Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

26(3)MART…

Tarih 3 Mart 1992 Kozlu’da TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında saat 19.45 - 20.00 arasında ard arda patladı grizu. Zincirleme grizu infilakı nedeniyle Kozlu-İncirharmani mevkiinden Zonguldak Karaelmas üniversitesi, İncivez kampüsü'nün bulunduğu alana kadar 8 kilometrekarelik alanı kaplayan altı havalandırma çıkış bacası havaya uçtu. Çıkan yangın günlerce sürdü. Yangını söndürmek için ocaklara su basılmasına karar verildi. Yangında, grizu patlamasında ölmeyen maden işçileri de yangını söndürmek için havanın kesilip, su basılmasıyla öldü. 263 evladını kaybetti Emeğin Başkenti, Karaelmas Diyarı… İşte böyle büyük bir acının 25’inci yıldönümü bugün. *** Hayal edin o gün 30 yaşında olan madenci eşleri bugün 55 yaşında. Babasını daha tanımadan kaybeden 5 yaşındaki bebe bugün 30 yaşında… Peki her yıl kuyu başında anma törenine katılan sayın büyüklerimiz, 25 yıldır babalarını kaybeden madenci çocuklarına, eşlerini kaybeden madenci eşlerine, evlatlarını kaybeden madenci analarına ne kadar sahip çıktı? *** Her hafta ‘Hayırlı Cumalar’ mesajı yollayan Sayın AKP’li vekillerimiz, referandum sürecine girilmesiyle birlikte, ‘Cumanız mübarek olsun’ mesajları yollamaya devam ediyor… Aynı AKP’li Zonguldak milletvekillerimiz dünden itibaren 3 Mart Kozlu Maden faciacına dair anma mesajları yayınladılar. Hepsi 1992 yılında yaşamını yitiren madencileri rahmetle andı. Ama sadece andı. O kadar! ‘HAYIR’ sözcüğünü Cuma mesajlarından bile kaldıran aynı vekiller ve ondan önce görev yapan iktidar milletvekilleri Zonguldak’taki maden kazalarında yaşamını yitiren maden işçilerinin Soma ve Ermenek’te yaşamını yitiren maden işçileri ile aynı haklardan yararlanmaları için CHP’nin verdiği kanun teklifine vicdanları el vererek ‘HAYIR’ diyebildiler! O maden şehitlerinin ailelerinden yakınlarından oy alıp, TBMM’de ceylan derisi koltuklarda oturan, dört yılda emekli olup, ayda 20 Bin TL maaş alan iktidar partisinin sayın vekilleri, hepsi gariban çocuğu olan maden şehitlerinin geride kalanlarına üç kuruşluk özlük haklarını çok gördüler. Size helal olsun diyemeyeceğim, şehrim adına hepinize yazıklar olsun. Boş yere hiç biriniz anma mesajı filan yayınlamayın. Yerin yüzlerce metre altında çoluk çocuğunun rızkını çıkartmak için can veren Maden Şehitlerimizin geride kalanlarının özlük hakları ülkenin diğer yerlerindeki maden şehitlerine sağlanan haklara eşitlenmedikçe bu şehri temsil ettiğini iddia edenlerin yüzlerindeki kara leke silinmeyecektir. Ve tarih sizi kendi vekili olduğu şehre ihanet edenler olarak anacaktır. Bu lekeden kurtulmak istiyorsanız bırakın anma mesajlarını da maden şehitlerinin aileleri için acilen o yasayı çıkartın ya da istifa edin.
Ekleme Tarihi: 03 Mart 2017 - Cuma

26(3)MART…

Tarih 3 Mart 1992

Kozlu’da TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında saat 19.45 - 20.00 arasında ard arda patladı grizu.

Zincirleme grizu infilakı nedeniyle Kozlu-İncirharmani mevkiinden Zonguldak Karaelmas üniversitesi, İncivez kampüsü'nün bulunduğu alana kadar 8 kilometrekarelik alanı kaplayan altı havalandırma çıkış bacası havaya uçtu.

Çıkan yangın günlerce sürdü.

Yangını söndürmek için ocaklara su basılmasına karar verildi.

Yangında, grizu patlamasında ölmeyen maden işçileri de yangını söndürmek için havanın kesilip, su basılmasıyla öldü.

263 evladını kaybetti Emeğin Başkenti, Karaelmas Diyarı…

İşte böyle büyük bir acının 25’inci yıldönümü bugün.

***

Hayal edin o gün 30 yaşında olan madenci eşleri bugün 55 yaşında.

Babasını daha tanımadan kaybeden 5 yaşındaki bebe bugün 30 yaşında…

Peki her yıl kuyu başında anma törenine katılan sayın büyüklerimiz, 25 yıldır babalarını kaybeden madenci çocuklarına, eşlerini kaybeden madenci eşlerine, evlatlarını kaybeden madenci analarına ne kadar sahip çıktı?

***

Her hafta ‘Hayırlı Cumalar’ mesajı yollayan Sayın AKP’li vekillerimiz, referandum sürecine girilmesiyle birlikte, ‘Cumanız mübarek olsun’ mesajları yollamaya devam ediyor…

Aynı AKP’li Zonguldak milletvekillerimiz dünden itibaren 3 Mart Kozlu Maden faciacına dair anma mesajları yayınladılar.

Hepsi 1992 yılında yaşamını yitiren madencileri rahmetle andı.

Ama sadece andı.

O kadar!

‘HAYIR’ sözcüğünü Cuma mesajlarından bile kaldıran aynı vekiller ve ondan önce görev yapan iktidar milletvekilleri Zonguldak’taki maden kazalarında yaşamını yitiren maden işçilerinin Soma ve Ermenek’te yaşamını yitiren maden işçileri ile aynı haklardan yararlanmaları için CHP’nin verdiği kanun teklifine vicdanları el vererek ‘HAYIR’ diyebildiler!

O maden şehitlerinin ailelerinden yakınlarından oy alıp, TBMM’de ceylan derisi koltuklarda oturan, dört yılda emekli olup, ayda 20 Bin TL maaş alan iktidar partisinin sayın vekilleri, hepsi gariban çocuğu olan maden şehitlerinin geride kalanlarına üç kuruşluk özlük haklarını çok gördüler.

Size helal olsun diyemeyeceğim, şehrim adına hepinize yazıklar olsun.

Boş yere hiç biriniz anma mesajı filan yayınlamayın.

Yerin yüzlerce metre altında çoluk çocuğunun rızkını çıkartmak için can veren Maden Şehitlerimizin geride kalanlarının özlük hakları ülkenin diğer yerlerindeki maden şehitlerine sağlanan haklara eşitlenmedikçe bu şehri temsil ettiğini iddia edenlerin yüzlerindeki kara leke silinmeyecektir.

Ve tarih sizi kendi vekili olduğu şehre ihanet edenler olarak anacaktır.

Bu lekeden kurtulmak istiyorsanız bırakın anma mesajlarını da maden şehitlerinin aileleri için acilen o yasayı çıkartın ya da istifa edin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.