Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

2017'DEN BEKLENTİLER....

  Yeni yıla acılarla girdik. Yinede gelecek güzel günlere dair içimizdeki umut ışığını korumak istiyoruz. Yalnız umudumuzu yeşertecek ne ülkemizde ne de yaşadığımız kentte hiçbir ibare mevcut değil. Ülke terör tehdidi altında. Birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyen şerefsiz terör örgütleri el ele vermiş dört koldan şeytanın aklına gelmeyecek taktiklerle saldırıyorlar. Dolar almış başını gidiyor. Şov yapanlar dahi dolar bozdurmakla doların düşmeyeceğini anlamış olsalar gerek dolara sarılmışlar, bankalardaki döviz mevduatlarının yüzde 35 arttığı ifade ediliyor. Hal böyleyken yaygın medya ya üç maymunu oynuyor ya da millete ipteki cambaza bak muamelesi yapıyor. *** Yaşadığımız  kentte de olumlu hiçbir şey yok. Belediye başkanı sağlık sorunları ile mücadele ediyor. Yol arkadaşım dedikleri arkasından ola ki yaşamını yitirirse diye koltuk hesapları ile kulis peşindeler. Başkanın yağcısı basın bile şimdilerde başkana bir şey olursa nasıl manevra yaparım da karşı saflarda kendime bir yer bulurum diye muhtemel isimlere alttan alttan yoklama ve muamele çekiye başlamışlar. Allah'ın işine bakın! Daha düne kadar Ertan'dan nemalanıp Ertan'ın kendisine muhtemel rakip görüp işaret ettiği kişilere acımasızca hakaretvari  yazılar yazanlar , Ertan hasta yatağına düşünce birden Ertan'ın rakiplerine yeşil ışık yakmaya gazetelerinde büyük boy yeni yıl kutlamalarını yayınlamaya başladılar. Ertan geleceğim göreve başlayacağım diye haber yollayınca da, hepsi tekrar kendine çeki düzen verme yarışına girmiş. Aynı işi yapan biri olarak artık bunlara söyleyecek bir söz bulamıyorum, sadece düştükleri durumlara insan olarak acıyorum. *** Diğer yandan Ertan hasta yatağında bile yine egolarından, hırslarından taviz vermediğini görmek aklıma durgunluk verse de atalarımızın can çıkar huy çıkmaz sözünü aklıma getiriyor ve malzeme bu diyerek üzerine gitmiyorum işin. Adam Ankara'ya hastaneye yatmaya gidiyor, başkanlık makamını kitleyip de gidiyor! Türkiye'nin hiçbir yerinde görülmemiş bir şey. Sanki devletin makamı değil, babasının dükkanı. Yerine vekalet edecek çok onurlu (!)meclis üyesi de, duruma tepki göstermeden üst katta küçük odada başkan vekilliği yapıyor! Niye tepki göstersin ki, işin ucunda vekillik yaptığı her gün başına 200 TL almak var. Odanın ne önemi var! Gelsin günlük 200 TL., onurlu duruş filan gerisi hikaye... *** İşte böyle Türkiyem, İşte böyle Kozlum. Böyle bir süreç, böyle bir ortam içerisinde, yine de 2017 yeşeren umutlarımızın yılı olsun diyorum.
Ekleme Tarihi: 05 Ocak 2017 - Perşembe

2017'DEN BEKLENTİLER....

 

Yeni yıla acılarla girdik.

Yinede gelecek güzel günlere dair içimizdeki umut ışığını korumak istiyoruz.

Yalnız umudumuzu yeşertecek ne ülkemizde ne de yaşadığımız kentte hiçbir ibare mevcut değil.

Ülke terör tehdidi altında.

Birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyen şerefsiz terör örgütleri el ele vermiş dört koldan şeytanın aklına gelmeyecek taktiklerle saldırıyorlar.

Dolar almış başını gidiyor.

Şov yapanlar dahi dolar bozdurmakla doların düşmeyeceğini anlamış olsalar gerek dolara sarılmışlar, bankalardaki döviz mevduatlarının yüzde 35 arttığı ifade ediliyor.

Hal böyleyken yaygın medya ya üç maymunu oynuyor ya da millete ipteki cambaza bak muamelesi yapıyor.

***

Yaşadığımız  kentte de olumlu hiçbir şey yok.

Belediye başkanı sağlık sorunları ile mücadele ediyor.

Yol arkadaşım dedikleri arkasından ola ki yaşamını yitirirse diye koltuk hesapları ile kulis peşindeler.

Başkanın yağcısı basın bile şimdilerde başkana bir şey olursa nasıl manevra yaparım da karşı saflarda kendime bir yer bulurum diye muhtemel isimlere alttan alttan yoklama ve muamele çekiye başlamışlar.

Allah'ın işine bakın!

Daha düne kadar Ertan'dan nemalanıp Ertan'ın kendisine muhtemel rakip görüp işaret ettiği kişilere acımasızca hakaretvari  yazılar yazanlar , Ertan hasta yatağına düşünce birden Ertan'ın rakiplerine yeşil ışık yakmaya gazetelerinde büyük boy yeni yıl kutlamalarını yayınlamaya başladılar.

Ertan geleceğim göreve başlayacağım diye haber yollayınca da, hepsi tekrar kendine çeki düzen verme yarışına girmiş.

Aynı işi yapan biri olarak artık bunlara söyleyecek bir söz bulamıyorum, sadece düştükleri durumlara insan olarak acıyorum.

***

Diğer yandan Ertan hasta yatağında bile yine egolarından, hırslarından taviz vermediğini görmek aklıma durgunluk verse de atalarımızın can çıkar huy çıkmaz sözünü aklıma getiriyor ve malzeme bu diyerek üzerine gitmiyorum işin.

Adam Ankara'ya hastaneye yatmaya gidiyor, başkanlık makamını kitleyip de gidiyor!

Türkiye'nin hiçbir yerinde görülmemiş bir şey.

Sanki devletin makamı değil, babasının dükkanı.

Yerine vekalet edecek çok onurlu (!)meclis üyesi de, duruma tepki göstermeden üst katta küçük odada başkan vekilliği yapıyor!

Niye tepki göstersin ki, işin ucunda vekillik yaptığı her gün başına 200 TL almak var.

Odanın ne önemi var!

Gelsin günlük 200 TL., onurlu duruş filan gerisi hikaye...

***

İşte böyle Türkiyem,

İşte böyle Kozlum.

Böyle bir süreç, böyle bir ortam içerisinde,

yine de 2017 yeşeren umutlarımızın yılı olsun diyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.