Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

AKP’DE KRİTERLER UYGULANIRSA…

Kozlu’da siyaset hareketlenmeye başladı. Özellikle  AKP cephesinde. 14 Ekim’de Kozlu İlçe Kongresi                                 gerçekleşecek Mevcut ilçe başkanı Ahmet Özdemir bir dönem daha devam etmenin hesaplarını yapıyor. Genel Merkezden veto yerse de B Planı olarak kendilerine yakın Belediye Başkanı ile uyumlu bir ilçe başkanı    olarak adayları Serkan Günay. Diğer taraftan Akın Kaymak’ın ekibinden olan ve kamuoyunda sevilen Erol Bilgin de İlçe Başkanlığı için ismi geçenler arasında. Veteriner , taşeron müteahhit Ahmet Gören de başka kanallardan işi zorlamanın peşinde Daha ismi geçen birkaç isim var ama onlar değerlendirme yapmaya değecek potansiyelde sayılmaz. * * * Ancak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın partiyi 2019 seçimlerine hazırlamak üzere bazı kriterleri var. Bu kriterlere uyulacak Ak Parti’nin yeni il ve ilçe başkanları ile teşkilat yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesinde şu kriterlere uyulacak: AKRABALIK KRİTERİ Partili milletvekilinin, belediye başkanının, il ve ilçe belde başkanlarının eşi ile ikinci dereceye kadar sıhrî veya kan hısımlığı olanlar ve eşleri, ilgili milletvekilinin seçim çevresindeki teşkilat kademelerinde eş zamanlı olarak kademe başkanı olamayacak. İkinci dereceye kadar kan veya sıhrî hısımlığı bulunan üyeler ve eşleri, aynı anda aynı yönetim kurullarında görev alamayacak.   KADIN VE GENÇ KOTASI İlçe-il yönetimi yüzde 30 kadın, yüzde 30 da 35 yaşın altındaki genç üyelerden seçilecek. MUHTARLAR ALINMAYACAK Muhtarlardan, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerinden parti organlarına üye alınmayacak. EĞİTİM ŞART Yönetim kurulunun en az yüzde 30’u yüksekokul mezunu olacak. KAMU İLE İŞİ OLANLAR Siyasi partilere üye olmasında yasal sakınca olmayan kişilerden, kamu kurum ve kuruluşlarında veya bunlara bağlı şirket, teşebbüs, teşekkül ve iştiraklerde çalışanlar, bu görev ve hizmetlerinden ayrılmadıkça teşkilat kademe başkanı olamayacaklar. İHALE KRİTERİ Özel veya tüzel kişilikler aracılığıyla; kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanlar da görev alamayacak. * * * Bunları yazdıktan sonra, en şanslı İlçe başkan adayının adı şu demeyi gönül arzu ederdi… Ama bu kriterler tam anlamıyla uygulanırsa AKP bırakın Kozlu’yu Türkiyenin hiçbir yerinde ne il başkanı adayı bulabilir, ne ilçe ne de belde…
Ekleme Tarihi: 18 Ağustos 2017 - Cuma

AKP’DE KRİTERLER UYGULANIRSA…

Kozlu’da siyaset hareketlenmeye başladı.

Özellikle  AKP cephesinde.

14 Ekim’de Kozlu İlçe Kongresi                                 gerçekleşecek

Mevcut ilçe başkanı Ahmet Özdemir bir dönem daha devam etmenin hesaplarını yapıyor.

Genel Merkezden veto yerse de B Planı olarak kendilerine yakın Belediye Başkanı ile uyumlu bir ilçe başkanı    olarak adayları Serkan Günay.

Diğer taraftan Akın Kaymak’ın ekibinden olan ve kamuoyunda sevilen Erol Bilgin de İlçe Başkanlığı için ismi geçenler arasında.

Veteriner , taşeron müteahhit Ahmet Gören de başka kanallardan işi zorlamanın peşinde

Daha ismi geçen birkaç isim var ama onlar değerlendirme yapmaya değecek potansiyelde sayılmaz.

* * *

Ancak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın partiyi 2019 seçimlerine hazırlamak üzere bazı kriterleri var.

Bu kriterlere uyulacak

Ak Parti’nin yeni il ve ilçe başkanları ile teşkilat yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesinde şu kriterlere uyulacak:

AKRABALIK KRİTERİ

Partili milletvekilinin, belediye başkanının, il ve ilçe belde başkanlarının eşi ile ikinci dereceye kadar sıhrî veya kan hısımlığı olanlar ve eşleri, ilgili milletvekilinin seçim çevresindeki teşkilat kademelerinde eş zamanlı olarak kademe başkanı olamayacak. İkinci dereceye kadar kan veya sıhrî hısımlığı bulunan üyeler ve eşleri, aynı anda aynı yönetim kurullarında görev alamayacak.  

KADIN VE GENÇ KOTASI

İlçe-il yönetimi yüzde 30 kadın, yüzde 30 da 35 yaşın altındaki genç üyelerden seçilecek.

MUHTARLAR ALINMAYACAK

Muhtarlardan, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerinden parti organlarına üye alınmayacak.

EĞİTİM ŞART

Yönetim kurulunun en az yüzde 30’u yüksekokul mezunu olacak.

KAMU İLE İŞİ OLANLAR

Siyasi partilere üye olmasında yasal sakınca olmayan kişilerden, kamu kurum ve kuruluşlarında veya bunlara bağlı şirket, teşebbüs, teşekkül ve iştiraklerde çalışanlar, bu görev ve hizmetlerinden ayrılmadıkça teşkilat kademe başkanı olamayacaklar.

İHALE KRİTERİ

Özel veya tüzel kişilikler aracılığıyla; kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanlar da görev alamayacak.

* * *

Bunları yazdıktan sonra, en şanslı İlçe başkan adayının adı şu demeyi gönül arzu ederdi…

Ama bu kriterler tam anlamıyla uygulanırsa AKP bırakın Kozlu’yu Türkiyenin hiçbir yerinde ne il başkanı adayı bulabilir, ne ilçe ne de belde…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.