Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

AKDEMiR BUNDAN SONRA NE YAPACAK

Zonguldak halkı Zonguldak Belediyesinde olup bitenleri basından izlemeye devam ediyor.On beş yıldır tek başına hem genelde hem yerelde iktidar olan AKP’ye rağmen sosyal demokrat seçmeni ağır basan CHP Zonguldak İl merkezinde ve birçok ilçede belediye başkanlıklarını almayı başarmıştı.Ancak çok sesliliğin değil, çok başlılığın hakim olduğu CHP’de aldığı belediyeler dahil teşkilatlardaki uyumsuzluk ve huzursuzluk başta görev yapanlar dahil seçmeni ve vatandaşı yakından etkilemeye ve rahatsızlık vermeye başladı.İl başkanının parti gurubunu toplayamaması, belediye başkanı Akdemir’in teşkilatı hiçe sayarak Belediye Başkanlığı yapması ile devam eden süreç, Akdemir’in kim tarafından nasıl gaza getirildiği ya da altında hangi hesapların yattığı belli olmayan bir noktaya gelip CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’ı yetkisini kullanarak görevden alması ile sonuçlandı.Aslında sonuçlandı demek yanlış olur.Asıl süreç şimdi başlıyor.Bir kere Akdemir’in Şanal’ı neden görevden aldığına dair kamuoyuna yaptığı ‘Çikolatamı geri gönderdi, görevden aldım’ başlıklı açıklama ve Şanal hakkındaki ithamları, kamu oyu tarafından kabul görmedi ve inandırıcı bulunmadı.Diğer yandan Şanal’ın Akdemir’e cevaben yaptığı basın açıklaması tek kelime ile zehir zemberekti.Şu noktadan sonra Akdemir her ne kadar ‘Ben CHP’nin bir neferiyim’ dese de parti grubu ve teşkilat tarafından dışlanmış bir belediye başkanı olarak görülüyor.Bu saatten sonra içerisinde Akdemir’in partiden ihracını dahi isteyen meclis üyelerinin bulunduğu CHP grubu Akdemir’i kalan iki yıldan az sürede huzur içerisinde çalıştırır mı?Yoksa Akdemir geri vites yapar grubu ile uzlaşmaya gider mi?Ya da baskılara dayanamayıp istifa mı eder?CHP Genel Merkezinin bu yaşananları karşı tutumu ne olur?Bunların hepsi Zonguldak’ın cevabını merak ettiği konular.Ancak su götürmeyen bir gerçek var ki o da tüm bu yaşananlardan Zonguldak’ın ve CHP’nin zarar gördüğü konusudur.Dileriz sorun bir an önce çözüme kavuşur ve zaten geri kalmış şehrimiz siyasetteki bu kavgalar nedeniyle daha fazla geri kalmaz.
Ekleme Tarihi: 20 Temmuz 2017 - Perşembe

AKDEMiR BUNDAN SONRA NE YAPACAK

Zonguldak halkı Zonguldak Belediyesinde olup bitenleri basından izlemeye devam ediyor.
On beş yıldır tek başına hem genelde hem yerelde iktidar olan AKP’ye rağmen sosyal demokrat seçmeni ağır basan CHP Zonguldak İl merkezinde ve birçok ilçede belediye başkanlıklarını almayı başarmıştı.
Ancak çok sesliliğin değil, çok başlılığın hakim olduğu CHP’de aldığı belediyeler dahil teşkilatlardaki uyumsuzluk ve huzursuzluk başta görev yapanlar dahil seçmeni ve vatandaşı yakından etkilemeye ve rahatsızlık vermeye başladı.
İl başkanının parti gurubunu toplayamaması, belediye başkanı Akdemir’in teşkilatı hiçe sayarak Belediye Başkanlığı yapması ile devam eden süreç, Akdemir’in kim tarafından nasıl gaza getirildiği ya da altında hangi hesapların yattığı belli olmayan bir noktaya gelip CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’ı yetkisini kullanarak görevden alması ile sonuçlandı.
Aslında sonuçlandı demek yanlış olur.
Asıl süreç şimdi başlıyor.
Bir kere Akdemir’in Şanal’ı neden görevden aldığına dair kamuoyuna yaptığı ‘Çikolatamı geri gönderdi, görevden aldım’ başlıklı açıklama ve Şanal hakkındaki ithamları, kamu oyu tarafından kabul görmedi ve inandırıcı bulunmadı.
Diğer yandan Şanal’ın Akdemir’e cevaben yaptığı basın açıklaması tek kelime ile zehir zemberekti.
Şu noktadan sonra Akdemir her ne kadar ‘Ben CHP’nin bir neferiyim’ dese de parti grubu ve teşkilat tarafından dışlanmış bir belediye başkanı olarak görülüyor.
Bu saatten sonra içerisinde Akdemir’in partiden ihracını dahi isteyen meclis üyelerinin bulunduğu CHP grubu Akdemir’i kalan iki yıldan az sürede huzur içerisinde çalıştırır mı?
Yoksa Akdemir geri vites yapar grubu ile uzlaşmaya gider mi?
Ya da baskılara dayanamayıp istifa mı eder?
CHP Genel Merkezinin bu yaşananları karşı tutumu ne olur?
Bunların hepsi Zonguldak’ın cevabını merak ettiği konular.
Ancak su götürmeyen bir gerçek var ki o da tüm bu yaşananlardan Zonguldak’ın ve CHP’nin zarar gördüğü konusudur.
Dileriz sorun bir an önce çözüme kavuşur ve zaten geri kalmış şehrimiz siyasetteki bu kavgalar nedeniyle daha fazla geri kalmaz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.