Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

BU NASIL BİR RUH HALİDİR BÖYLE?

  İnsan’ın karşısındakini gerçek olmayan bir şeye inandırabilmesi için önce kendi söylediği yalana kendisini çok iyi inandırması ve yalanını bazı savlara dayandırarak gerçekmiş gibi anlatması gerekirmiş. Tıp dilinde bu rahatsızlığa ‘Mitomani’ deniliyor ve şu şekilde tarif ediliyor; ‘Mitomanik hastalar, suçunun üstünü örtmeye çalıştıkça yalan söyler ve bir süre sonra ürettikleri yalanlara kendileri de inanmaya başlar. Zamanla vicdanlarından uzaklaşan mitomanlar, gerçek bir varlık elde edebilmek için sürekli yalan söylemeye devam ederler’ *** Her kar yağışında olduğu gibi geçtiğimiz hafta boyunca yağan karda da Kozlu Belediyesi yine kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldı. Önce karın çok az yağdığı gün mahallelere çıkan greyder yolda kürüyecek kar bulamadığı için mahalleyi şöyle bir tur atıp dönüyor. Ne tesadüf ki onda da bana denk geliyor. Ardından bir telefon alıyorum. Telefondaki ses aynen şöyle diyor; ‘Tansel Bey az önce çok ilginç bir olaya şahit oldum ve sizinle paylaşmak istedim. Olay tam güler misin ağlar mısın denilecek cinsten bir olay.’ ‘Dur sen söyleme ben tahmin edeyim’ diyorum telefondaki kişiye. ‘Yolda kar yoktu ve greyder Karaçorak mahallesine çıkıp indi değil mi’ dediğimde karşımdaki ses şaşkınlığını gizleyemiyor ve ‘Siz nereden biliyorsunuz’ diyor. Ben de, ‘Bizim işimiz bu’ diyerek yine de bilgi paylaşımında bulunduğu için arayan arkadaşa teşekkür ediyorum. *** Ardından kar yağıyor. Hava sıcaklığı eksi 4 derecelere kadar düşüyor ama Kozlu Belediyesi ortalıkta yok. Kar olmayan yollarda tur atan greyder kar yağdığında görünmüyor! Ana arter denilen Güney Mahallesi, Hürriyet caddesinde bile tuzlama çalışması yok. Hani Ertan’ın arkasında 3-5 çuval tuz haznesi olan 9 (!) mahalleyi birden aynı anda tuzlayabilen o meşhur tuzlama aracı? Yoksa tuzumu kalmadı ya da Konya’dan tuz siparişi verdi de henüz gelmedi mi? En son 25 Ocak Pazartesi günü saat 19.30 sularında Hürriyet Caddesinin dispanser yokuşu denilen kısmında buz tutmuş yolda kayan bir araç bankete uçtu. Kazada yaralanan olmadı ama araçta ciddi hasar oluştu. Şimdi soruyorum, bunun sorumlusu kim? Kozlu’yu Zonguldak’a bağlayan ikinci yol vasfındaki bir yolda, şehir merkezine çok yakın bir noktada bir aracın buz tutmuş yolda kayarak bankete uçmasından Ertan Şahin acaba bir rahatsızlık duymuş mudur? Hiç sanmam… *** Bırakın rahatsızlık duymayı Ertan Şahin, medyadaki paralı askerlerine ‘Kozlu’da her şeyin mükemmel olduğu, mükemmel bir karla mücadele örneği verdiğine’ dair ‘Kozlu Kara Kışa teslim olmuyor’  başlıklı haberler yaptırıp, önce kendini ardından halkı kandırmaya çalışıyor. Nasıl bir ruh halidir bu anlama gerçekten mümkün değil. Acaba o dispanser yokuşunda kayıp bankete uçan sürücü, o gazetelerde yazan Kozlu’da karla mücadelenin mükemmel olduğuna dair haberleri okusa, yazanlar ve yazdıranlar hakkında ne düşünür dersiniz? Onu da Ertan söylesin…
Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2016 - Cuma

BU NASIL BİR RUH HALİDİR BÖYLE?

 

İnsan’ın karşısındakini gerçek olmayan bir şeye inandırabilmesi için önce kendi söylediği yalana kendisini çok iyi inandırması ve yalanını bazı savlara dayandırarak gerçekmiş gibi anlatması gerekirmiş.

Tıp dilinde bu rahatsızlığa ‘Mitomani’ deniliyor ve şu şekilde tarif ediliyor;

‘Mitomanik hastalar, suçunun üstünü örtmeye çalıştıkça yalan söyler ve bir süre sonra ürettikleri yalanlara kendileri de inanmaya başlar. Zamanla vicdanlarından uzaklaşan mitomanlar, gerçek bir varlık elde edebilmek için sürekli yalan söylemeye devam ederler’

***

Her kar yağışında olduğu gibi geçtiğimiz hafta boyunca yağan karda da Kozlu Belediyesi yine kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldı.

Önce karın çok az yağdığı gün mahallelere çıkan greyder yolda kürüyecek kar bulamadığı için mahalleyi şöyle bir tur atıp dönüyor. Ne tesadüf ki onda da bana denk geliyor.

Ardından bir telefon alıyorum. Telefondaki ses aynen şöyle diyor;

‘Tansel Bey az önce çok ilginç bir olaya şahit oldum ve sizinle paylaşmak istedim. Olay tam güler misin ağlar mısın denilecek cinsten bir olay.’

‘Dur sen söyleme ben tahmin edeyim’ diyorum telefondaki kişiye.

‘Yolda kar yoktu ve greyder Karaçorak mahallesine çıkıp indi değil mi’ dediğimde karşımdaki ses şaşkınlığını gizleyemiyor ve ‘Siz nereden biliyorsunuz’ diyor.

Ben de, ‘Bizim işimiz bu’ diyerek yine de bilgi paylaşımında bulunduğu için arayan arkadaşa teşekkür ediyorum.

***

Ardından kar yağıyor. Hava sıcaklığı eksi 4 derecelere kadar düşüyor ama Kozlu Belediyesi ortalıkta yok.

Kar olmayan yollarda tur atan greyder kar yağdığında görünmüyor!

Ana arter denilen Güney Mahallesi, Hürriyet caddesinde bile tuzlama çalışması yok.

Hani Ertan’ın arkasında 3-5 çuval tuz haznesi olan 9 (!) mahalleyi birden aynı anda tuzlayabilen o meşhur tuzlama aracı?

Yoksa tuzumu kalmadı ya da Konya’dan tuz siparişi verdi de henüz gelmedi mi?

En son 25 Ocak Pazartesi günü saat 19.30 sularında Hürriyet Caddesinin dispanser yokuşu denilen kısmında buz tutmuş yolda kayan bir araç bankete uçtu. Kazada yaralanan olmadı ama araçta ciddi hasar oluştu.

Şimdi soruyorum, bunun sorumlusu kim?

Kozlu’yu Zonguldak’a bağlayan ikinci yol vasfındaki bir yolda, şehir merkezine çok yakın bir noktada bir aracın buz tutmuş yolda kayarak bankete uçmasından Ertan Şahin acaba bir rahatsızlık duymuş mudur?

Hiç sanmam…

***

Bırakın rahatsızlık duymayı Ertan Şahin, medyadaki paralı askerlerine ‘Kozlu’da her şeyin mükemmel olduğu, mükemmel bir karla mücadele örneği verdiğine’ dair ‘Kozlu Kara Kışa teslim olmuyor’  başlıklı haberler yaptırıp, önce kendini ardından halkı kandırmaya çalışıyor.

Nasıl bir ruh halidir bu anlama gerçekten mümkün değil.

Acaba o dispanser yokuşunda kayıp bankete uçan sürücü, o gazetelerde yazan Kozlu’da karla mücadelenin mükemmel olduğuna dair haberleri okusa, yazanlar ve yazdıranlar hakkında ne düşünür dersiniz?

Onu da Ertan söylesin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.