Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

AK PARTİ KOZLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLUR?

Önceki gün Zonguldak’taki İnternet sitelerine bomba gibi bir son dakika haberi düştü; Ak Parti’nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı olarak Özcan Ulupınar’ın isminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu ve kabul gördüğü, yakın bir süre içerisinde de Ulupınar’ın Ankara’ya davet edileceği iddia edildi. Oysa ki, Zonguldak’ta Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı için tek bir başvuru vardı. Mevcut başkan Dr. Ömer Selim Alan’ın tek isim olarak yeniden aday yapılacağı konuşuluyordu. Alan’ın anketlerde kötü çıktığı, seçimi kaybedeceği bilinse dahi Ak Parti’nin aday değiştirmeyeceğini öne süren bir kısım partiliye rağmen, 15 sene sonra kazandığı belediyeyi kaybetmemek adına Ak Parti’nin kazanabilme olasılığı yüksek bir adayla seçime gideceğini iddia edenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazlaydı. Buradan yola çıkarak şunu öngörebiliriz. Ak Parti elindeki belediyeleri kaybetmek istemiyor. Bu bağlamda, önce kazanma şansı olmayanları eleyerek, yerine kazanacak isimleri kamuoyu ile paylaşıyor. Herhangi bir doğrulama olmamasına rağmen, Ulupınar Ankara’ya çağrılıp aday sensin denilirse, İşte o an Kozlu Belediye Başkan adayı olarak Ali Bektaş’ın adaylığı kesinleşti diyebiliriz. Bu kanıya nereden mi vardık? Çünkü Bektaş gibi, kazanma ihtimali sıkıntısız bir aday dururken elindeki belediyeleri kaybetmemek uğruna ince eleyip sık dokuyan Ak Parti Genel Merkezi Kozlu’da beyhude bir arayışa, maceraya girmez diye düşünüyorum. CHP’NİN KOZLU ADAYLARI CHP’nin Kozlu’da 5 aday adayı var! Hepsinin ekibi ayrı. Yani şu anda kendi içinde 5’ e bölünmüş durumdalar. Hele biri yok hükmünde. Beş yıllık siyasi hayatında 3 parti değiştirmiş, kendisini 2 sıra milletvekili adayı yapmış partiden istifa edip, 6 ay önce İYİ Parti’ye oy isteyen Tolga Gören’e mi güvenip CHP seçmeni oy verecek? Mümkün değil. Birçok kimliği olup, gittiği yere göre uygun kimliği kullanan, Kozlu Belediye Başkan aday adayı olduğunun bilincinde dahi olmayan, tanıtım çalışmalarını bile Zonguldak’tan yürüten Barış Demirel’de güven vermiyor... Altuğ Dökmeci iyi bir teknik eleman, belediyeciliği iyi bilen bir aday olmanın dışında Kozlu’nun dinamiklerini bilmeden hareket ediyor. Kendini aday olursam bakarız, olamazsam tak sepeti koluna herkes kendi yoluna moduna sokmuş gibi hareket ediyor. Cihan Değirmenci Beyefendi kişiliği ve partili oluşu ile tanınıyor ama aday adaylığı dönemindeki seçim çalışmalarında çok yetersiz ve yalnız olduğu ileri sürülüyor. CHP’nin en donanımlı ve en organize çalışan adayı Erkut Alacalı. Etrafındaki gençlerin enerjisi ve organizasyon becerileri ile şu ana kadar en etkili ve geri bildirimleri en güçlü çalışmayı Alacalı sergiledi diyebiliriz. Takipteyiz. Süreci izlemeyi ve değerlendirmeyi sürdürüyoruz. İnternet sitemizde anket çalışmamız devam ediyor. Hafta sonu neticelenmesine müteakip sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız.
Ekleme Tarihi: 14 Aralık 2023 - Perşembe

AK PARTİ KOZLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLUR?

Önceki gün Zonguldak’taki İnternet sitelerine bomba gibi bir son dakika haberi düştü;

Ak Parti’nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı olarak Özcan Ulupınar’ın isminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu ve kabul gördüğü, yakın bir süre içerisinde de Ulupınar’ın Ankara’ya davet edileceği iddia edildi.

Oysa ki, Zonguldak’ta Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı için tek bir başvuru vardı.

Mevcut başkan Dr. Ömer Selim Alan’ın tek isim olarak yeniden aday yapılacağı konuşuluyordu.

Alan’ın anketlerde kötü çıktığı, seçimi kaybedeceği bilinse dahi Ak Parti’nin aday değiştirmeyeceğini öne süren bir kısım partiliye rağmen, 15 sene sonra kazandığı belediyeyi kaybetmemek adına Ak Parti’nin kazanabilme olasılığı yüksek bir adayla seçime gideceğini iddia edenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazlaydı.

Buradan yola çıkarak şunu öngörebiliriz.

Ak Parti elindeki belediyeleri kaybetmek istemiyor.

Bu bağlamda, önce kazanma şansı olmayanları eleyerek, yerine kazanacak isimleri kamuoyu ile paylaşıyor.

Herhangi bir doğrulama olmamasına rağmen, Ulupınar Ankara’ya çağrılıp aday sensin denilirse,

İşte o an Kozlu Belediye Başkan adayı olarak Ali Bektaş’ın adaylığı kesinleşti diyebiliriz.

Bu kanıya nereden mi vardık?

Çünkü Bektaş gibi, kazanma ihtimali sıkıntısız bir aday dururken elindeki belediyeleri kaybetmemek uğruna ince eleyip sık dokuyan Ak Parti Genel Merkezi Kozlu’da beyhude bir arayışa, maceraya girmez diye düşünüyorum.

CHP’NİN KOZLU ADAYLARI

CHP’nin Kozlu’da 5 aday adayı var!

Hepsinin ekibi ayrı.

Yani şu anda kendi içinde 5’ e bölünmüş durumdalar.

Hele biri yok hükmünde.

Beş yıllık siyasi hayatında 3 parti değiştirmiş, kendisini 2 sıra milletvekili adayı yapmış partiden istifa edip, 6 ay önce İYİ Parti’ye oy isteyen Tolga Gören’e mi güvenip CHP seçmeni oy verecek?

Mümkün değil.

Birçok kimliği olup, gittiği yere göre uygun kimliği kullanan, Kozlu Belediye Başkan aday adayı olduğunun bilincinde dahi olmayan, tanıtım çalışmalarını bile Zonguldak’tan yürüten Barış Demirel’de güven vermiyor...

Altuğ Dökmeci iyi bir teknik eleman, belediyeciliği iyi bilen bir aday olmanın dışında Kozlu’nun dinamiklerini bilmeden hareket ediyor. Kendini aday olursam bakarız, olamazsam tak sepeti koluna herkes kendi yoluna moduna sokmuş gibi hareket ediyor.

Cihan Değirmenci Beyefendi kişiliği ve partili oluşu ile tanınıyor ama aday adaylığı dönemindeki seçim çalışmalarında çok yetersiz ve yalnız olduğu ileri sürülüyor.

CHP’nin en donanımlı ve en organize çalışan adayı Erkut Alacalı.

Etrafındaki gençlerin enerjisi ve organizasyon becerileri ile şu ana kadar en etkili ve geri bildirimleri en güçlü çalışmayı Alacalı sergiledi diyebiliriz.

Takipteyiz. Süreci izlemeyi ve değerlendirmeyi sürdürüyoruz.

İnternet sitemizde anket çalışmamız devam ediyor.

Hafta sonu neticelenmesine müteakip sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.