Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

7’ye 3 kala…

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Ancak ne vatandaşlarda ne de adaylarda daha önceki seçimlerdeki gibi bir heyecan, bir hareketlilik yok. İktidar partisinin adaylarından en çok mücadele eden seçilmesi garanti gibi görünen birinci sıra adayı eski Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ile seçilmesi mucize gibi görünen beşinci sıra adayı bürokrat Akın Kaymak.İkinci sıra adayı Çaturoğlu bu seçime şovları ile damga vururken, kamuoyu tarafından en çok mücadele vermesi gerektiği düşünülen mevcut milletvekili üçüncü sıra adayı Özcan Ulupınar heyecandan uzak rutin bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürüyor. *** Seçime hızlı başlayan ve olağan üstü gayretle uzun yıllar sonra Zonguldak’ta bir milletvekili çıkartma şansını sağlayan Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen’in liste başı olduğu MHP mükemmel bir organizasyon ile neredeyse Zonguldak ve İlçelerinde ulaşılmadık nokta bırakmamışlar. Muhakkak ki bunda en büyük etken eski Bakan Zeki Çakan’ın siyasetteki tecrübesi ve ekip odaklı çalışma anlayışı. Eski ANAP ve DYP’lileri de etrafında toplayan Çakan her ne kadar krıtik gibi görünse bile özellikle Ereğli Bölgesinden gelmesi beklenen oylarla yeniden seçilecek gibi görünüyor. *** CHP’ye gelince; Bence başlangıç itibarıyla bu seçimin en avantajlı partisi CHP idi. Genel Başkan Kılıçtaroğlu bugüne kadar CHP’nin en mükemmel seçim bildirgesini açıkladı. Vaadlerin hepsi gerçekleştirilebilecek gibi görünen ve kamuoyunda kabul gören seçim bildirgesi ile mükemmel bir çıkış yakalayan ana muhalefet partisi, sözde parti içi demokrasi anlayışı ile yaptığı eğilim yoklaması ve buna paralel olarak belirlediği kontenjan adayı ile kamuoyunda hayal kırıklığı yarattı. CHP’nin bu seçim döneminde en çok çalışan ve takdir gören ismi üçüncü sıra adayı genç Deniz Yavuzyılmaz oldu. Deniz Yavuzyılmaz gençliğin verdiği enerjisi, etrafında mükemmel organize olan genç ekip arkadaşları ile birlikte adeta CHP’de üç-dört adayın gösterdiği performansı gösteriyor. Ancak Yavuzyılmaz yalnız bırakıldı! Birinci sıra adayı liste başı Turpçu Yavuzyılmaz’a Kozlu’da destek vermedi. Nedendir bilinmez sanki Turpçu AKP’nin Kozlu’da başarısız olmasını istemiyormuş gibi davranıyor… Bunun sebebi AKP’li Kozlu Belediyesinden aldığı yüklü miktarda ihaleler ve yakın ilişkisi olduğu bilinen AKP’li belediye Başkanı Ertan Şahin’i başarısız pozisyonuna düşürmemek olduğu yönünde yorumlanıyor. İkinci sıra adayı ise Ereğli’de en az 30 bin oy potansiyeli olan Posbıyık’la kıyaslandığında tam bir fiyasko olarak değerlendiriliyor. Dörtle beş’ten zaten kimse bir şey beklemesin. Ona rağmen adamlar sahada görünmek için görünüyorlar… Yani bu seçimde Kılıçdaroğlu’nun seçim beyannamesi ile tavan yapması beklenen CHP adayların seçimi ve istenileni vermeyişi yüzünden yine eline geçen fırsatı tepecek gibi görünüyor.
Ekleme Tarihi: 04 Haziran 2015 - Perşembe

7’ye 3 kala…

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı.

Ancak ne vatandaşlarda ne de adaylarda daha önceki seçimlerdeki gibi bir heyecan, bir hareketlilik yok.

İktidar partisinin adaylarından en çok mücadele eden seçilmesi garanti gibi görünen birinci sıra adayı eski Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ile seçilmesi mucize gibi görünen beşinci sıra adayı bürokrat Akın Kaymak.İkinci sıra adayı Çaturoğlu bu seçime şovları ile damga vururken, kamuoyu tarafından en çok mücadele vermesi gerektiği düşünülen mevcut milletvekili üçüncü sıra adayı Özcan Ulupınar heyecandan uzak rutin bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürüyor.

***

Seçime hızlı başlayan ve olağan üstü gayretle uzun yıllar sonra Zonguldak’ta bir milletvekili çıkartma şansını sağlayan Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen’in liste başı olduğu MHP mükemmel bir organizasyon ile neredeyse Zonguldak ve İlçelerinde ulaşılmadık nokta bırakmamışlar. Muhakkak ki bunda en büyük etken eski Bakan Zeki Çakan’ın siyasetteki tecrübesi ve ekip odaklı çalışma anlayışı. Eski ANAP ve DYP’lileri de etrafında toplayan Çakan her ne kadar krıtik gibi görünse bile özellikle Ereğli Bölgesinden gelmesi beklenen oylarla yeniden seçilecek gibi görünüyor.

***

CHP’ye gelince;

Bence başlangıç itibarıyla bu seçimin en avantajlı partisi CHP idi.

Genel Başkan Kılıçtaroğlu bugüne kadar CHP’nin en mükemmel seçim bildirgesini açıkladı.

Vaadlerin hepsi gerçekleştirilebilecek gibi görünen ve kamuoyunda kabul gören seçim bildirgesi ile mükemmel bir çıkış yakalayan ana muhalefet partisi, sözde parti içi demokrasi anlayışı ile yaptığı eğilim yoklaması ve buna paralel olarak belirlediği kontenjan adayı ile kamuoyunda hayal kırıklığı yarattı.

CHP’nin bu seçim döneminde en çok çalışan ve takdir gören ismi üçüncü sıra adayı genç Deniz Yavuzyılmaz oldu.

Deniz Yavuzyılmaz gençliğin verdiği enerjisi, etrafında mükemmel organize olan genç ekip arkadaşları ile birlikte adeta CHP’de üç-dört adayın gösterdiği performansı gösteriyor.

Ancak Yavuzyılmaz yalnız bırakıldı!

Birinci sıra adayı liste başı Turpçu Yavuzyılmaz’a Kozlu’da destek vermedi.

Nedendir bilinmez sanki Turpçu AKP’nin Kozlu’da başarısız olmasını istemiyormuş gibi davranıyor…

Bunun sebebi AKP’li Kozlu Belediyesinden aldığı yüklü miktarda ihaleler ve yakın ilişkisi olduğu bilinen AKP’li belediye Başkanı Ertan Şahin’i başarısız pozisyonuna düşürmemek olduğu yönünde yorumlanıyor.

İkinci sıra adayı ise Ereğli’de en az 30 bin oy potansiyeli olan Posbıyık’la kıyaslandığında tam bir fiyasko olarak değerlendiriliyor.

Dörtle beş’ten zaten kimse bir şey beklemesin. Ona rağmen adamlar sahada görünmek için görünüyorlar…

Yani bu seçimde Kılıçdaroğlu’nun seçim beyannamesi ile tavan yapması beklenen CHP adayların seçimi ve istenileni vermeyişi yüzünden yine eline geçen fırsatı tepecek gibi görünüyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.