Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

2019’ A VEDA 2020’YE MERHABA

Her yıl sonunda buna benzer bir köşe yazısı kaleme alıyoruz. Her yazı başında, ‘Keşke bu yıl değerlendirme niteliğindeki yazımızdaki konular bir öncekinden farklı olabilseydi’ diye iç geçiriyoruz. Öyle ya, yıllar geçer de bir şehirde binaların haricinde hiçbir değişiklik olmaz mı? Zonguldak’ta olmuyor maalesef… Zonguldak’a 20 yıl önce gelenle bu yıl gelenin tespit ettiği tek değişiklik, binalar! Cumhuriyetin ilk şehri, Emeğin Başkenti, Türkiye Ekonomisinin Lokomotifi vasfındaki bir şehrin makus talihi değişmiyor… Her şeçim dönemi Zonguldk’a vefa borcu olanlar, borçlarını ödemeyi bir dahaki seçim dönemine kadar hatırlamazken, Seçilip Ankara’ya giden, Türkiye’nin 600 imtiyazlı kişisi sınıfına girenler ise  Zonguldak’ı unutuyor! Hal böyle olunca, okumak için bu şehirden çıkan gençler bir daha bu şehre dönmek istemiyor! Okuyamayan, çalışmak isteyenler, iş arayanlar ise terk-i diyar edip başka illere göçüyor… Böylece, doğasıyla, deniziyle, yeşiliyle cennetten bir köşe olan bu şehir, sahipsiz kalıyor, yalnızlaşıyor. Bu durum küçük olsun benim olsun zihniyeti ile hayata bakanların ilk bakışta işine geliyor gibi görünse bile zamanla onlar da anlıyor, topluma fayda getirmeyen anlayışın kendilerine de faydası olmayacağını… Şahsım adına ben bu şehri seviyorum. Tüm olumsuzluklara rağmen bu şehirde yaşamayı, çalışmayı seviyorum. Şahsım adına şehrin hayatına katkı sağlamak amacıyla elimden geldiğince bir şeyler yapmaya da özen gösteriyorum. Ancak siyaset kurumu bu şehir adına aynı hassasiyeti göstermedikçe değişen bir şey olmayacağının da bilincindeyim. Yıllar önce bir seçim döneminde bir milletvekili aday adayının,‘Zonguldak’ta milletvekili mezarı yok! Neden?’ şeklinde çok önemli bir tespiti olmuştu. Neden? Çünkü giden Zonguldak’ı da unutmuş, vefa borcunu da unutmuş… Haliyle dirisi Zonguldak’ı unutanın ölüsü de geri dönmemiş! Dileriz yeni yıl ile birlikte önce bu anlayış değişir, Başta bu şehri temsil edenlerin doğduğumuz, doyduğumuz bu şehre karşı olan vefa anlayışı değişir de, bizden sonraki kuşaklara yaşanası bir şehir bırakırız. Bu vesile ile bizler de her yıl aynı yazıları yazmak zorunda kalmaz, her sene sonunda şehre katılan güzelliklere dair yazılar yazmanın hazzını yaşarız. Bu vesile ile 2020 yılının şehrimiz ve hemşerilerimiz için umutların yeşerdiği, bir yıl olması temennisiyle esenlikler diliyorum.
Ekleme Tarihi: 06 Ocak 2020 - Pazartesi

2019’ A VEDA 2020’YE MERHABA

Her yıl sonunda buna benzer bir köşe yazısı kaleme alıyoruz.

Her yazı başında, ‘Keşke bu yıl değerlendirme niteliğindeki yazımızdaki konular bir öncekinden farklı olabilseydi’ diye iç geçiriyoruz.

Öyle ya, yıllar geçer de bir şehirde binaların haricinde hiçbir değişiklik olmaz mı?

Zonguldak’ta olmuyor maalesef…

Zonguldak’a 20 yıl önce gelenle bu yıl gelenin tespit ettiği tek değişiklik, binalar!

Cumhuriyetin ilk şehri,

Emeğin Başkenti,

Türkiye Ekonomisinin Lokomotifi vasfındaki bir şehrin makus talihi değişmiyor…

Her şeçim dönemi Zonguldk’a vefa borcu olanlar, borçlarını ödemeyi bir dahaki seçim dönemine kadar hatırlamazken,

Seçilip Ankara’ya giden, Türkiye’nin 600 imtiyazlı kişisi sınıfına girenler ise  Zonguldak’ı unutuyor!

Hal böyle olunca, okumak için bu şehirden çıkan gençler bir daha bu şehre dönmek istemiyor!

Okuyamayan, çalışmak isteyenler, iş arayanlar ise terk-i diyar edip başka illere göçüyor…

Böylece, doğasıyla, deniziyle, yeşiliyle cennetten bir köşe olan bu şehir, sahipsiz kalıyor, yalnızlaşıyor.

Bu durum küçük olsun benim olsun zihniyeti ile hayata bakanların ilk bakışta işine geliyor gibi görünse bile zamanla onlar da anlıyor, topluma fayda getirmeyen anlayışın kendilerine de faydası olmayacağını…

Şahsım adına ben bu şehri seviyorum.

Tüm olumsuzluklara rağmen bu şehirde yaşamayı, çalışmayı seviyorum.

Şahsım adına şehrin hayatına katkı sağlamak amacıyla elimden geldiğince bir şeyler yapmaya da özen gösteriyorum.

Ancak siyaset kurumu bu şehir adına aynı hassasiyeti göstermedikçe değişen bir şey olmayacağının da bilincindeyim.

Yıllar önce bir seçim döneminde bir milletvekili aday adayının,‘Zonguldak’ta milletvekili mezarı yok! Neden?’ şeklinde çok önemli bir tespiti olmuştu.

Neden?

Çünkü giden Zonguldak’ı da unutmuş, vefa borcunu da unutmuş…

Haliyle dirisi Zonguldak’ı unutanın ölüsü de geri dönmemiş!

Dileriz yeni yıl ile birlikte önce bu anlayış değişir,

Başta bu şehri temsil edenlerin doğduğumuz, doyduğumuz bu şehre karşı olan vefa anlayışı değişir de, bizden sonraki kuşaklara yaşanası bir şehir bırakırız.

Bu vesile ile bizler de her yıl aynı yazıları yazmak zorunda kalmaz, her sene sonunda şehre katılan güzelliklere dair yazılar yazmanın hazzını yaşarız.

Bu vesile ile 2020 yılının şehrimiz ve hemşerilerimiz için umutların yeşerdiği, bir yıl olması temennisiyle esenlikler diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.