Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

Dün yani 19 Eylül’de Türkiye’nin dört bir yanında Gaziler Günü kutlandı. Devlet erkanı, Askeri erkan, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra STK temsilcilerinin katıldığı törenlerde, gazilerimiz şükran ve minnetle hatırlandı. Yarın hayat normal akışına dönecek ve gaziler toplumda diğer vatandaştan herhangi bir farkları olmadan yaşayacaklar. Bu vatan için canını vermeyi göze almışken, vücudunun bir uzvunu kaybetmiş o koca yürekli kahramanlar içimizden biri gibi değer görecek ve sıradan muameleye tabi tutulacaklar. Bazılarının elektrik parasını ödeyemediği için icraya verilecek elektriği kesilecek, Bazılarının protez bacağının ücretini devlet karşılamıyor diye icra yoluyla gelip alıp gidecekler. Bazısı gözünü kaybetmiş. Küçük yavrusu yüzüne bakınca içi boş göz çukurlarından korktuğu için devletten protez göz isteyecek ama gaziler gününde övgüyle anılan gazilerimize devletimiz bir protez gözü bile layık görmeyecek. Tek ayrıcalıklı oldukları yer devlet hastanelerinde öncelikli sıra almak ve halk otobüslerine ücretsiz binmek. Tabii o da otobüs Belediyeye ait ise… Lafa geldiğinde geçmişimizdeki örf adet ve kahramanlıklarımızla övünen Devletimizin yetkilileri şehit ve gazilerimize hassasiyet göstermeye geldiğinde aynı hassasiyeti göstermiyorlar. 15 Temmuz Gazileri ve Şehitleri hariç ! Temmuz 2008’de Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğuna yapılan hain terör saldırısında yaşamını yitiren güvenlik görevlisi için, ABD Hükümetinin ‘ O Türk Polis Memurları Bizim için çalışırken, bizi korurken yaşamlarını kaybetti’ diyerek büyük bir vefa örneği göstermesi ve şehit polislerin çocuklarına ve ailelerine yaşam boyu eğitimden sağlığa her türlü imkânı sağlaması bizimkilerin vefa anlayışına karşı ders niteliğinde çok anlamlı bir davranıştır. Bundan çıkartılacak ders bizim gazilerimize ve şehitlerimize yabancılar daha fazla değer veriyor demektir. Ama hiçbir şey için geç değil! Küçük bir zihniyet reformu yaparak vatan için canını vermek üzere gazi olmuş vatan evlatlarımızı, canını vermiş şehitlerimizi ve geride bıraktıklarını sadece özel günlerde değil yılın her günü hatırlamak ailelerinin ve gazilerimizin yaşamını garanti altına almak yüce milletimizin ve devletimizin şanına yakışır bir davranış olacaktır. 
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2017 - Salı

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

Dün yani 19 Eylül’de Türkiye’nin dört bir yanında Gaziler Günü kutlandı.

Devlet erkanı, Askeri erkan, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra STK temsilcilerinin katıldığı törenlerde, gazilerimiz şükran ve minnetle hatırlandı.

Yarın hayat normal akışına dönecek ve gaziler toplumda diğer vatandaştan herhangi bir farkları olmadan yaşayacaklar.

Bu vatan için canını vermeyi göze almışken, vücudunun bir uzvunu kaybetmiş o koca yürekli kahramanlar içimizden biri gibi değer görecek ve sıradan muameleye tabi tutulacaklar.

Bazılarının elektrik parasını ödeyemediği için icraya verilecek elektriği kesilecek,

Bazılarının protez bacağının ücretini devlet karşılamıyor diye icra yoluyla gelip alıp gidecekler.

Bazısı gözünü kaybetmiş. Küçük yavrusu yüzüne bakınca içi boş göz çukurlarından korktuğu için devletten protez göz isteyecek ama gaziler gününde övgüyle anılan gazilerimize devletimiz bir protez gözü bile layık görmeyecek.

Tek ayrıcalıklı oldukları yer devlet hastanelerinde öncelikli sıra almak ve halk otobüslerine ücretsiz binmek.

Tabii o da otobüs Belediyeye ait ise…

Lafa geldiğinde geçmişimizdeki örf adet ve kahramanlıklarımızla övünen Devletimizin yetkilileri şehit ve gazilerimize hassasiyet göstermeye geldiğinde aynı hassasiyeti göstermiyorlar.

15 Temmuz Gazileri ve Şehitleri hariç !

Temmuz 2008’de Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğuna yapılan hain terör saldırısında yaşamını yitiren güvenlik görevlisi için, ABD Hükümetinin ‘ O Türk Polis Memurları Bizim için çalışırken, bizi korurken yaşamlarını kaybetti’ diyerek büyük bir vefa örneği göstermesi ve şehit polislerin çocuklarına ve ailelerine yaşam boyu eğitimden sağlığa her türlü imkânı sağlaması bizimkilerin vefa anlayışına karşı ders niteliğinde çok anlamlı bir davranıştır.

Bundan çıkartılacak ders bizim gazilerimize ve şehitlerimize yabancılar daha fazla değer veriyor demektir.

Ama hiçbir şey için geç değil!

Küçük bir zihniyet reformu yaparak vatan için canını vermek üzere gazi olmuş vatan evlatlarımızı, canını vermiş şehitlerimizi ve geride bıraktıklarını sadece özel günlerde değil yılın her günü hatırlamak ailelerinin ve gazilerimizin yaşamını garanti altına almak yüce milletimizin ve devletimizin şanına yakışır bir davranış olacaktır. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.