatırım anlamında temsil eden kişiler Ankara’da ağırlığını koyar da Cumhuriyetin ilk şehri Zonguldak, Ülkeye hep katma değer sağlayıp yeterince pay alamayan Zonguldak bundan sonra ülke ekonomisinden ve yatırımlardan şehir olarak hak ettiği payı alır. Bu bağlamda İl yönetim kurulu üyeliğinde ve kısa süren il başkanlığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlığı ile övünen yeni Milletvekilimiz Muammer Avcı umarım şehir adına kendisinden beklenileni verir. Daha doğrusu tüm iktidar milletvekilleri artık Zonguldak adına süregelenden fazla bir şeyler yapmalı. Malum 9 ay sonra Belediye seçimleri var! Şimdiye kadar şehre hizmet gelmemesini Zonguldak Belediyesinin CHP’de olmasına bağlıyorlardı. Ancak son 3.5 yılda Zonguldak’ta Belediye hizmetleri anlamında çokta büyük gelişmeler olmadı. Milletvekili seçimlerinde 3 Milletvekili çıkarmasına rağmen Zonguldak’ta oyları düşen Ak Parti, bu durumu göz önünde bulundurarak hükümet kurulur kurulmaz Zonguldak için hizmet ve yatırım yarışına girmeli. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Zonguldak basınına demeç veren ve çok önemli bir konuya vurgu yapan TBMM eski Başkanımız ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan’ın görüşlerine büyük saygı duyuyorum. Sayın Toptan’ın dediği gibi artık kabine de Zonguldak’ın bir Bakanı olmalı.
Ekleme Tarihi: 01 Haziran 2023 - Perşembe

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekili seçimleri geride kaldı.

Önümüzdeki günlerde kabine kurulur ve yeni hükümet görevine başlar.

Zonguldak’ta siyasi tablo değişmedi.

Zonguldak TBMM’de yine Ak Parti’den 3, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2 Milletvekili ile temsil edecek.

Sayı olarak değişen bir şey olmadı belki ama umarız Zonguldak’ı temsil edenlerin Zonguldak’a bakış açısı bakımından değişen bir şeyler olur artık.

Öyle ya da böyle 21 yıllık tek parti iktidarında Ülkenin birçok ilinde dev yatırımlar yapıldı.

Zonguldak bunlardan yeterince nasibini alamadı.

Belki bundan sonra yatırım anlamında temsil eden kişiler Ankara’da ağırlığını koyar da Cumhuriyetin ilk şehri Zonguldak, Ülkeye hep katma değer sağlayıp yeterince pay alamayan Zonguldak bundan sonra ülke ekonomisinden ve yatırımlardan şehir olarak hak ettiği payı alır.

Bu bağlamda İl yönetim kurulu üyeliğinde ve kısa süren il başkanlığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlığı ile övünen yeni Milletvekilimiz Muammer Avcı umarım şehir adına kendisinden beklenileni verir.

Daha doğrusu tüm iktidar milletvekilleri artık Zonguldak adına süregelenden fazla bir şeyler yapmalı.

Malum 9 ay sonra Belediye seçimleri var!

Şimdiye kadar şehre hizmet gelmemesini Zonguldak Belediyesinin CHP’de olmasına bağlıyorlardı.

Ancak son 3.5 yılda Zonguldak’ta Belediye hizmetleri anlamında çokta büyük gelişmeler olmadı.

Milletvekili seçimlerinde 3 Milletvekili çıkarmasına rağmen Zonguldak’ta oyları düşen Ak Parti, bu durumu göz önünde bulundurarak hükümet kurulur kurulmaz Zonguldak için hizmet ve yatırım yarışına girmeli.

Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Zonguldak basınına demeç veren ve çok önemli bir konuya vurgu yapan TBMM eski Başkanımız ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan’ın görüşlerine büyük saygı duyuyorum.

Sayın Toptan’ın dediği gibi artık kabine de Zonguldak’ın bir Bakanı olmalı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.