Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

30 AĞUSTOS!

Medeniyetin temsilcileri olduklarını iddia eden emperyalist güçlerin 20'inci yüzyılın başlarında parçalayacak paylaşmak için salyalarını akıttıkları, adeta idam fermanı vererek kefen biçtikleri, bu amaçla İstanbul ve Anadolu'yu işgal ettikleri Türk Ulusuna karşı yedikleri büyük tokatın miladıdır 30 Ağustos! Ordusu dağıtılan, yurdu düşman çizmeleri altında çiğnenen Türk ulusuna, ölümü esarete tercih ederek, Ulusun Bağımsızlığı için ordularına, 'Ya İstiklal, ya ölüm!' emrini veren bir kurtarıcının, bir başkomutanın üç buçuk yıl savaşarak tüm düşmanları yurttan atarak Dünya Tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdığı mucizenin adıdır 30 Ağustos! Emperyalizme karşı verdiği mücadele ile tüm Dünyaya örnek olan,Atatürk ve ona inanan Türk Ulusunun Dünya'ya verdiği büyük dersin adıdır 30 Ağustos!   ***   Tarihini bilmeyenler ya da bu 30 Ağustos'ta dahi hayasızca Atatürk'e dil uzatma gafletinde bulunanlar için Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın 30 Ağustos'tan sonra Atatürk ile ilgili Londra'da sarf ettiği şu sözleri en güzel cevap, yüzlerine vurulan birer tokat gibidir adeta; “Bizi ve her kıtada yaşayan tutsak ve mazlum ulusları bundan sonra kimse tutamaz. Mustafa Kemal ve Türkler, kendileri için hazırlanan tabutu işgalcilerin başına geçirmiştir!” Evet, gerçekten de Atatürk, Batı emperyalizmine diz çöktürerek dünyadaki tüm mazlum uluslara örnek olmuş, hepsinde özgürlük ve bağımsızlık ateşini yakmıştı.   *** Bu ruh ve inançla Atatürk'ün yolundan ve tam bağımsızlık, Laik,Demokratik ve Ulus Devlet çizgisinden ayrılmadıkça, dün olduğu gibi ne bu gün ne de yarın Emperyalist güçlerin ve onların içteki hain işbirlikçilerinin Türk Ulusu ve Vatanı ile ilgili yaptığı her türlü hain plan hezimete uğramaya mahkumdur. Bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene!   
Ekleme Tarihi: 31 Ağustos 2016 - Çarşamba

30 AĞUSTOS!

Medeniyetin temsilcileri olduklarını iddia eden emperyalist güçlerin 20'inci yüzyılın başlarında parçalayacak paylaşmak için salyalarını akıttıkları, adeta idam fermanı vererek kefen biçtikleri, bu amaçla İstanbul ve Anadolu'yu işgal ettikleri Türk Ulusuna karşı yedikleri büyük tokatın miladıdır 30 Ağustos!

Ordusu dağıtılan, yurdu düşman çizmeleri altında çiğnenen Türk ulusuna, ölümü esarete tercih ederek, Ulusun Bağımsızlığı için ordularına, 'Ya İstiklal, ya ölüm!' emrini veren bir kurtarıcının, bir başkomutanın üç buçuk yıl savaşarak tüm düşmanları yurttan atarak Dünya Tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdığı mucizenin adıdır 30 Ağustos!

Emperyalizme karşı verdiği mücadele ile tüm Dünyaya örnek olan,Atatürk ve ona inanan Türk Ulusunun Dünya'ya verdiği büyük dersin adıdır 30 Ağustos!

 

***

 

Tarihini bilmeyenler ya da bu 30 Ağustos'ta dahi hayasızca Atatürk'e dil uzatma gafletinde bulunanlar için Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın 30 Ağustos'tan sonra Atatürk ile ilgili Londra'da sarf ettiği şu sözleri en güzel cevap, yüzlerine vurulan birer tokat gibidir adeta;

“Bizi ve her kıtada yaşayan tutsak ve mazlum ulusları bundan sonra kimse tutamaz.
Mustafa Kemal ve Türkler, kendileri için hazırlanan tabutu işgalcilerin başına geçirmiştir!”
Evet, gerçekten de Atatürk, Batı emperyalizmine diz çöktürerek dünyadaki tüm mazlum uluslara örnek olmuş, hepsinde özgürlük ve bağımsızlık ateşini yakmıştı.

 

***

Bu ruh ve inançla Atatürk'ün yolundan ve tam bağımsızlık, Laik,Demokratik ve Ulus Devlet çizgisinden ayrılmadıkça, dün olduğu gibi ne bu gün ne de yarın Emperyalist güçlerin ve onların içteki hain işbirlikçilerinin Türk Ulusu ve Vatanı ile ilgili yaptığı her türlü hain plan hezimete uğramaya mahkumdur.

Bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene!   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.