Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

BAKALIM DAHA NE KADAR KANDIRACAKSIN BU İNSANLARI ERTAN EFENDİ

Seçim öncesi verilen sözler hala duruyor, ‘Sözüm söz, ne inkâr ederim ne yerine getiririm’ misali yandaşlardan sabretmeleri isteniyor. Durumu biraz daha idare etmek için, yeni sözler, yeni vaatler veriliyor. Birilerinin sesi yüksek çıktı mı, belediyenin mali durumunun kötü olduğu, bu durumda bir şey yapmanın mümkün olmadığı bahanesinin ardına sığınılıyor.                                                                                ***Nereye kadar, ne zamana kadar uyutacak, umutla, vaatle yalanla kandıracaksınız bu insanları Ertan efendi? Bu insanların seçimden önce iş, ekmek, çıkar menfaat sözü verirken, gün gelip bunları sizden isteyecekleri hiç mi aklına gelmedi? Yanındaki adamlar söylüyor, ‘Cebinden para çıkmadan seçim kazanan tek Belediye Başkanı budur’,‘Ziyarete gittiği evlere götürdüğü kurabiyenin parasını bile birilerine verdirdi’ diye. Seçim geçeli üç ay olmadan makam arabanı kurşunladılar, Beş ay olmadan, meclis üyeni tokatladılar.                                                                                             *** Ama senin için hava hoş, seçildiğin günden itibaren, makamın her türlü nimetlerinden, her türlü imkânlarından faydalanıyorsun. Taşeron işçileri üç aydır maaş almaz iken sen göreve geldiğin günden beri hiç maaşını almamazlık yaptın mı söylesene Ertan Efendi? Kendine yakın adamlara bir yandan doğrudan teminli işler verip, ödemelerini yapmıyor musun? Söylesene Ertan Efendi. Göreve geldikten sonra Ahmet’e belediyeden hiç kumanya faturası ödemesi yaptın mı? Bir açıklasana Ertan efendi. Belediye’ye 700 Bin TL (Eski parayla 700 milyar) boya faturası kesen nalbur kim? Bu şahsa kaç TL ödeme yapılmış? 700 Bin TL’lik boyayı kim neresine sürmüş? Onu da bir açıklasan da, Kozlulular bilse Ertan Efendi. ***Bir döner ekmek için seçim öncesi peşinde koşturanlara bekle derken,Zaten işi gücü olan terzinin aracını belediyeye kiralayıp, adama diyet borcu ödemek ne kadar ahlaki, ne kadar insani, ne kadar vicdani, söylesene Ertan efendi? Yine sırf sana inandılar, güvendiler diye çoluk, çocuk, peşinden gelen, tek beklentisi ‘Aileden birini taşeron olarak belki işe alırda hayatımız kurtulur’ olan insanlara bekle derken, dolaylı olarak hiç arkandan dahi gelmeyenleri işe almak ne derece dürüst, ne derece insani Ertan Efendi?                                                                                             *** İhale işlerinin başına kimi getirdin? Belediye vasıtasıyla işe alınacakların listesini kim yapıyor? Neden kendi meclisindeki bazı meclis üyelerini kara listeye alıp, üzerlerini çizdin? Bazı Meclis üyeleri ile neden Belediyede ya da Kozlu’da bir mekânda değil de Ereğli yolunda orman içerisinde et lokantasında bir araya gelip toplantılar yapıyorsunuz? Gibi soruları daha şimdilik sormuyoruz Ertan Efendi. Ama emin ol, tahmin ettiğinden çok fazla şey biliyorum Ertan efendi. Ve zamanı geldiğinde, tek tek kamunun menfaatleri için sana buradan soracağım o soruları,Bakalım cevap verebilecek misin?
Ekleme Tarihi: 14 Ağustos 2014 - Perşembe

BAKALIM DAHA NE KADAR KANDIRACAKSIN BU İNSANLARI ERTAN EFENDİ

Seçim öncesi verilen sözler hala duruyor,

‘Sözüm söz, ne inkâr ederim ne yerine getiririm’ misali yandaşlardan sabretmeleri isteniyor.

Durumu biraz daha idare etmek için, yeni sözler, yeni vaatler veriliyor.

Birilerinin sesi yüksek çıktı mı, belediyenin mali durumunun kötü olduğu, bu durumda bir şey yapmanın mümkün olmadığı bahanesinin ardına sığınılıyor.
                                                                                ***
Nereye kadar, ne zamana kadar uyutacak, umutla, vaatle yalanla kandıracaksınız bu insanları Ertan efendi?

Bu insanların seçimden önce iş, ekmek, çıkar menfaat sözü verirken, gün gelip bunları sizden isteyecekleri hiç mi aklına gelmedi?

Yanındaki adamlar söylüyor, ‘Cebinden para çıkmadan seçim kazanan tek Belediye Başkanı budur’,
‘Ziyarete gittiği evlere götürdüğü kurabiyenin parasını bile birilerine verdirdi’ diye.

Seçim geçeli üç ay olmadan makam arabanı kurşunladılar,

Beş ay olmadan, meclis üyeni tokatladılar.

                                                                                            ***

Ama senin için hava hoş, seçildiğin günden itibaren, makamın her türlü nimetlerinden, her türlü imkânlarından faydalanıyorsun.

Taşeron işçileri üç aydır maaş almaz iken sen göreve geldiğin günden beri hiç maaşını almamazlık yaptın mı söylesene Ertan Efendi?

Kendine yakın adamlara bir yandan doğrudan teminli işler verip, ödemelerini yapmıyor musun? Söylesene Ertan Efendi.

Göreve geldikten sonra Ahmet’e belediyeden hiç kumanya faturası ödemesi yaptın mı? Bir açıklasana Ertan efendi.

Belediye’ye 700 Bin TL (Eski parayla 700 milyar) boya faturası kesen nalbur kim? Bu şahsa kaç TL ödeme yapılmış? 700 Bin TL’lik boyayı kim neresine sürmüş? Onu da bir açıklasan da, Kozlulular bilse Ertan Efendi.

***
Bir döner ekmek için seçim öncesi peşinde koşturanlara bekle derken,
Zaten işi gücü olan terzinin aracını belediyeye kiralayıp, adama diyet borcu ödemek ne kadar ahlaki, ne kadar insani, ne kadar vicdani, söylesene Ertan efendi?

Yine sırf sana inandılar, güvendiler diye çoluk, çocuk, peşinden gelen, tek beklentisi ‘Aileden birini taşeron olarak belki işe alırda hayatımız kurtulur’ olan insanlara bekle derken, dolaylı olarak hiç arkandan dahi gelmeyenleri işe almak ne derece dürüst, ne derece insani Ertan Efendi?

                                                                                            ***
İhale işlerinin başına kimi getirdin?

Belediye vasıtasıyla işe alınacakların listesini kim yapıyor?

Neden kendi meclisindeki bazı meclis üyelerini kara listeye alıp, üzerlerini çizdin?

Bazı Meclis üyeleri ile neden Belediyede ya da Kozlu’da bir mekânda değil de Ereğli yolunda orman içerisinde et lokantasında bir araya gelip toplantılar yapıyorsunuz?

Gibi soruları daha şimdilik sormuyoruz Ertan Efendi.

Ama emin ol, tahmin ettiğinden çok fazla şey biliyorum Ertan efendi.

Ve zamanı geldiğinde, tek tek kamunun menfaatleri için sana buradan soracağım o soruları,
Bakalım cevap verebilecek misin?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.