Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

2015 YILI UMUTLARIMIZIN YILI OLSUN

Acısı tatlısı, hüzünleri mutlulukları ile bir yılı daha geride bıraktık. 2014 yılı dünyada ve ülkemizde olduğu gibi yaşadığımız şehirde de önemli gelişmelere sahne oldu. 30 Mart 2014 mahalli seçimleri ve seçim sürecinin gözler önüne serdiği ilişkiler yumağı yıllar geçse de tarihin kayıt altına almış olduğu, kişiler unutulmuş sansa da unutulmayacak süreçlerden biri olarak tarih sahnesinde yerini aldı. Hiçbir araya gelmez denilen kişiler çıkar ve ikbal uğruna bir araya geldiler, birlikte mücadele ettiler, çıkarları zedelenenler ihanete sarılarak dün dostu olanı bugün düşman ilan ederek başarısızlığı adına elinden gelen mücadeleyi verdi. Ve insan onurunun yok olduğu ilişkilerin kişisel çıkar ve rant uğruna tesis edildiği bir ortamda 2014 gelip geçti. Siyaset kirlendi. İnsan ilişkileri yozlaştı. İdarenin Ehil olmayan, hırsı aklının önüne geçmiş, siyasi ikbal ve çıkar uğruna her şeyi yapabilecek kişilerin eline geçmesi ile yaşanası kentimiz çekilmez hale geldi. *** Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2015’in şu ilk gününde, siyasi iradenin yok saydığı demokrasiye olan inancımla, İnandığı değerler, doğrular ve ilkeli yaşamak uğruna geçmişte mücadele edenlerin eninde sonunda kazandığına tarihin şahitlik etmesi ışığında 2015 yılına umut ve heyecanla bakıyorum. Gazetemizin kurulduğu 5 yıl öncesinden bu güne nasıl kendi gücümüzle hiç kimsenin ve menfaat grubunun maşası olmadan bu güne kadar nasıl geldiysek bundan sonra da aynı çizgide, aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu güne kadar ipimiz kimsenin elinde olmadı, bundan sonra da olmayacak! Çünkü biz hiçbir zaman hiç kimsenin köpeği olmadık. İşte bu yüzden 2015’e umut ve heyecanla bakıyoruz. *** 2015 yılının dünyada kanın durduğu, barışın ve kardeşliğin hâkim olduğu,bir yıl olması dileği ile  tüm okurlarımızın, Zonguldak ve Kozlu halkının yeni yılını kutluyor mutlu, başarı ve sağlık dolu bir yıl diliyorum.
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2015 - Cuma

2015 YILI UMUTLARIMIZIN YILI OLSUN

Acısı tatlısı, hüzünleri mutlulukları ile bir yılı daha geride bıraktık.

2014 yılı dünyada ve ülkemizde olduğu gibi yaşadığımız şehirde de önemli gelişmelere sahne oldu.

30 Mart 2014 mahalli seçimleri ve seçim sürecinin gözler önüne serdiği ilişkiler yumağı yıllar geçse de tarihin kayıt altına almış olduğu, kişiler unutulmuş sansa da unutulmayacak süreçlerden biri olarak tarih sahnesinde yerini aldı.

Hiçbir araya gelmez denilen kişiler çıkar ve ikbal uğruna bir araya geldiler, birlikte mücadele ettiler, çıkarları zedelenenler ihanete sarılarak dün dostu olanı bugün düşman ilan ederek başarısızlığı adına elinden gelen mücadeleyi verdi.

Ve insan onurunun yok olduğu ilişkilerin kişisel çıkar ve rant uğruna tesis edildiği bir ortamda 2014 gelip geçti.

Siyaset kirlendi.

İnsan ilişkileri yozlaştı.

İdarenin Ehil olmayan, hırsı aklının önüne geçmiş, siyasi ikbal ve çıkar uğruna her şeyi yapabilecek kişilerin eline geçmesi ile yaşanası kentimiz çekilmez hale geldi.

***

Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2015’in şu ilk gününde, siyasi iradenin yok saydığı demokrasiye olan inancımla,

İnandığı değerler, doğrular ve ilkeli yaşamak uğruna geçmişte mücadele edenlerin eninde sonunda kazandığına tarihin şahitlik etmesi ışığında 2015 yılına umut ve heyecanla bakıyorum.

Gazetemizin kurulduğu 5 yıl öncesinden bu güne nasıl kendi gücümüzle hiç kimsenin ve menfaat grubunun maşası olmadan bu güne kadar nasıl geldiysek bundan sonra da aynı çizgide, aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu güne kadar ipimiz kimsenin elinde olmadı, bundan sonra da olmayacak!

Çünkü biz hiçbir zaman hiç kimsenin köpeği olmadık.

İşte bu yüzden 2015’e umut ve heyecanla bakıyoruz.

***

2015 yılının dünyada kanın durduğu, barışın ve kardeşliğin hâkim olduğu,bir yıl olması dileği ile  tüm okurlarımızın, Zonguldak ve Kozlu halkının yeni yılını kutluyor mutlu, başarı ve sağlık dolu bir yıl diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.