Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

AHLAKSIZ SİYASİ TEKLİF

  Önceden siyaseti itibarlı, toplumda saygın, mevkii makam sahibi olmuş kişiler yapardı. Düzgün olanları tenzih ederek söylüyorum, son on beş yılda siyasetten itibar, saygınlık ve etiket edinme heveslisi olanlar tarafından yapılır oldu siyaset. Ama gelinen noktada öyle şeyler oluyor ki, Yok bu kadar da olamaz diyesiniz geliyor… *** Siyasetten para kazanmak için İl ve İlçe yönetimlerine girmeyi alışkanlık haline getirmiş siyasetçi müsvettesinin son manevrası, yapısını, olmayan karakterini bilenlerin bile midesini bulandırmaya yetmiş. Omurgasız, sözde iş adamı, il yöneticisi, Merhuma çıkar için onurunu teslim eden, Kerim Yılmaz başkan olduğunda bana iş versin diye kapısında yalanan şahsiyetsiz şahıs, Daha seçime 6-7 ay kala kapısında yalandığı Kerim Yılmaz’dan umudu kesmiş olacak ki; Yanına kendine benzer başka bir şahsiyetsizi alıp, Adaylıkta ismi öne çıkan siyasetçilerden Ali Bektaş’ın kapısını çalmış… Doğmamış çocuğa don biçme misali, Bektaş’a teklif sunmuş; ‘Biz senin adaylığın konusunda arkanda duralım. Sen aday olun seçilene kadar destek olalım, sende seçilince bize yol veririsin’demiş. Bunun omurgasız olduğunu bilen Bektaş, hiç teredtüd etmeden buna ve yanındakine miktiri çekmiş. *** Olayı duyanlar konuşuyordu; ‘Bir adam bu kadar mı onursuz, bu kadar mı şahsiyetsiz, bu kadar mı haysiyetsiz olur?’ Diyorlardı… Biz bunu özet olarak sosyal medya hesabımızdan ‘Bektaş’a ahlaksız siyasi teklif’şeklinde yayınladık. Ahlaksızlığı onursuzluğu yapan hiç gocunmamış.Onda öyle bir sıkıntı yok! Ali Bektaş aradı. Olayın para şeklinde değil, farklı şekilde cereyan ettiğini, bunu da ilerleyen zamanlarda tüm samimiyetiyle açıklayabileceğini söyledi. Bizde tecrübeli siyasetçinin bu samimi açıklamasına karşılık o açıklama yapıncaya ahlaksız teklifin ayrıntılarını açıklayıncaya kadar konuyu bir daha gündeme taşımayacağız. Ancak bu tür insanlarında ipliğinin bir şekilde pazara çıkartılıp siyaset sahnesinden uzaklaştırılmasını gerektiğini de ahlaklı siyaset yapan tüm siyasetçilerin bilgisine sunuyoruz.  
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2018 - Çarşamba

AHLAKSIZ SİYASİ TEKLİF

 

Önceden siyaseti itibarlı, toplumda saygın, mevkii makam sahibi olmuş kişiler yapardı.

Düzgün olanları tenzih ederek söylüyorum, son on beş yılda siyasetten itibar, saygınlık ve etiket edinme heveslisi olanlar tarafından yapılır oldu siyaset.

Ama gelinen noktada öyle şeyler oluyor ki,

Yok bu kadar da olamaz diyesiniz geliyor…

***

Siyasetten para kazanmak için İl ve İlçe yönetimlerine girmeyi alışkanlık haline getirmiş siyasetçi müsvettesinin son manevrası, yapısını, olmayan karakterini bilenlerin bile midesini bulandırmaya yetmiş.

Omurgasız, sözde iş adamı, il yöneticisi,

Merhuma çıkar için onurunu teslim eden,

Kerim Yılmaz başkan olduğunda bana iş versin diye kapısında yalanan şahsiyetsiz şahıs,

Daha seçime 6-7 ay kala kapısında yalandığı Kerim Yılmaz’dan umudu kesmiş olacak ki;

Yanına kendine benzer başka bir şahsiyetsizi alıp,

Adaylıkta ismi öne çıkan siyasetçilerden Ali Bektaş’ın kapısını çalmış…

Doğmamış çocuğa don biçme misali, Bektaş’a teklif sunmuş; ‘Biz senin adaylığın konusunda arkanda duralım. Sen aday olun seçilene kadar destek olalım, sende seçilince bize yol veririsin’demiş.

Bunun omurgasız olduğunu bilen Bektaş, hiç teredtüd etmeden buna ve yanındakine miktiri çekmiş.

***

Olayı duyanlar konuşuyordu;

‘Bir adam bu kadar mı onursuz, bu kadar mı şahsiyetsiz, bu kadar mı haysiyetsiz olur?’ Diyorlardı…

Biz bunu özet olarak sosyal medya hesabımızdan ‘Bektaş’a ahlaksız siyasi teklif’şeklinde yayınladık.

Ahlaksızlığı onursuzluğu yapan hiç gocunmamış.Onda öyle bir sıkıntı yok!

Ali Bektaş aradı.

Olayın para şeklinde değil, farklı şekilde cereyan ettiğini, bunu da ilerleyen zamanlarda tüm samimiyetiyle açıklayabileceğini söyledi.

Bizde tecrübeli siyasetçinin bu samimi açıklamasına karşılık o açıklama yapıncaya ahlaksız teklifin ayrıntılarını açıklayıncaya kadar konuyu bir daha gündeme taşımayacağız. Ancak bu tür insanlarında ipliğinin bir şekilde pazara çıkartılıp siyaset sahnesinden uzaklaştırılmasını gerektiğini de ahlaklı siyaset yapan tüm siyasetçilerin bilgisine sunuyoruz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.