Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

BEܒDE SON MAHMUT DÖNEMİ

Aslında yazıya başlamadan önce Hababam sınıfına büyük değişim yaşatan Münir Özkul’un canlandırdığı Mahmut Hoca karakterine örnekleme yaparak başlığa ‘BEÜ’nün Mahmut Hocası’ yazmak geliyordu içimden ama bu şekliyle yazınca da Osmanlı Sultanı gibi durdu, yakıştı diye, yazının başlığını değiştirmek istemedim. Evet yaklaşan Rektörlük seçimleri öncesinde BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, ‘İcraatın içinden programı’ misali Zonguldak basınına BEÜ’nün devam eden yatırımları hakkında bilgi verdi ve Sahilde Öğretmenevinin yan tarafındaki alanda inşaatı süren Olimpik Havuz ve Kamuya Ait ilk ve tek diyabet ve obezite merkezini gezdirdi. Ha şunu hemen vurgulayayım ki, Bu tanıtım toplantısı kesinlikle Mahmut Hocanın show olsun diye yaptığı bir tanıtım toplantısı değildir. İhtiyacı da yok zaten. BEÜ’nün dünü ve bu gününü yakından bilen biri ve bir basın mensubu olarak şunu tüm samimiyetimle ifade edeyim ki,  Mahmut Hocanın öyle Show’a, reklama filan ihtiyacı yok. BEÜ Mahmut hoca ile birlikte kabuğunu kırdı, çağ atladı, vizyon değiştirdi. İtiraf etmek gerekirse, Mahmut hoca ilk göreve geldiğinde ön yargı ile hakkında çeşitli söylemlerde bulunanların tümüne, uygulamaları, demokratik yönetim anlayışı, vizyonu, çalışkanlığı ve başarıları ile en güzel cevabı verdi. Tıp Doktoru olmamasına rağmen Sağlık Kampüsü ve Tıp Fakültesi Mahmut Hoca ile bir, iki kat değil belki on kat daha büyüyüp gelişti. Üniversiteye yapılan yatırımlar sayesinde ulusal ve uluslararası alanda BEÜ’nün marka değeri yükseldi, öğrenci sayısı arttı. En çok tercih edilen Devlet Üniversiteleri sıralamasında daha üst sıralara yükselti. Mahmut Hoca dönemine kadar, her zaman Zonguldak’tan kopuk olduğu yönünde eleştirilen Üniversite şehirle kaynaştı. Şehir ile ilgili projeler üretti, çalışmalarını basın yolu ve kendi yayın evinde yayınladığı kitaplar ile kamuoyu ile paylaştı. Şimdi önümüzdeki süreçte Rektörlük seçimi var! Şu anda mevcut Rektör Mahmut Hocanın haricinde bir aday daha var.Mutlaka başka adaylarda çıkacaktır. Öğretim üyeleri arasında yapılan  seçim neticesinde en çok oyu alan üç adayın ismi Cumhurbaşkanının önüne gidecek ve son kararı Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan verecek. Ancak bir üniversiteye bu kadar değişimi yaşatan, vizyonunu değiştiren, dünyaya açılmasına vesile olan, başarılarına daha büyüklerini ekleyen bir Rektör, öğretim üyeleri arasında yapılan oylamadan da birinci olarak çıkarsa, geçmişteki süreci ve başarıları hiçbir Cumhurbaşkanı’nın yok sayarak, siyasi karar verip, gelinen noktada geri dönmeyi isteyeceğini sanmıyorum. Çünkü bu tür kararlar siyaset kabul etmeyen, direkt olarak ülkenin geleceğine etki edecek kararlardır.
Ekleme Tarihi: 17 Ekim 2014 - Cuma

BEܒDE SON MAHMUT DÖNEMİ

Aslında yazıya başlamadan önce Hababam sınıfına büyük değişim yaşatan Münir Özkul’un canlandırdığı Mahmut Hoca karakterine örnekleme yaparak başlığa ‘BEÜ’nün Mahmut Hocası’ yazmak geliyordu içimden ama bu şekliyle yazınca da Osmanlı Sultanı gibi durdu, yakıştı diye, yazının başlığını değiştirmek istemedim.

Evet yaklaşan Rektörlük seçimleri öncesinde BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, ‘İcraatın içinden programı’ misali Zonguldak basınına BEÜ’nün devam eden yatırımları hakkında bilgi verdi ve Sahilde Öğretmenevinin yan tarafındaki alanda inşaatı süren Olimpik Havuz ve Kamuya Ait ilk ve tek diyabet ve obezite merkezini gezdirdi.

Ha şunu hemen vurgulayayım ki, Bu tanıtım toplantısı kesinlikle Mahmut Hocanın show olsun diye yaptığı bir tanıtım toplantısı değildir. İhtiyacı da yok zaten.

BEÜ’nün dünü ve bu gününü yakından bilen biri ve bir basın mensubu olarak şunu tüm samimiyetimle ifade edeyim ki,  Mahmut Hocanın öyle Show’a, reklama filan ihtiyacı yok. BEÜ Mahmut hoca ile birlikte kabuğunu kırdı, çağ atladı, vizyon değiştirdi.

İtiraf etmek gerekirse, Mahmut hoca ilk göreve geldiğinde ön yargı ile hakkında çeşitli söylemlerde bulunanların tümüne, uygulamaları, demokratik yönetim anlayışı, vizyonu, çalışkanlığı ve başarıları ile en güzel cevabı verdi.

Tıp Doktoru olmamasına rağmen Sağlık Kampüsü ve Tıp Fakültesi Mahmut Hoca ile bir, iki kat değil belki on kat daha büyüyüp gelişti.

Üniversiteye yapılan yatırımlar sayesinde ulusal ve uluslararası alanda BEÜ’nün marka değeri yükseldi, öğrenci sayısı arttı. En çok tercih edilen Devlet Üniversiteleri sıralamasında daha üst sıralara yükselti.

Mahmut Hoca dönemine kadar, her zaman Zonguldak’tan kopuk olduğu yönünde eleştirilen Üniversite şehirle kaynaştı. Şehir ile ilgili projeler üretti, çalışmalarını basın yolu ve kendi yayın evinde yayınladığı kitaplar ile kamuoyu ile paylaştı.

Şimdi önümüzdeki süreçte Rektörlük seçimi var!

Şu anda mevcut Rektör Mahmut Hocanın haricinde bir aday daha var.Mutlaka başka adaylarda çıkacaktır. Öğretim üyeleri arasında yapılan  seçim neticesinde en çok oyu alan üç adayın ismi Cumhurbaşkanının önüne gidecek ve son kararı Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan verecek.

Ancak bir üniversiteye bu kadar değişimi yaşatan, vizyonunu değiştiren, dünyaya açılmasına vesile olan, başarılarına daha büyüklerini ekleyen bir Rektör, öğretim üyeleri arasında yapılan oylamadan da birinci olarak çıkarsa, geçmişteki süreci ve başarıları hiçbir Cumhurbaşkanı’nın yok sayarak, siyasi karar verip, gelinen noktada geri dönmeyi isteyeceğini sanmıyorum.

Çünkü bu tür kararlar siyaset kabul etmeyen, direkt olarak ülkenin geleceğine etki edecek kararlardır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.