Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

BELEDİYE SEÇİMLERİ

  24 Haziran seçimleri geride kaldı. Hükümet kuruldu. Kurulan hükümet bazı kesimler tarafından patronlar kulübü gibi nitelendirilsede, Bakanların her biri sektörlerinde lider, uzman iş adamlarından oluşuyor. Özellikle Milli Eğitim Bakanı ve Milli Savunma Bakanı toplumun her kesiminden büyük takdir topladı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığına konusunda uzman bir ismin getirilmeyişinin tedirginliği piyasalarda devam ediyor. Hükümetin kurulmasının ardında piyasalarda beklenen olumlu hareketlilik hala gerçekleşmedi. Dövizin ateşi hala düşmedi. Biraz daha bekleyip görmek lazım. *** Bu çerçevede şimdiden yerel seçimlere yönelik hesap yapmak doğru olmaz. Her ne kadar siyasi kulislerde yerel seçimlerin öne alınacağı iddia edilse de, Zaten normal süre içerisinde yapılsa 7 ay kalmış bir seçimlerin, daha erkene alınacağını sanmıyorum. Ancak Mart 2019 yapılacağını varsaydığımız yerel seçimler için normal şartlarda aday adayları Ekim 2018 gibi, yani yaklaşık üç ay sonra ortaya çıkar. İktidar cephesinden bakacak olursak, AKP’de 24 Haziran seçimleri öncesi Milletvekili aday adaylarındaki bolluk, yerel seçimler öncesi de yaşanacak gibi görülüyor. CHP’de yeniden kurultay seslerinin yükseldiği bir ortamda, İl Başkanı asaleten atanmamışken, Parti içerisindeki, iki hatta üç başlılık devam ederken, Yerel seçimler öncesi adayların belirlenmesi, Belirlenen adaylarla başarıya ulaşılması konusu ise sadece vatandaşları değil, partilileri dahi en çok düşündüren konuların başında geliyor. Cumhur ittifakı çerçevesindeki politik tutumunu seçimden sonra da devam ettiren MHP’nin ise yerel seçimlerdeki konumunu ve tutumunu nasıl belirleyeceği halen belirsizliğini koruyor. *** Şimdi diyeceksiniz ki,  ‘Sen onu bunu boş ver, Kozlu’da durum ne olur? Partilerin A.adayları kimler olur? Onu söyle.’  Yukarıdaki değerlendirme ölçüleri çerçevesinde, Kozlu’da AKP’nin, CHP’nin, MHP’nin A.adayları kimler olur? Sizler haftaya kadar bunun bir değerlendirmesini yapın,haftaya isimler üzerindeki değerlendirmelerde bilahare bulunalım. Kalın sağlıcakla… 
Ekleme Tarihi: 18 Temmuz 2018 - Çarşamba

BELEDİYE SEÇİMLERİ

 

24 Haziran seçimleri geride kaldı.

Hükümet kuruldu.

Kurulan hükümet bazı kesimler tarafından patronlar kulübü gibi nitelendirilsede,

Bakanların her biri sektörlerinde lider, uzman iş adamlarından oluşuyor.

Özellikle Milli Eğitim Bakanı ve Milli Savunma Bakanı toplumun her kesiminden büyük takdir topladı.

Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığına konusunda uzman bir ismin getirilmeyişinin tedirginliği piyasalarda devam ediyor.

Hükümetin kurulmasının ardında piyasalarda beklenen olumlu hareketlilik hala gerçekleşmedi.

Dövizin ateşi hala düşmedi.

Biraz daha bekleyip görmek lazım.

***

Bu çerçevede şimdiden yerel seçimlere yönelik hesap yapmak doğru olmaz.

Her ne kadar siyasi kulislerde yerel seçimlerin öne alınacağı iddia edilse de,

Zaten normal süre içerisinde yapılsa 7 ay kalmış bir seçimlerin, daha erkene alınacağını sanmıyorum.

Ancak Mart 2019 yapılacağını varsaydığımız yerel seçimler için normal şartlarda aday adayları Ekim 2018 gibi, yani yaklaşık üç ay sonra ortaya çıkar.

İktidar cephesinden bakacak olursak, AKP’de 24 Haziran seçimleri öncesi Milletvekili aday adaylarındaki bolluk, yerel seçimler öncesi de yaşanacak gibi görülüyor.

CHP’de yeniden kurultay seslerinin yükseldiği bir ortamda,

İl Başkanı asaleten atanmamışken,

Parti içerisindeki, iki hatta üç başlılık devam ederken,

Yerel seçimler öncesi adayların belirlenmesi,

Belirlenen adaylarla başarıya ulaşılması konusu ise sadece vatandaşları değil, partilileri dahi en çok düşündüren konuların başında geliyor.

Cumhur ittifakı çerçevesindeki politik tutumunu seçimden sonra da devam ettiren MHP’nin ise yerel seçimlerdeki konumunu ve tutumunu nasıl belirleyeceği halen belirsizliğini koruyor.

***

Şimdi diyeceksiniz ki, 

‘Sen onu bunu boş ver, Kozlu’da durum ne olur? Partilerin A.adayları kimler olur? Onu söyle.’ 

Yukarıdaki değerlendirme ölçüleri çerçevesinde,

Kozlu’da AKP’nin, CHP’nin, MHP’nin A.adayları kimler olur? Sizler haftaya kadar bunun bir değerlendirmesini yapın,haftaya isimler üzerindeki değerlendirmelerde bilahare bulunalım.

Kalın sağlıcakla… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.